2023-as Női Világbajnokság selejtező sorozat,  B-CSOPORT, 2., FORDULÓ:

-Margret Kratz csapata vb-selejtező mérkőzést játszik a világranglista 10.helyén álló spanyolok ellen.

Magyarország – Spanyolország 

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 09.21. 20:00

Nem kisebb ellenfél ellen lép ma pályára a magyar válogatott, mint a FIFA világranglista 10., helyén álló spanyolok. Margret Kratz a magyar válogatott szövetségi kapitánya nincs könnyű helyzetben, a Skótok elleni 2-0-ás vereség rámutatott, hogy még van mit fejlődni a válogatottnak, mint erőnlétben, mint technikailag.

A mai spanyolok elleni találkozót megelőzően négy alkalommal mérte eddig össze tudását, a két nemzet legjobb női csapata, mind a négy alkalommal magyar győzelem született. Először 1985-ben, utoljára 1995-ben, vagyis 26 éve, ezért a régi „dicsőségek” nem nyújtanak támpontot. Viszont a legfrissebb FIFA-világranglistán Spanyolország a 10., Magyarország a 44. helyen áll.

– Gyorsaságban, a gondolkodás sebességében még fejlődnünk kell. Spanyolország nagy kihívást jelent a számunkra, de minden együttes ellen lehet nyerni és veszteni is. Kontratámadásokból, illetve korai labdaszerzésekből lehet sanszunk. Nagy harc lesz, sokat kell küzdenünk és akkor lesznek lehetőségeink, amikből gólt szerezhetünk. A tábor előtt hat játékost is meghívtam volna, akik nem tudtak csatlakozni, de azóta szerencsénk volt, bár Savanya Csilla betegség miatt korán hazautazott, rajta kívül senki nem sérült meg vagy kellett elhagynia az összetartást betegség miatt. Azt gondolom, ezzel a csapattal tudom azt játszatni, amit szeretnék.,nyilatkozta Margaret Kratz, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A skótok elleni mérkőzésen visszatérő Sipos Lilla válogatott játékos arról is beszélt, hogy a spanyolok ellen nincs vesztenivalója a csapatnak és egy örömteli futballt játszhatnak Spanyolország ellen.Női .

Fotó/Szokodi L.

Sipos Lilla:

– Nincs rajtam teher, 27 éves koromban átbillentem egy holtponton. Azt éreztem Skócia ellen, hogy tudtam segíteni, hogy kicsit támadóbbá váljon a játékunk, főleg a második félidőben. Nagyon várom a spanyol meccset, ez egy ünnep a számunkra, hogy egy ilyen kaliberű válogatott ellen játszhatunk. Úgy kell hozzáállnunk, hogy ebből is tanulhatunk és megláthatjuk, jelen pillanatban hol tartunk. Nagyon bízom benne, hogy lesz lehetőségünk gólt szerezni, de a magam részéről, ha jó játékot tudok hozni, már elégedett leszek. Nagyon jól érzem magam az edzőtáborban és remélem, hogy bent tudok maradni Margret Kratz keretében, aki szerintem nagyon jó szakember, rengeteget tudunk tanulni tőle., -nyilatkozta a válogatott játékos.

Forrás/MLSZ

A Magyarország – Spanyolország világbajnoki selejtező mérkőzésről beszámoló itt, az Academy Media oldalon.

 

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ ‘B’-CSOPORT, 1.,FORDULÓ, TABELLA:

  1. SPANYOLORSZÁG     1     1    0    0          10:0      3 PONT

  2. SKÓCIA                          1     1   0     0           2:0       3 PONT

  3. UKRAJNA                      0     0   0    0            0:0       0 PONT

  4. MAGYARORSZÁG       1     0    0    1            0:2       0 PONT

  5. FERÖER-SZIGETEK   1     0    0    1           0:10     0 PONT

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App