FRANCIA LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG LIGUE 1.

Mint ismert a PSG csapata a 2022/2023-as új szezonban, új vezetőedzővel Christophe Galtier-rel vág neki a ” PSG- forradalmi terveinek” megvalósításának. A következő szezonban nem csak a bajnoki cím megszerzése a tét a fővárosi csapat számára, hanem a már oly régóta áhított Bajnokok Ligája-trófea. Ebben a PSG katari vezetősége évek óta jócskán a zsebbe nyúlt, hiszen a brazil klasszis Neymar mellett az argentin aranylabda gyűjteménnyel rendelkező L.Messit is megszerezte. A tavalyi szezon viszont nem róluk szólt, hiszen a két világklasszis „gyengébb”

Fotó/ Szokodi László

 

játékteljesítményével még lehet a bajnoki címet sem tudta volna elhódítani a csapat, ha nincs a csapatban a „Kis Kedvenc”, Kylian Mbappé, aki a tavalyi játékával a két sztár mellett, lett a csapat meghatározó játékosa és  szerzett világhírnevet.

Fotó/ Szokodi László

Mbappé gázsija is felugrott a szezon végére és több nagy klub is érdeklődött iránta, többek között a Real Madrid , de a szezon utolsó bajnoki mérkőzése előtt Mbappé bejelentette, hogy marad a francia klubnál. Az új szemlélettel érkező Christophe Galtiernek, a munkaköri leírásában nem kötelessége a játékos toborzás, de véleményt nyilvánítani és azt megosztani a vezetőséggel ahhoz joga van. A L’Équipe újság arról számolt be, hogy Christophe Galtier ( Nizza volt edzője),  hogy nagyon jól ismeri Khephren Thuramot, ( Nizza játékos) , akit az előző szezonban Nizzában   kapott , és idén nyáron szeretné ha K. Thuram a párizsi csapatába érkezne.

A francia U21-es középpályás áttörést ért el Galtier ( 2021/2022-es nizzai szezon alatt), irányítása alatt, különösen a szezon második felében, amikor 36 alkalommal lépett pályára a Ligue 1-ben, négy gólt szerzett és két gólpasszt adott. Az idei Francia-kupadöntőben ezüstérmet szerző Nizza csapatának tagja volt.

Fotó/ Szokodi László

A nizzai csapattal tavaly 2025-ig szerződést kötött középpályás játékos számára a fővárosi csapat nem közömbös. A Camposnak lehetősége volt,  Khephren Thuram édesapjával  Lilian Thurammal egyeztetni a klub új terveit. A nizzai klub viszont és az új vezetőedző, Lucien Favre egyöntetűen a játékos megtartása mellett van, pillanatnyilag.

Jövő

Ám az átigazolási időszak alatt gyakran van szakadék a júniusi szándéknyilatkozatok és az augusztus végi tények között. Hogyan reagál a nizzai vezetőség, ha Thuram, aki a Covid miatt hiányzik a portugáliai Gym gyakorlatról, bejelenti nekik, hogy csatlakozni szeretne a PSG-hez? Hogy szerződésben áll? Lehetséges. De meg tudja tartani akarata ellenére? Nem akarja-e megragadni az alkalmat, hogy olyan párizsiakat vonzzon a Côte d’Azur-ra, akik nemkívánatosak lettek a francia bajnokok között?
Forrás/ L’Équipe ( A szöveg egyrésze, a  L’Équipe újságból)
Borítókép/ Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App