A pályán betöltött szerepe, benyomása a csapat szezonkezdetéről… A Paris Saint-Germain jobbhátvédje, aki egyben K.Mbappé nagy barátja. A hátvég a héten nyilatkozott a a PSGTV-nek.

Fotó/ Szokodi László

Szia Ashraf, hogy vagy?

Nagyon-nagyon jól érzem magam. Összességében nagyon jól érzem magam a csapattársaimmal ebben a szezonban, nagyobb önbizalommal és a játékrendszerrel is.

Ugyanakkor a szezont egy trófeával kezdeni rosszabb… És három meccsen három győzelem ígéretes kezdete a szezonnak!

Igaz, hogy nincs is jobb módja a szezon indításának, mint egy cím megnyerése. Remélem ez egy hosszú sorozat első része! Aztán ez az első három meccs nagyon jó volt. Előrehaladtunk, és úgy érzem, kényelmes a csapat. Az az igazság, hogy az előszezonban sokat edzettünk az új edzőnkkel, az új rendszerrel, és nagyon jól megértjük egymást egy év együttlét után. Remélhetőleg ez még sok meccsen át így lesz, és nagyszerű dolgokat fogunk csinálni együtt.

Három győzelem után a hétvégén már igazolnunk kell. Nem ez most a legnehezebb: minden meccsen azonos szintű teljesítményt kell felmutatni?

Igen, ez nyomás. De ez normális, mert mindig nyerni akarunk. Az emberek ezt is elvárják, így minden játék kihívás. Minden mérkőzés egy új lehetőség, hogy nyerni tudjunk, önbizalmat szerezzünk és érezzük, hogy jól játszunk együtt. És akkor szeretem érezni ezt a fajta nyomást, hogy nyernem kell, mert ha ezzel a nyomással nyersz, még jobban ízlesz.

Vasárnap a Lille ellen lesz. Milyen meccsre számítasz?

Tanulmányoztuk ezt a játékot. Az edző is, főleg, hogy nagyon jól ismeri ezt a csapatot, és mesélt is róla. A magam részéről jól emlékszem a tavalyi évre, és ez volt az egyik legkeményebb ellenfél, akivel a szezon során találkoztunk. Szerintem nagyon élvezetes meccs lesz játszani és nézni.

Clermontban ismét megmutatta a csatározás minőségét: az edzéseken dolgozol rajta?

Ez az, amit szeretek csinálni. Kicsi koromban kicsit feljebb játszottam, ma pedig azon vagyok, hogy a csapattársaimmal együtt végezzem az edzéseket. Ezen nevetünk, mert több góllal próbálok felvenni velük a versenyt. Aztán megpróbálom reprodukálni ezeket a próbálkozásokat a meccseken, és késznek érzem magam a gólszerzésre. Idén több lehetőségem volt erre. A rendszernek köszönhetően több lehetőségem van, mert sokkal előrébb állok, és mindenekelőtt nagyobb az önbizalmam. Nagyon jól érzem magam a csapattársaimmal, és igyekszem kihasználni a bennem rejlő lehetőségeket. Remélem jönnek még gólok!

Felelősséged van tehát védekezésben és támadásban is: ez nyomást jelent számodra?

Nem, ez nem nyomás, hanem felelősség. Támadásban is a legjobbnak kell lennem, de védekezésben is, hogy a csapat bízzon bennem.

Ramos az a játékos, akivel a legtöbb labdát cseréled meccs közben. A pályán kívül is sokat cserélsz?

Igaz, hogy megértjük egymást, és ez a pályán kívül is tükröződik. Nagy a barátságunk, igyekszünk ezt a meccseken továbbadni, hogy jól alakuljon a kapcsolat, főleg, hogy ő az a csapattárs, akihez legközelebb állok a pályán. Sokat beszélgetünk, mindenben segít és sok tanácsot ad.

Ha már a meccseknél tartunk: Szereted visszanézni a saját teljesítményeidet?

Hát igen, igyekszem áttekinteni, amit tettem, a mozdulataimat, a mozdulataimat, hogy megpróbáljak javítani bizonyos dolgokon, és nem csak a jókon, hanem a rosszakon is. Megpróbálom elemezni, hogyan tudnám jobban megértetni magam bizonyos csapattársakkal, és hogyan javíthatom a dolgokat. És igyekszem javítani azon, amit tavaly csináltam.

A szezon kezdete óta új edző is van. Hogyan látja az első heteket az ő oldalán?

Nagyon jól lehet látni, hogy milyen a meccsnapokon, a pálya szélén. De ettől eltekintve egy vicces ember, aki tud viccelődni a játékosokkal, aki közel áll hozzájuk, aki igyekszik megszeretni őket. És igaz, hogy ezt érezni is lehet, és ez önbizalmat ad a meccseken.

Forrás/ PSG

Borítókép/ Szokodi László

FRANCIA I., OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG, LIGUE 1.

08.28 20:45, PSG  –  Monaco  , ÉLŐ-ben a Szokodi Academy Media oldalon.

Parc des Princes Stadion.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App