-Több újpesti játékos is már felépülőben.

 

A hétvégi bajnoki fordulóban az Újpest nagyarányú 4-0-ás vereséget szenvedett a Fehérvár együttesétől. A csapat a bajnoki szezonban többször is a járványhelyzet és sérülés miatt vesztett pontot, pontokat. A holnapi kupa elődöntőjében a Kisvárda csapata ellen kell pályára lépni a lila-fehér alakulatnak és győzelem esetén irány a döntő. A bajnokságban Michael Oenning irányításával stabilabb lett az Újpest játéka és látványos gólok is azt mutatják az Újpesttel nem kell számolni a kiesők között a bajnokság végén.

Pill, sérülések!

 

A Honvéd mérkőzésen Jovan Baosic lesérült és akkor még sokan aggódtunk érte, hogy ne legyen komoly, mint amilyennek láttuk a sérültet hordágyon vitték le. Az Újpest honlapján ma megjelent hírek szerint a játékos állapota javult.

– Jovan Baosic sérülése elsőre nagyobbnak tűnt az ijedtség a Honvéd elleni mérkőzésen, mint az elszenvedett sérülés: “A vizsgálatok kimutatták, hogy nem volt olyan komoly a sérülés. Egy kisebb bokaficam, valamint zúzódást szedett össze. Elkezdhetett már könnyebb edzéseket végezni. Az elkövetkező meccseken valószínűleg még nem szerepelhet, de egy-két héten belül már akár számíthatunk is rá.”, -mondta az Újpest FC Zarko Milovanovic, fizioterepeuta olvasható az Újpest honlapján.

 

Majd így folytatta:

“Kire Ristevski már a válogatott mérkőzések előtt összeszedett egy combizom sérülést. Sajnos a meccsek közt nem volt elegendő rehabilitációs ideje, de mire ez a probléma helyrejött és a Honvéd elleni felkészüléseken részt tudott venni, addig az utolsó edzésen kapott még egy rúgást a térdére, ami miatt viszont már nem tudott pályára lépni.”

A honlapon Ristevskivel kapcsolatosan az is olvasható, hogy a következő meccseken már már számíthat a csapat az észak-macedón játékosra.

Több újpesti játékos állapotáról is friss információk jelentek meg a csapat hivatalos honlapján.

Fotó/Szokodi L.

Nikola Mitrovic állapotára már Michael Oenning is kitért a MOL Fehérvár FC elleni meccset követő sajtótájékoztatón: szerb játékosunk tapaszokkal a térdén játszotta végig a meccset, de már a Honvéd ellen is komoly fájdalmakkal hozta le. A térdére kapott rúgást követően még egy rossz mozdulat is volt, ami miatt nem 100%-os formában várta a székesfehérvári találkozót. Mitrovic személyiségéből adódóan így is igyekezett vállalni a játékot és megtenni a maximumot a csapatért. Hasonló a helyzet Branko Pauljevic esetében, aki az észak-dél pesti rangadón kapott egy rúgást, aminek a hatásait még a MOL Fehérvár FC ellen is érezte, míg Nemanja Antonov a legutóbbi bajnokit követően kapott jeges tömlőt a lábára. A szerb trió előreláthatólag bevethető lesz már a kupameccsen és a hétvégi hazai összecsapáson is.

Stieber Andrást már újra edzésben láthattuk, ezzel kapcsolatban Zarko elmondta, hogy “nem egy megszokott sérülés volt az övé, hiszen a sérülés közben egy csontödéma is nehezítette a gyógyulás folyamatát”. András lábát meg is kellett emiatt műteni, de a legutóbbi vizsgálatok azt mutatják, hogy már egyre több időt tölthet majd az edzőpályán. “Jobban érzi magát, idővel pedig meglátjuk mikor is jöhet el számára a pályára lépés”.

Több játékosunk, köztük Yohan Croizet is betegséggel küzdött, az ő esetükben a protokollnak megfelelő egészségügyi tesztek elvégzése után születik döntés, hogy melyik mérkőzésen vállalhatnak szerepet.,- olvasható az Újpest FC honlapján.

Az Újpest eddig 10-szer tudta elhódítani a kupát, legutoljára 2018-ban. Most a Kisvárda legyőzésével nagy lépést tehet a csapat, hogy ismét a döntőbe jusson.

MOL MAGYAR KUPA:

2021 04.14

17:30 KISVÁRDA MASTER GOOD ÚJPEST FC

2021 04.15

18:30 MTK BUDAPEST – MOL FEHÉRVÁR FC

DÖNTŐ:

2021 05.03

MOL MAGYAR KUPA:

IVÁNCSA KSE – ÚJPEST FC  0-4

DUNAÚJVÁROS – ÚJPEST FC 0-6

SZOLNOKI MÁV FC – ÚJPEST FC 0-2

PUSKÁS AKADÉMIA – ÚJPEST FC 1-2

ÚJPEST FC – MEZŐKÖVESD ZSÓRY 1-1 (BÜNTETŐKKEL 5-4)

KISVÁRDA MASTER GOOD – ÚJPEST FC

OTP BANK LIGA 28., FORDULÓ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App