ŐRÜLT JÁTÉK BUDAPESTEN! HAT GÓL ÉS DÖNTETLEN A LENGYELEK ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT!

 

 

  • Így jellemezte a legnagyobb lengyel sportnapilap a tegnapi Magyarország- Lengyelország világbajnoki selejtező döntetlennel zárult mérkőzést. Valljuk be a cím helytálló, hiszen a mieink a 60. percig két gólos előnyben voltak, a világranglistán jobban jegyzett lengyel válogatottal szemben. Viszont Paulo Sousa cseresora jónak bizonyult és két perc alatt kiegyenlítettek, de a mieink is tudtak még erre egy góllal válaszolni és ismét úgy gondolhattuk a világbajnoki selejtezőt három ponttal fogjuk kezdeni. Egy villanás elég volt, a világklasszis Lewandowskinak, aki góljával beállította a 3:3-as döntetlent és ez azt jelentette számunkra, hogy egy értékes pontot tudunk itthon tartani és Marco Rossi a magyar szövetségi kapitánynak megmaradt , Sousával szembeni veretlensége.

 

 

A  magyar válogatott első világbajnoki selejtező mérkőzését játszotta, a Puskás Arénában, Lengyelország ellen. A Marco Rossi szövetségi kapitány fő feladatnak azt adta ki, a magyar játékosoknak, hogy a „nagy sztár „, Lewandowskit, ne engedjék labdához jutni a tizenhatoson belül, mivel ott a legveszélyesebb a lengyel csatár. Ezt a feladatot a mieink megfogadva szoros emberfogással be is tartották. A magyar támadósorban, az a  Sallai Roland kezdett, aki  a SC Freiburg csapatában az idei bajnoki szezonban meghatározó szerepet tölt be, és ” gólvágó”. A 6. percben  Fiola indítja Sallait, aki a jobb szélen kiugrik a lengyel védő mögül, és a tizenhatoson belül a jobb oldalsó kapuba lő, GÓÓL, 1-0.

VEZETÜNK!

A lengyelek értetlenül állnak a kapott gól után, de az legyen az ő bajuk. Jó taktikának tűnik a 3-5-2-es Marco Rossi hadrend, amivel a lengyelek nem tudnak mit kezdeni. Az első félidőben nagy megmozdulás nem történt, ha csak Lewandowski sorozatos replikálását nem vesszük figyelembe, aki ezek szerint másra számított ezen a mérkőzésen.

A második félidő 52. percében magyar támadás , Kleinheisler jobb oldalon, a lengyelek tizenhatosa csücskénél beadja a labdát Sallainak, aki csak belepiszkálni tud és a labda rá pattan,  egy lengyel hátvédre, onnan a labda,  Szalai élé,  aki beletud még rúgni és a labda íve megváltozik és a lengyel kapus feje fölött a labda „nevetve elszáll” , 2-0.

Szalai Ádi egy év után tudott gólt szerezni magyar válogatott színekben, legutóbb az Uruguay ellen, pont a Puskás Aréna stadionavatóján.

Ilyen nincs két gólt lőtt a magyar válogatott a lengyel csapat ellen.

HOPPÁCSKA!

Valószínű, hogy ez nagy pofonként érte Paulo Sousat, hiszen pár percre a második gól után hármas cserét is végrehajtott. Az 58. percben, Glik, Piatek és  Józwiak is beállt, és a 60. percben a frissen beállt Glik megszerezte a lengyel válogatott első gólját, 2-1.

Egy lengyel támadás előzte meg a szépítő gólt, amikor is Józwiak  jobb oldalon beadta a labdát, majd a szintén újonnan becserélt Piatek, a magyar kapu előtt az ötösről fordulásból belövi a magyar kapuba a labdát. Sok mindent nem lehet hozzátenni esetleg, annyit a magyar hátvédsor, itt nagyot hibázott, öt magyar játékos mellett ment el a labda Józwiak beadását követően.

Szépített a lengyel válogatott, majd középkezdés után egy eladott Lovrencsics labdára lecsapott a lengyel játékos, aki Józwiakot szöktette, akit  három magyar játékos nem tudta beérni , Józwiak nem hibázott a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 2-2.

Az első hatvan percig jól tartottuk az ellenfelet, majd két nagy védelmi hibából kiegyenlített a lengyel válogatott. Paulo Sousa cseréi jónak bizonyultak.

A 78. percben magyar támadás alakult ki, a lengyel kapu előtt több magyar játékos is helyezkedik, amikor is Kalmár az ellenfél tizenhatosán belül elvágódik, de Brych játékvezető nem ítélt büntetőt, tovább megy a játék Szalai Ádámnál maradt a labda, aki az ellenfél tizenhatosán belül bal oldalt az ötös magasságában poroszkál az oldalvonal fele kifelé viszi a labdát és fordulásból beíveli. A labda Willi Orbán  elé pattan aki jobb lábbal beleérve bepasszolja a labdát, 3-2.

Szemfüles góllal , ismét megszereztük a vezetést.

Látszik a csapaton, hogy amióta Marco Rossi összeállította az „Új nemzedék Magyar Csapatát”, azóta ez a játékoskeret nem ijed meg, nem esik össze, vesztes helyzetből fel tud állni.

Itt még nem ért véget a mérkőzés, 82. percben Bereszynski a  jobb oldalon Fiola mellett beíveli a magyar tizenhatoson belülre, ahol  Lewandowski  épp a labdára várt és itt is elmondhatjuk, hogy ez is egy nagy védelmi hiba, hiszen öt magyar játékos állt Lewandowski  mellett és  nem tudták hatástalanítani, aki levette a beívelt labdát és kilőtte a jobb felső sarkot, 3-3.

Valójában egy gól gazdag mérkőzést láthattunk és egy ranglistán erősebbnek ítélt lengyel válogatott ellen tudtunk hazai pályán pontot szerezni a világbajnoki selejtező első mérkőzésén. Az, hogy ez mire lesz majd elég az elszámolásnál még nem tudni, de ha javul a védekezésünk úgy biztosak lehetünk abban, hogy a következő 03.28-i San Marino, és a 03.31-i Andorra ellen betudjuk gyűjteni a három pontokat.

 

MARCO ROSSI:

– Őszintén szólva a mérkőzés előtt aláírtam volna a döntetlent, de azután, hogy átéltem a kispadról a mérkőzést, fáj a pontvesztés – kezdte értékelését a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Ha kétgólos vezetésnél nem hibázunk nagyokat, megtarthattuk volna a három pontot, és még 3-2 után is nyerhettünk volna. A két lengyel gól után is képesek voltunk nyomás alá helyezni az ellenfelet, és visszavettük az előnyt, de elkövettünk egy újabb súlyos hibát a végén. Egész héten azt szajkóztam a játékosoknak, hogy ha valamire figyelnünk kell, akkor az Robert Lewandowski, akit sosem szabad szem elől tévesztenünk, mi mégis megtettük ezt. A világranglista 19. helyezettjével játszottunk, és el kell ismernünk, hogy még nem vagyunk ugyanazon a szinten, mint ők. A lengyeleknél klasszisok futballoznak, és most ennek köszönhetően szerezték meg az egyik pontot. Örülök, hogy olyan szituációból szereztünk a mérkőzés elején vezetést, amit sokat gyakoroltunk az edzéseken, ezt követően azonban kicsit mélyen védekeztünk, túl sokat engedtük a lengyeleknek birtokolni a labdát. A támadóink és a belső védők is jól játszottak, a középpályán azonban többet is tehettünk volna, különösen Kalmár Zsolttól vártam többet az első félidőben. Jobb labdabirtoklással, hatékonyabban szolgálhattuk volna ki a támadóinkat. Fontos, hogy két lábbal a földön maradjunk, és reális elvárásokat fogalmazzunk meg a csapattal szemben. Most két nehéz meccs következik San Marino és Andorra ellen, ezeken mindenképpen meg kell szereznünk a hat pontot., -nyilatkozta a szövetségi kapitány. 

MLSZ

 

 

 

MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 3–3 (1–0)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. V: Brych (német)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics G. (Nego, 66.), Nagy Á., Kleinheisler, Kalmár Zs. (Sigér, 81.), Hangya (Lang, 66.) – Szalai Á., Sallai R. (Varga K., 72.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
LENGYELORSZÁG: Szczesny – Bereszynski, Bednarek, Helik (Glik, 58.), Reca (Rybus, 79.) – Szymanski (Józwiak, 59.), Krychowiak, Moder (Piatek, 59.), Zielinski – Lewandowski, Milik (Grosicki, 84.). Szövetségi kapitány: Paulo Sousa
Gólszerzők: Sallai R. (6.), Szalai Á. (53.), Orbán (78.), ill. Piatek (60.), Józwiak (61.), Lewandowski (82.)
Kiállítva: Fiola (90+3.)

 

BORÍTÓKÉP/ MLSZ

AZ I-CSOPORT MENETRENDJE

1. FORDULÓ, MÁRCIUS 25., CSÜTÖRTÖK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Lengyelország 3-3
20.45: Anglia–San Marino 5-0
20.45: Andorra–Albánia 0-1

2. FORDULÓ, MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
18.00:
 Albánia–Anglia
20.45: San Marino–MAGYARORSZÁG
20.45: Lengyelország–Andorra

3. FORDULÓ, MÁRCIUS 31., SZERDA
20.45: 
Andorra–MAGYARORSZÁG
20.45: Anglia–Lengyelország
20.45: San Marino–Albánia

4. FORDULÓ, SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Anglia
20.45: Andorra–San Marino
20.45: Lengyelország–Albánia

5. FORDULÓ, SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00:
 Albánia–MAGYARORSZÁG
18.00: Anglia–Andorra
20.45: San Marino–Lengyelország

6. FORDULÓ, SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Andorra
20.45: Lengyelország–Anglia
20.45: Albánia–San Marino

7. FORDULÓ, OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45: 
MAGYARORSZÁG–Albánia
20.45: Andorra–Anglia
20.45: Lengyelország–San Marino

8. FORDULÓ, OKTÓBER 12., KEDD
20.45: 
Anglia–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Andorra
20.45: Albánia–Lengyelország

9. FORDULÓ, NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45: 
MAGYARORSZÁG–San Marino
20.45: Andorra–Lengyelország
20.45: Anglia–Albánia

10. FORDULÓ, NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45: 
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
20.45: San Marino–Anglia
20.45: Albánia–Andorra

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App