– Géresi Krisztián, és Tóth Balázs először került be Marco Rossi keretébe.

 

  • Marco Rossi , a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya,  kihirdette a soron következő világbajnoki selejtezőre készülő bő keretét. A keretben Varga Roland az MTK játékosa újból meghívót kapott, a kapitánytól, ami nem meglepő, hiszen Roland amióta a Ferencvárosból átigazolt az MTK-ba azóta 6 gólt szerzett kék-fehér színekben és meghatározó játéka hozzájárult, hogy az MTK  a bajnoki tabella negyedik helyén csücsülhessen. A szövetségi kapitány két újoncnak is lehetőséget ad a bizonyításra, és Marco Rossi szavaival élve „érettségi vizsgát” tehetnek a játékosok,hogy beférjenek a válogatott keretbe. Mind a két játékos a Puskás Akadémia játékosa, Génesi Krisztian, támadó és Puskás  Tóth Balázs kapus.

Marco Rossi

Fotó/SZAMY

Úgy vélem ahhoz, hogy sikerrel járjunk mindenek előtt meg kellene határoznunk, mit értünk siker alatt. Tudjuk jól, a labdarúgásban mindig a legfontosabb az eredmény Tehát, amikor sikerről beszélünk akkor arról beszélünk, hogy győznünk kell és eredményeket kell hoznunk, vagy legalább döntetlent. Én úgy hiszem egy Lengyelországgal szembeni mérkőzés esetén arra kell törekednünk, hogy a lehető legjobb teljesítményünket hozzuk, hiszen papiron sokkal erősebb válogatott, mint a miénk. Hiszem nagyon ügyesnek kell lennünk nem szabad hibáznunk, vagy csak nagyon keveset és az én szemszögemből nézve nagyon fontos, milyen eredménnyel zárjuk a lengyelek elleni mérkőzést. A három pont kiváló eredmény lenne a lengyel válogatott ellen, de egy pontot is nagyon jó eredménynek éreznék”. -nyilatkozta, a magyar labdarúgó -válogatott szövetségi kapitánya.

 

Válogatott március 25-én Lengyelország ellen kezdi meg a vb-selejtezősorozatot a Puskás Arénában, majd három nappal később San Marinóban, március 31-én pedig Andorrában lép pályára. Marco Rossi szerint a két idegenbeli találkozó is nehéz lesz, így kiemelkedő fontosságú a megfelelő hozzáállás.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:

„ÉRETTSÉGI VIZSGÁT” tehetnek azok akik játszani fognak a válogatottban. Így fogalmazott a szövetségi kapitány,-  Marco Rossi

 

Fotó/ www.mlsz.hu

A válogatott itthon játszó kerettagjai március 18-án, csütörtökön találkoznak Telkiben, az idegenlégiósok pedig a hétvégi bajnoki mérkőzéseiket követően érkeznek meg a válogatott főhadiszállására. A csapat a Lengyelország elleni első vb-selejtezőjét követően 27-én utazik el San Marinóba, majd az ottani mérkőzés másnapján Andorrába.

Varga Roland, az MTK támadó játékosa is meghívót kapott a szövetségi kapitánytól!

Fotó/SZAMY

Varga eddig 19 alkalommal volt válogatott, ha lehetőséget kap, 2019 novembere után ölthetné ismét magára a nemzeti együttes mezét. A kapitány ismét meghívta Varga Rolandot a válogatott bő keretébe, és Rolanddal  kapcsolatosan is nyilatkozott.

Úgy hiszem, hogy a teljesítmény szintjén azokon a mérkőzéseken, amiken játszatták a Rolandot azt mindenki megtudja itélni még azt kell hogy mondjam egy támadó játékosról beszélünk a számok nem hazudnak és úgy hiszem a Roland esetében , amióta Roland az MTK-hoz elment a téli átigazolási időszakban és hét, nyolc gólt lőtt, és hasonló számokban adott gólpasszt, tehát tényleg a számok magukért beszélnek, Roland számomra mindig is fontos játékos volt, de sajnos nem tudtam szeptember, október, novemberben behívni, mert nem kapott játéklehetőséget és így nem lehetett meg az  a megfelelő állóképessége. „– mondta, Marco Rossi

 

 

A magyar válogatott 2021-es vb-selejtezős mérkőzései:

március 25., 20.45: Magyarország-Lengyelország
március 28., 20.45: San Marino-Magyarország
március 31., 20.45: Andorra-Magyarország
szeptember 2., 20.45: Magyarország-Anglia
szeptember 5., 18.00: Albánia-Magyarország
szeptember 8., 20.45: Magyarország-Andorra
október 9., 20.45: Magyarország-Albánia
október 12., 20.45: Anglia-Magyarország
november 12., 20.45: Magyarország-San Marino
november 15., 20.45: Lengyelország-Magyarország

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App