A makói Kálvin-téri általános iskola diákjai is a nézőtéren szurkoltak, a Kecskemét elleni, szezonbeli második hazai bajnoki mérkőzésen, a Szedeák csapatának. A mérkőzést megelőzően, a játékosok Naturtex párnákat dobáltak a szurkolóknak, volt öröm a lelátón. A mérkőzés viszont  jól indult a hazai csapatnak 5 pontot szereztünk, és csak ezután tudott válaszolni a Kecskemét. A mérkőzés erős csatát hozott, mind a két fél brillírozott, viszont 66-67-nél, amikor csak eggyel vezetett a Kecskemét nem tudtunk egyenlíteni, és kosárziccereket hagytunk ki, ezt pedig a Kecskemét büntette és a végére a kilenc kosár különbség lett.

Nem sikerült hazai pályán megszerezni az első győzelmet, de a hibákból kell tanulni, és azt a következő mérkőzésen sikerré kovácsolni.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kecskemét 77-86
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 3. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző.
Vezette: Praksch, Söjtöry, Rácz Zs.
Szedeák: MILISZAVLJVEVICS 16/6, Wirth 5, Balmazovics 13/9, Krapic 16/3, ASBURY 23. Csere: Kerpel-Fronius B. 3/3, Kerpel-Fronius B., Olasz. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Kecskemét: Wittman 13/9, Thomas 11/3, DJERASZIMOVICS 25/15, Djuraszovics 14/9, KARAHODZSICS 19/3. Csere: Vukcsevics, Lewis 4, Kucsera, Révész. Vezetőedző: Forray Gábor.
 Mestermérleg:
Andjelko Mandics: – Csalódott vagyok, mert 12 büntetőt is elhibáztunk, lepattanózásban is felülmúlt minket a Kecskemét. 66-67-nél öt támadást is elrontottunk, a Kecskemét pedig rutinosabb csapat annál, hogy ezt ne használja ki. Mindenképpen javulnunk kell a folytatásban.
Forray Gábor: – Büszke vagyok a csapatomra, mert emberfelettit nyújtott a mai mérkőzésen. Kulcsemberünket veszítettük a találkozó elején, de csapatként küzdöttünk, kulcspillanatokban pedig jobb döntéseket hoztunk, mint ellenfelünk.
Fotó: Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App