UEFA LABDARÚGÓ EURO 2020

Mint arról már beszámoltam, Marco Rossi a válogatott szövetségi kapitánya kihirdette bő keretét a soron következő labdarúgó Európa-bajnokságra. A beszámoló itt:Marco Rossi válogatott kerete.

 

Szerinted, milyen koktél illik a magyar válogatott három, Eb-selejtező mérkőzéséhez?

Mojito koktél, a Magyarország – Portugália mérkőzésre?

Feltételezhető ezen a mérkőzésen tudjuk, majd legjobban a  saját játékstílusunkat játszani. A portugálok ellen egy kis  „DEJÁ VU” érzésünk is lehet a legutóbbi Eb- selejtező mérkőzésen, a  csoportkörben ellenük 3-3-as döntetlent játszottunk.

 

Ezt a friss üde italt, ki ne ismerné. A menta, a fehér rum, lime, egy olyan csodás ízvilágot eredményez, mint amilyen a válogatott, 2016-os Eb-selejtezőn mutatott játéka volt. Pezsegtünk, játszottunk és ellenfelünk szája keserűvé  vált, amikor  potyogtak a magyar gólok a kapujukba. 

A másik két mérkőzésre is hasonló koktél illene?

Várom véleményedet, te milyen koktélt javasolnál, a francia, és a német mérkőzésre?

  • Az, hogy az idei Eb-selejtező csoportkörben a portugál, francia, német csapatok ellen, milyen összetételű „csapat koktélt” rak össze a kapitány az még kérdéses. Abban viszont biztosak lehetünk, a válogatott eddig mutatott teljesítménye alapján meglepetést biztos fognak okozni, legyen az a mutatott játék, vagy valamelyik nagy ellenfél ellen még eredményben is megmutatkozik.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE A NYÁRI EURÓPA-BAJNOKSÁGRA:

 

  • Sok változás nem történt a keretben, hiszen a kapitány szisztémája szerint, azokra építette a keretet akik, az Eb-kijutásban és a Nemzetek Ligja feljutás mérkőzéseken részt vettek. A kapitány már jelezte, hogy a bajnokságban gólkirály címre esélyes Hahn János (Paksi FC) meghívja, ami meg is történt a gólkirály jelőöt neve szerepel a bő keretben, de van két új név is a kapitány listáján , Schön Szabolcs, aki az MTK Budapest csapatából egy hete köszönt el és a (FC Dallas) folytatja további pályafutását.

Kitárult az ajtó Schön Szabolcs előtt!

-Academy Media, (Az egyik sajtótájékoztatón feltettem egy kérdést, Michael Boris vezetőedző felé, hogy Schön Szabolcs véleménye szerint kaphat meghívót, Marco Rossi szövetségi kapitánytól ?)

-Michael Boris, válasza,  Schön Szabolcs válogatottságát illetően, (12:20)

A fiatal tehetséges volt, MTK játékos, lehet játéklehetőséget is kaphat a szövetségi kapitánytól. Úgy gondolom erre, a portugálok elleni mérkőzésen  lesz lehetősége, és amivel meglephetjük a portugál hátvédsort.

Marco Rossi a Puskás Akadémia játékosának, Spandler Csabának is bizalmat szavazott a bő keretbe. A gólkirály jelölt, Hahn János (Paksi FC) személyében az idei bajnoki szezonban egy gólsöprögető támadót ismerhettünk meg, aki a bajnoki szezonban 22 gólt szerzett és ezt az utolsó bajnoki fordulóban még növelheti.

Fotó/Szokodi L.

Az Eb-előtt jó  lehetőség lesz a kapitánynak, a  Ciprus, és Írország elleni barátságos mérkőzéseken.
hogy felmérje az újoncok, miként tudnak beilleszkedni és felvenni a válogatott játékritmusát.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BARÁTSÁGOS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI:

2021 06.04, VASÁRNAP

MAGYARORSZÁG – CIPRUS

2021 06.08, KEDD

MAGYARORSZÁG – ÍRORSZÁG

–  Ahogy korábban már többször elmondtam, főként azokra a játékosokra számítok, akik oroszlánrészt vállaltak az Eb-kijutásból és a Nemzetek Ligája-feljutásból – összegzett Marco Rossi. – Ugyanakkor az is fontos szempont volt, hogy többségük többnyire játékban legyen, rendszeresen játsszon a klubjában. Az egyetlen kivételt Szoboszlai Dominik jelenti, aki januári klubváltása óta nincs játékban, azonban jelenleg ő az elsőszámú tehetségünk, a válogatott egyik kulcsembere. Ha június 1-ig megfelelő állapotban lesz, akkor számítani fogok rá a szűk keretben is. Ha viszont nem, akkor kénytelenek leszünk visszaengedni klubjához.-,nyilatkozta a szövetségi kapitány, Marco Rossi.

MI LESZ VELÜNK, HA NEM JÁTSZIK A KIS KEDVENC?

Szoboszlai Dominik, akit az elmúlt évek legtehetségesebb magyar labdarúgójának tekintenek. Ezen most, nem is kell kertelni,mert így van.

A fiatal játékos a téli igazolási időszak alatt, a Red Bull Salzburg csapatából igazolt át, a RB Leipzig csapatához. Sajnos kisebb sérülés miatt, ágyéksérülés miatt a még csapatában és a válogatott világbajnoki selejtező csoportkör mérkőzésein nem tudott játszani. A kapitány kitért fontos része a válogatottnak Dominik és számít is rá.

Fotó/Szokodi L.

A válogatott összeállításában egy kis hiányérzetem akadt, az elmúlt hónapokban mutatott teljesítménye alapján Bognár István (PAKSI FC ) játékost hiányoltam a meghívottak listájáról. Az is igaz a válogatott középpályás keretbe talán ebben a kategóriába a legnehezebb pillanatnyilag bekerülni. István az elmúlt hónapokban mutatott játéka volt, a bajnoki mezőnyben a legmeggyőzőbb. Talán ő az aki a francia és a német csapat ellen is meghatározó lehetett volna, ha kap meghívót.

CIKK/Szokodi L.

 

UEFA LABDARÚGÓ EURO 2020

A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI: (F-CSOPORT)

06.15 KEDD 18:00

MAGYARORSZÁG – PORTUGÁLIA

06.19 SZOMBAT:

MAGYARORSZÁG – FRANCIAORSZÁG

06.23 SZERDA 21:00

NÉMETORSZÁG – MAGYARORSZÁG

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE A NYÁRI EURÓPA-BAJNOKSÁGRA:

KAPUSOK:

Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC)
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

VÉDŐK:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Fiola Attila (MOL Fehérvár FC)
Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC)
Kecskés Ákos (FC Lugano)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC)
Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

KÖZÉPPÁLYÁSOK:

Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry)
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Holender Filip (Partizan Belgrád)
Kleinheisler László (NK Osijek)
Nagy Ádám (Bristol City)
Nego Loic (MOL Fehérvár FC)
Schäfer András (DAC)
Sigér Dávid (Ferencvárosi TC)
Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

 

TÁMADÓK:

Hahn János (Paksi FC)
Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Schön Szabolcs (FC Dallas)
Szalai Ádám (1.FSV Mainz 05)
Varga Kevin (Kasimpasa)
Varga Roland (MTK Budapest)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App