MAGYAR LABDARÚGÓ- VÁLOGATOTT 

Észtország ellen kezdte meg a magyar válogatott idei év első válogatott mérkőzését.  Mind a két válogatott iramosan kezdte a találkozót és a mérkőzés első részében, nem is alakult ki nagyobb lehetőség egyik csapatnál sem. A mérkőzés első nagy helyzete az észtekhez lehet bevésni, de Dibusz Sappinen lövését magabiztosan védte. Ezt követően azonban Szoboszlaiék nagyobb sebességre kapcsoltak és Vécsei passzát követően Bolla Bendegúz lövése „pottyant”, az észt kapuba.

VAR!

A játékvezető először megadta a találatot, majd a VAR-rendszer vizsgálata megállapította , nem érvényes a gól, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Itt azért már érezhető volt, hogy Marco Rossi csapata szisztematikusan, így készült az észtek elleni találkozóra.  Majd pár perc múlva egy magyar pontrúgásból, amit Szoboszlai ívelt be, majd  Kalmár Zsolt kapáslövésébe Ádám Martin belefejelt és a labda így irányt változtatva  megérkezett az észt kapuba, 1-0. Ádám Martin ezzel a fejes góllal, szerezte meg első válogatottbeli gólját.

Az első félidő magyar előnnyel zárult. A második játékrész közepén két nagy védést mutatott be az észtek kapusa, először, Szoboszlai , majd, Kleinheisler lövését hárította. Le a kalappal ezzel az észt kapus előtt. A 70. perc előtt Kerkezzel szabálytalankodott az észtek hátvédje, amiért a játékvezető a VAR segítsége után büntetőt Ítélt.

 KŐ-PAPÍR OLLÓ!

Sallai és Szoboszlai Dominik így döntötte el, hogy melyikük rúgja a büntetőt. Végül Sallai végezte, de kihagyta! Marco Rossi a mérkőzés végén annyit mondott, hogy megbeszélte Szoboszlai Dominikkal , legközelebb ezek a vetélkedő műsorba illő mutatványokat hanyagolják, egyszerűsítve, ő a csapatkapitány, neki kell elvégezni, ha a pályán van. Ezt követően érdembeli dolog nem történt, több gól nem esett a találkozón. A magyar válogatott idei első válogatott mérkőzésén győzött és három nap múlva Eb-selejtező mérkőzést játszik Bulgária ellen.

Cikk/ Szokodi László

Magyarország – Észtország 1 – 0 ( 1 – 0 )

Budapest, Puskás Aréna. V: Altmann (osztrák)

Gólszerző: 41′, Ádám Martin
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Kalmár Zs., Vécsei, Kerkez – Szoboszlai, Ádám M., Sallai R.

Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Cserék: Demjén (k.), Ferenczi, Balogh B., Nego, Nagy Á., Kleinheisler, Gazdag, Csoboth, Varga Barnabás, Németh Á., Botka, Mocsi

ÉSZTORSZÁG: Hein – Paskotski, Kuusk, Baranov, Pikk – Ojamaa, Shein, Vassiljev, Käit, Sinyavskiy – Sappinen

Szövetségi kapitány: Thomas Häberli
Cserék: Igonen , Vallner ,Tougjas, Miller, Tamm, Sorga, Tunjov, Mets, N. Vassiljev, Vastsuk, Teniste, Lipp, Zenjov, Reinkort

Fotó/ Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App