NEMZETEK LIGÁJA ‘A’- LIGA, 3., CSOPORT

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. Olaszország
6
3
2
1
8
7
1
11
2. Magyarország
6
3
1
2
8
5
3
10
3. Németország
6
1
4
1
11
9
2
7
4. Anglia
6
0
3
3
4
10
-6
3

UEFA NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA,  ‘C’-CSOP., CSOPORTKÖR ,6., FORDULÓ

A magyar válogatott a NL-csoportkör utolsó mérkőzését vívja hétfőn este, a Puskás Arénában. A mérkőzés előestéjén az olasz válogatott hivatalos sajtótájékoztatóján az olaszok mestere Roberto Mancini , és Jorginho, az  olasz válogatott középpályása, ( Chelsea ), vett részt. A 21-éves középpályás játékos a sajtótájékoztatón az esetleges hétfői győzelemről és a NL-FINAL4- döntőbe való jutásról beszélt. Valamint elismerően beszélt Marco Rossi szövetségi kapitány munkájáról és a magyar válogatott teljesítményéről.

Fotó/ Szokodi László

A Chelsea középpályása Jorginho elégedett az új, 3-5-2-es olasz formációval, és azt állítja, hogy Anglia legyőzése „felgyújtott” minket a Nemzetek Ligája leszámolására Magyarországgal. – Az újjáépítési folyamat már elkezdődött.

Marco Rossi Magyarországa 10 ponttal meglepetésre csoportelső, Angliát és Németországot is legyőzte, de egy olasz győzelem lehetővé tenné az utolsó ziccer előzést a Final Fourba.

„Ugyanazzal a hozzáállással kell mennünk, mint Anglia ellen a San Siróban, alázattal játszva, és mindenáron győzni kell” – nyilatkozta a középpályás játékos

A péntek esti 1-0-s győzelmet Giacomo Raspadori  góljával biztosították , míg a csapat új, 3-5-2-es felállásban állt be.

„Jó, ha van egy alternatíva, amelyre a játék vagy a bajnokság során válthatunk. Néhány játékosunknak klubszinten 4-3-3 van, másoknak három védővel, szóval szerintem ez a rendszer mindenképpen kivitelezhető. A jelen és a jövő szempontjából is érdekes, jól kijöttem vele.”

 

Olaszország megnyerheti a Nemzetek Ligája csoportját, és kieshetett Angliából, de tény, hogy a Három Oroszlánok kijutnak a 2022-es világbajnokságra, az Azzurri pedig nem.

„Minden történt után küzdelmes volt, de az Anglia elleni meccs nagyon felpörgett minket, és több motivációt adott. Igyekszem tanulni a múlt hibáiból és a csalódásokból, amit az edző is átad az általa behívott játékosoknak.

„Valami mást éreztem azon a meccsen, és azt hiszem, az újjáépítési folyamat már elkezdődött. Most ezen az úton kell haladnunk.

„Megvan a lehetőségünk, hogy megnyerjük a csoportot, és rajtunk múlik, hogy éljünk vele. Magyarország kemény ellenfélnek bizonyult, és holnap szenvedélyes támogatást kap a közönség.”

Magyarország jobban teljesített idegenben, mint a hazai pályán: idegenben 4-0-ra nyert Anglia ellen, pénteken pedig 1-0-ra Németországban.

„Nem lepett meg a Németország felett aratott győzelmük, hiszen egy ideje jól teljesítenek” – tette hozzá Jorginho.

„Alázattal és tisztelettel kell készen állnunk a magyar válogatott ellen, amely valóban nagyon jól teljesít.”

Borítókép/ Szokodi László

UEFA NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA,  ‘C’-CSOP., CSOPORTKÖR ,6., FORDULÓ

Magyarország – Olaszország

Budapest , Puskás Aréna, 09.26 20:45 , ÉLŐ-ben a Szokodi Academy Media oldalon.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App