VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EURÓPA, I”-CSOPORT, 8.FORDULÓ:

-Történelmet nem írtunk, de otthagytuk a nyomunkat a döntetlennel, a Wembleyben!

 

A magyar válogatott az Európa-bajnoki csoportkör mérkőzései óta nem mutatott ilyen egységes csapatjátékot, mint  tegnap, Anglia elleni világbajnoki-selejtező mérkőzésen. A mérkőzés 1-1-es döntetlen zárult, de milyen értékes döntetlennel. Az elmúlt mérkőzéseken csak bánkódtunk, szomorkodtunk és már megint jöttek a kommentek, ez a magyar válogatott sem fog csodát tenni, és nem fog kijutni a jövőévi katari világbajnokságra.

Tegnap nem csoda történt!

A magyar válogatott, felszabadulva, teher nélkül lépett a Wembley gyepére . Én úgy érzem, inkább, az angol válogatottnak kellett a mérkőzés előtt aggódni, de ezt a szeptember 2-i budapesti fölényesen megnyert mérkőzést tekintetében,  fittyet hányt, H.  Kane vezette angol válogatott. Az angolok sima hazai győzelmet latolgattak és melléjük szegődtek, a nagy angol sportújságírok is akik a mérkőzés előtt, fennhangon leközölték, hogy többgólos angol fölényt jósolnak.

Nem jött be nekik!

Egységes harcias és ugyanakkor valljuk be a szerencse is többször mellénk, „gyalogolt”, nem úgy, mint az Albánok ellen.

A mérkőzés után, a két szövetségi kapitány is értékelte a találkozót.

 

 

Anglia – Magyarország  1-1    (1-1)

London, Wembley Aréna,69 380néző, V:Alejandro Jose Hernandez H.

Anglia: J.Pickford,Walker K.,Shaw L., Rice D., Stones J.,Mings T.,Grealish J.,Foden P., Kane H.(C), Sterling R., Mount M.

Szövetségi kapitány: Gereth Southgate

Magyarország : Gulácsi P. (K,C), Láng Á.,Kecskés Á.,Szalai A.,Nagy Zs.,NEGO,Nagy Á.,Szoboszlai D.,Schäfer A.,Schön Sz.,Sallai R.

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerzők: J. Stones, 37′, ill., Sallai R. (24′-11-esből)

Fotó/Szokodi László

 

 

– A budapesti mérkőzésen ötvenöt perc után széthullott a csapat Anglia ellen, mert nem követtük a taktikát. Ma este ez nem történt meg, emellett szerencsések voltunk, hiszen kaptunk egy véleményes büntetőt, és a döntetlent nemcsak a szünetig, hanem egészen a lefújásig sikerült megtartanunk – fogalmazott Marco Rossi. – A mai döntetlent nem lehet összehasonlítani az Eb-mérkőzések eredményeivel, mert nagyon sokan hiányoztak a keretünkből. A mi csapatunkat nem lehet összehasonlítani Angliával, nálunk nem lehet probléma nélkül öt játékost lecserélni a kezdőcsapatból. Őszintén szólva nem vártam ezt az eredményt a mérkőzés előtt. Sokkal bátrabban játszottunk ma este, mint Albánia ellen, három nappal ezelőtt a támadóharmadban nem tudtunk érvényesülni. Ma este más volt a helyzet, másképp álltak hozzá a játékosok, még akkor is, ha korábban is minden meccsen igyekeztek maximumot nyújtani. Ez nem mindig sikerült, most éppen igen.,-mondta Marco Rossi.

 

– Tisztában voltunk vele, hogy a magyar válogatott rendkívül jó csapat, ezért nem lepődtünk meg azon, hogy nagyszerűen védekezett ellenfelünk, és jók voltak a labdakihozatalai. Taktikailag gondot okozott nekünk ma a magyar válogatott, de azt is el kell ismernünk, hogy nem játszottunk olyan jól, mint Budapesten, könnyen eladtuk a labdákat, és végig kissé idegesen futballoztunk – fogalmazott Southgate.

Forrás/MLSZ

A mérkőzés előtt, a magyar válogatott bemelegítése.

Borítókép/Szokodi L.

2021 10.13

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App