FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA , „A”-CSOPORT , 11., FORDULÓ

♦Az idei BL-szezon első hazai mérkőzését játszotta a Pick Szeged a norvég Kolstad ellen.  A mérkőzés alakulását tekintve norvég gólallal indult a mérkőzés, de erre  Bombac azonnal válaszolt, 1–1. A Pick második gólja Bánhidi nevéhez fűződik, amivel a vezetést is megszerezte a szegedi csapat, 2-1. Ezt követően fej-fej mellett haladt a két csapat a gólokat tekintve, és mind a két oldalon Mikler , illetve Bergerund védései révén nem röpködtek a gólok a kapukban. A félidő utolsó pillanatában egy szegedi lövés elakadt a norvég kapu előtt, ami után még egy norvég támadás és gól született, de a félidő kétgólos szegedi előnnyel zárult, 15-13.

♦A második félidő Szita „Zozó” góljával indult, amire az ellenfél egyből válaszolt. Bevallom , nem gondoltam volna, hogy ez a norvég együttes a Pick Arénában, több , mint négyezer fanatikus Pick – Szurkoló hangja mellett ilyen masszívan fog végig tapadni a szegedi együttesre. A 40. , percre feljött a norvég csapat és egyenlő  lett az állás, 18-18. A végletekig kiélezett találkozó utolsó pillanataiban, Bánhidi és Mackovsek szerezte meg a szegediek utolsó találatait, amivel a Szeged két góllal tudta hazai pályán legyőzni a Kolstad csapatát, 29-27.  Ezzel a győzelemmel nagy lépést tett Kárpáti Krisztian csapata a csoportból való  továbbjutást illetően. A Pick Szeged csapata legközelebb az Aalborg otthonába látogat ( 02.21-én ), majd ezt követően, a (02.28-án ),  hazai pályán a THW Kiel csapatát fogadja.

Cikk/ Szokodi László

OTP Bank-PICK Szeged – Kolstad Handball  ( norvég )  29–27 (15–13)
Szeged, PICK Aréna, 4491 néző. V: D. Accoto Martins, R. Accoto Martins (portugálok).
OTP Bank-PICK Szeged: Mikler – Bombac 1, Garciandia 1, Kalaras, Bánhidi 8, Bodó, Frimmel 4. Csere: Imsgard (kapus), Sostaric 6, Mackovsek 2, Martins 3, Jelinic, Szita 2, Stepancic 2.

Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Kolstad Handball: Bergerud – Gudjonsson 8/2, Setterblom 5, Sagosen 2, Gullerud 3, Johannessen, Aalberg 2. Csere: Aga, Björkas, Lyse 7/1, Hald.

Vezetőedzők: Stian Gomo Nielsen, Christian Berge.
Hétméteres: –, ill. 4/3.
Kiállítás: 8, ill. 4 perc.

Kárpáti Krisztián: – Jár az elismerés ellenfelünknek, hiszen a sérültjeik miatt keveset tudtak cserélni, ennek ellenére megnehezítették a dolgunkat. Ami minket illet, remekül küzdöttünk, a bajnoki vereség után sikerült rendeznünk a sorainkat, a szebbik arcunkat mutattuk. A sikerhez kellett a közönségünk támogatása, illetve az, hogy a fontos pillanatokban mindig előrelépett egy  játékos , aki átlendített minket.

Stian Gomo Nielsen: – Küszködtünk, mert bár nem játszottunk rosszul támadásban, Mikler remekül védett, sok energiát adott a csapatának. Emellett a beálló pozícióban is kiemelkedően teljesítettek a hazaiak, sok gondot okozva számunkra. A második félidőben feljavultunk, ám összességében így is megérdemelten nyert a hazai együttes.

Fotó/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App