MERKANTIL BANK LIGA 17., FORDULÓ

Az elmúlt hónapokban a szegedi labdarúgó mérkőzésekre a helyi “ultra szurkolók”, fellázadtak, a klub az ultra szurkolók közül  jogtalanul kizárással sújtott több szurkolót. Ezért  az ultra szurkolók, “KÖZLEMÉNYBEN” kértek, minden szurkolótársukat, hogy ne látogassák a hazai mérkőzéseket. A tegnapi Pécs elleni hazai mérkőzés előtt a szeged klub is reagált az esetre.

 

  • Klubunk elkötelezett szurkolóink iránt és igyekszik minden lehetőséget biztosítani számukra a meccsélményhez.
  • A pályán hatályos MLSZ előírások betartását amint a múltban, úgy a jövőben is megköveteljük és ellenőrizzük. Szurkolótáborunk „Ultrák” csoportjával korábban többször egyeztettünk arról, hogy milyen látványelemek használata engedélyezett a mérkőzéseinken, illetve milyen rigmusok használata elfogadhatatlan. Az utóbbi években mégis több alkalommal ismételve milliós bírságot fizetett klubunk a szurkolók egy csoportjának viselkedése miatt. A jogkövető és kulturált magatartást a jövőben is elvárjuk a lelátón mindenkitől.
  • Büszkék vagyunk a szurkolóinkra, biztatásuk sokat segít a csapatnak, ezért továbbra is várunk mindenkit a Szent Gellért Fórumba, meccseinkre.

Forrás: Szeged-Csanád G.A., hivatalos oldala.

A Szegedi Ultra szurkolók által közölt közleményt is olvashatjátok.

 

Tisztelt Szurkolótársak, B és C lelátó!

Sokan észrevehettétek, hogy a hazai mérkőzéseken megszűnt a szervezett szurkolás a B-középben és sokan kérdeztétek is, hogy mi az oka ennek.
A Vasas elleni itthoni mérkőzésen egy látványos koreográfiával emlékeztünk meg az 56-os hőseinkről és egyben tüzeltük fel a játékosainkat a meccsre, aminek a fotóit a klubunk hivatalos facebook oldalain is büszkén megjelenítettek.
Ennek eredménye, hogy a klubunk, minden ok és bizonyíték nélkül tiltott ki olyan szurkolókat találomra, akikről csak feltételezni tudják, hogy lehetséges Ők gyújtották be ehhez a látványhoz az úgynevezett „görög tüzeket”. Természetesen ez egy abszolút koncepciós eljárás klubunk részéről, a saját szurkolói felé, amit bár rá lehet fogni az MLSZ-re, hogy bírság járt érte, ráadásul elméletileg a minimumot szabták ki már sokadjára, (ki tudja milyen mutyik mehetnek ezért a háttérben). Azt gondoljuk, hogy egy ilyen látványért, amibe a szurkolók több száz ezer forintot raktak bele önerőből, akkor már a klub is vegye ki a részét egy évben egyszer és ha már ilyen egy elkúrt mlsz szabályzat szembeköpi az 56’os hősöket, legalább a klub ne köpje szembe azokat a saját szurkolóival együtt.
Természetesen le kell szögezzük, hogy az értelmetlen pályára repülő piroteknikai eszközökkel nem értünk egyet.
Klubunk továbbment minden határon azzal, hogy a kitiltott személyek mellett, még a szurkolói eszközöket sem engedte be mint pl.: drapik, zászlók, dob, stb. az ominózus eset után a hazai mérkőzésekre és határozottan kijelentették, hogy új szabály szerint semmilyen molinók, csoport drapériák nem kerülhetnek ki a jövőben se a hazai, se a vendégszektorban. Ez egyértelmű, hogy a szervezett szurkolás elleni lépés, ami azért érthetetlen számunkra, mert az ellenfeleink sokszor rettegve jöttek hozzánk a kiváló és pazar hangulat miatt, amit most a vezetőség teljesen megölt, vagy kitiltott most, amikor szárnyal csapatunk.
Sajnos nem maradt más lehetőségünk mint, hogy kiálljunk a jogtalanul kitiltott szurkolótársaink mellett, és ahogy ők se látogathatják a mérkőzéseket, mi se fogjuk látogatni a hazai meccseinket.
Arra kérünk minden szurkolótársunkat, legyen az akár vendégszurkoló, hiszen ők se hozhatják be a szurkolói kellékeiket, hogy amíg ez a helyzet nem változik, mellőzzék, illetve bojkottálják a hazai mérkőzéseink látogatását, ez egy fajta kiállás a hangulat és szurkolóink mellett.
Egyelőre idegenbe próbálunk minél többen elkísérni csapatunkat és erre kérünk mindenkit, hiszen nem ők tehetnek a kialakult helyzetért, mivel idegenben legalább otthon érezhetjük magunkat.
Természetesen szurkolóink megteszik a szükséges lépéseket és bíróság elé fogják vinni az ügyet, ami szinte biztos, hogy teret fog kapni ügyvédeink szerint és amennyiben megnyerjük a pereket mindenkit felelősségre fogunk vonni aki hibázva meghozta ezeket a kitiltással kapcsolatos döntéseket.

Hajrá Szeged !

Forrás: Szegedi Szurkolók facebook oldala.

Abban biztosak lehetünk, hogy szurkolók nélkül elég fájdalmas egy csapatnak, nyerni! Reméljük, hogy a két fél asztal mellé ül és megbeszélik és visszatér a Szent Gellért Fórumba, a Hajrá, Szeged!

Cikk/Szokodi László

Borítókép/Szokodi László

2021 11.25

 

MERKANTIL BANK LIGA 17., FORDULÓ

2021 11.24 SZERDA:

13:00 III.KER.TVE – WKW ETO FC GYŐR 0-3

13:00 SOROKSÁR SC – DVTK 1-1

13:00  BUDAÖRS – AQVITAL FC CSÁKVÁR 1-1

13:00 SZENTLŐRINC – VASAS FC 0-2

13:00 DOROGI FC – SZOLNOKI MÁV FC 2-0

18:00 BÉKÉSCSABA ELŐRE – NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1-0

18:00 SZOMBATHELYI HALADÁS – BFC SIÓFOK 1-2

18:00 TISZAKÉCSKEI LC – KECSKEMÉTI TE HUFBAU 1-0

18:00 SZEGED-CSANÁD G.A. – PMFC 1-1

18:00 BUDAFOKI MTE – FC AJKA 1-1

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App