OTP BANK LIGA 7. FORDULÓ:

-Szabics Imre: „A mérkőzés összképe alapján igazságos a döntetlen”

  • Az OTP BANK Liga 7., fordulójának presztizs mérkőzését, a tavalyi ezüstérmes Pudkás Akadémia és a bronzérmes MOL Fehérvár csapata vívta, a Sóstói, Mol Arénában.

A találkozót a hazai Fehérvár csapata kezdte jobban, de a huszadik perc elejére a Puskás Akadémia is felébredt és egyre több veszélyes helyzetet alakított ki. A 23. percben Stopira hárított, majd a kipattanót Van Nieff lőtte mellé. Van Nieff ,(67′) megmozdulását viszont Solymosi játékvezető,  a VAR segítségét bevonva, úgy ítélte meg az esetet,hogy  piros lap jár a szabálytalanságért.

Fotó/Szokodi László

Az első félidő végére fokozatos vendég helyzetek Favorov lövését, Kovács tudta hárítani, majd  Kozák fejese  a kapufán csattant. A szünetre gól nélküli döntetlen állással mentek pihenőre a csapatok.

A második félidőre egy aktívabb Fehérvár lépett pályára, Heister kb: 22-25 méterről elengedett egy „Heistler pippett”, ami  a kapu bal oldalán suhant el. Majd Dárdai is rástartolt a labdára, de Tóth résen volt, és tudta hárítani Dárdai közeli lövését.

Fotó/Szokodi László

A mérkőzés hosszabbításában Funsho iramodott meg , mellette Nikolics is megindult, de ő egy „Funhi bombát” eresztett el, amit  lövését, Tóthnak  bravurral kellett védenie.

A mérkőzés után a két szakvezető is értékelte a találkozót. A mérkőzésen látottakkal mind a két szakember, inkább a saját csapatának a játékában kereste a hibát, amiért nem tudták megszerezni a győzelmet.

Fotó/Szokodi László

MOL Fehérvár FC – Puskás Akadémia FC  0-0 (0-0)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 2014 néző, V.: Solymosi P.

Kiállítva: Van Nieff (67., Puskás Akadémia)

MOL Fehérvár : Kovács D.,RUS, Fiola A., Makarenko, NEGO, Szendrei, Nikolics N.(C), Stopira, Dárdai P., Jallow, Heister
Vezetőedző:Szabics Imre

Puskás A.:Tóth B., Yoell Van Nieff, Csirmaz István, Libor Kozák, Luciano Slagveer, Gera D., Patrizio Stronati, Corbu, Artem Favorov, Spandler Csaba, Nagy Zs.

Vezetőedző : Hornyák Zsolt

 

Hornyák Zsolt: „Mindenképp gratulálok a csapatomnak a küzdőszellem miatt, azonban maradt bennem egy kis hiányérzet is, főleg az első félidőt követően, hiszen a szünetben minimum három gólos előnnyel kellett volna bemennünk az öltözőbe”.- nyilatkozta, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

Fotó/Szokodi László

Borítókép/Szokodi László

2021 09.28

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App