OTP BANK LIGA 31.FORDULÓ

 

Mint arról már beszámoltam az idei 2020/2021-es OTP BANK Liga bajnokságot, a Ferencváros TC csapata nyerte.

Fotó/Szokodi L. ( A 31. bajnoki címet ünneplő Ferencváros csapata látható a képen.)

 

Az előző,  30. fordulóban az Újpest 3-0-ás legyőzésével biztosította be a Ferencváros, bajnoki győzelmet, mivel  már pontszámban sem tudja, utolérni  a most 2. helyen álló Puskás Akadémia a hátralévő három mérkőzésen. A Ferencváros a bajnoki győzelmével már biztos, hogy idén is indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A hazai bajnokságban még nagy csaták zajlanak, a helyosztókért és a nemzetközi kupában való indulásért, azaz Európa-konferencialiga Liga kupasorozatba való részvételért.

HÁNY HAZAI CSAPAT ÉRDEKELT, MOST AZ EURÓPA-KONFERENCIA LIGA SOROZATBAN?

Mielőtt számszerűsíteném, hány hazai csapat érdekelt, egy kis információ, az Európa-konferencia nemzetközi ligasorozatról. Mint ismert a Bajnokok Ligája sorozatban, a hazai már bajnok Ferencváros csapata indulhat. A másik nemzetközi kupasorozat, az Európa-ligában az idei szabályozás szerint csak a 15 legjobb bajnokság résztvevői indulhatnak, és a  ( Bajnokok Ligájából a  2. selejtező mérkőzés  után kieső csapatoktól számítva  vehetnek részt az Európa- Ligában), amelyik csapat a BL első csoportkörében esik ki, az csak az Európa- konferencialigában indulhat. A hazai bajnokság nem szerepel az UEFA  legjobb tizenöt bajnokságában, így a magyar csapatok, csak a harmadik kupasorozatban indulhatnak , kivéve a magyar bajnok csapatot ( Ferencváros TC , BL selejtezőben indul). A MOL Magyar Kupa győztese, valamint, az OTP BANK Liga  2., és 3. helyezettje.

 

  1. FERENCVÁROSI TC  (Bajnokok Ligája részvevő, ez már biztos)

Európa- konferencialiga kupasorozatba jutásért küzdő csapataink:

PUSKÁS AKADÉMIA  ( 2. a bajnokságban)            55 PONT

MOL FEHÉRVÁR FC    ( 3. a bajnokságban)         50  ( Érdekelt a Magyar Kupában, döntős MOL Fehérvár FC -Újpest FC , 05.03)

ÚJPEST FC                  ( 7. a bajnokságban)                38  ( Érdekelt a Magyar Kupában, döntős MOL Fehérvár FC -Újpest FC , 05.03)

PAKSI FC                    ( 4. a bajnokságban)              44

KISVÁRDA MASTER GOOD  ( 5. a bajnokságban)  42

MTK BUDAPEST                    ( 6. a bajnokságban)  39

MEZŐKÖVESD ZSÓRY          ( 8. a bajnokságban)  38

Ezen csapatoknak van esélye a kupasorozatba való induláshoz! Az induláshoz most a hátralévő három bajnoki forduló előtt, milyen esélyei vannak a csapatoknak ime:

I. VARIÁCIÓ:

A MOL Magyar Kupa győztese részt vehet a Európa- konferencialigában.

A  MOL Fehérvár FC – Újpest FC döntő, 05.03-án 20:00 kezdettel rendezik a Puskás Arénában.

A variációk itt kezdenek érdekessé válni.

-Ha az Újpest nyerne, akkor továbbjut a kupasorozatban. A  MOL Fehérvárnak is megmaradna az esélye, mert a bajnokságban most a 3. helyen áll, és a következő három mérkőzésből 4 pontot szerez, akkor megtudja tartani a harmadik helyét és kuparésztvevő, valamint ,akkor a Puskás Akadémia is indulhat a kupasorozatban, mivel  a bajnokságban a 2. helyen végezne.

 

II. VARIÁCIÓ:

-Ha a MOL Magyar Kupa  győztese a MOL Fehérvár csapat lenne, akkor elég érdekesen alakulna a továbbjutók sorsa.

Hiszen a MOL Fehérvár csapata mellett a Puskás Akadémia is indulási jogot szerezne, mivel most a 2. helyen áll és a következő három mérkőzésen mindegy mennyi pontot szerezne a csapat, legrosszabb esetben is a 3. helyen végezne, ami nemzetközi szereplést jelentene. De a MOL Fehérvár kupagyőzelmével felszabadul egy hely, így a bajnokságban 4. helyen végző csapat is nemzetközi kupaindulási jogot szerezhet.

Erre mostani állás szerint (II. variáció), a Paks csapatának van a legnagyobb esélye, de további négy csapat, Kisvárda, MTK Budapest, Mezőkövesd Zsóry csapatainak az utolsó három fordulóban elért eredményeik alapján, amelyik csapat a 4. helyen végez indulási jogot szerez, az  Európa- konferencialigában.

CIKK/Szokodi L.

MTK Budapest – Kisvárda Master Good 0-1

(Supka Attila a sajtótájékoztatón, a nemzetközi porondon való részvételről is beszélt.)

OTP BANK LIGA 31.FORDULÓ

2021 04.24

14:45 PUSKÁS AKADÉMIA – ZTE FC

17:00 KISVÁRDA MASTER GOOD – DVTK

19:30 ÚJPEST FC – MTK BUDAPEST

2021 04.25 VASÁRNAP:

14:30 BUDAFOKI MTE – PAKSI FC

17:00 MOL FEHÉRVÁR FC – FERENCVÁROSI TC

19:30 BUDAPEST HONVÉD – MEZŐKÖVESD ZSÓRY

OTP BANK LIGA 31.FORDULÓ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App