OTP BANK LIGA 30. FORDULÓ

Megszerezte a Ferencváros a 32. bajnoki címét!

 

– Nagyon nagy büszkeséggel tölt el ez, örülök, hogy ezt megélhettük. A bajnoki cím mellett az is fontos pont volt, hogy nemzetközi szinten is tudtunk sikereket elérni. Nagyon jó, hogy ilyen jól működik a kommunikáció a szurkolókkal és a játékosokkal. Ezeket a sikereket együtt értük el! Sergei Rebrov

olvasható a Ferencváros honlapján.

 

Az OTP BANK Liga 30. fordulójának keddi napján két mérkőzést játszottak le. A felsőházi rangadón a Ferencváros hazai pályán fogadta az Újpest csapatát és a mérkőzés előtt készített beharangozóról készített beszámoló itt: FTC-ÚJPEST beharangozó. 

A mérkőzés alakulása:

Egy iramos kezdéssel kezdte mind a két csapat a találkozót. De az első igazán nagy helyzet a hazai csapat tudott kialakítani.

10. perc Egy ferencvárosi támadás során Uzuni az ellenfél jobb oldalán Tokmacal passzolgat, majd Uzuni átemeli a másik oldalra Civicnek, aki beadja a labdát középre Boli fejel, amit még Banai hárít, de a kipattanó labda Uzuni elé pattan aki berúgja a kapuba a labdát, de lest jelez a partjelző , így a gól érvénytelen.

13. perc Ismét a hazai csapat támad Zubkov a bal szélen megindul és egy nagy lövéssel a kapu elé íveli a labdát, amit Uzuni röptében jobb lábbal a kapu bal alsó sarkába lő, 1-0.

Megszerezte a Ferencváros a vezetést, és ebben a pillanatban azt is jelentette bajnok a  Ferencváros.

30. perc Lovrencsics jött előre a labdával a jobb oldalon , egy újpesti játékos nem támadta meg amikor a felezővonalon átjött, így tovább vezetve a labdát és masírozott a tizenhatos felé, majd egy nagyon jó gondolt Lovrencsicstől , a tizenhatos előtt balra passzol Tokmacnak aki a tizenhatoson belülre érve bal lábbal kilövi a bal alsó sarkot, 2-0.

Ez volt, Nguen Tokmac kilencedik gólja az idei szezonban.

Az első félidőben gól nem született kisebb újpesti perlekedés az újpesti játékosok részéről, de ezt Solymosi játékvezető rendezte.

A második félidő 77. percében egy hazai szögletrúgásnál Banai rosszul jön ki, aki összeütközik Mmaeeval, a játékvezető büntetőt ítél. Uzuni végzi el a büntetőt, és lő egy precízen elvégzett büntetőt, 3-0.

A találkozón több gól már nem született, hazai pályán szerezte meg a Ferencváros a 32. bajnoki címet.

CIKK/Szokodi L.

Ferencvárosi TC–Újpest FC 3–0 (2–0)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Solymosi
gólszerzők: Uzuni (13., 77. – a másodikat 11-esből), Nguen T. (30.)
sárga lap: Lovrencsics (22.), Laidouni (39.), Civic (53.), illetve Pauljevic (7.), Onovo (17.), Boli (53.)

Ferencváros: Bogdán – Lovrencsics (Botka, a szünetben), Blazic, Mmaee, Civic – Sigér, Laidouni – Uzuni, Nguen T., Zubkov – Boli (Somália, 71.)
Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski – Pauljevic (Simon, 61.), Mitrovic, Onovo, Croizet (Csongvai, 61.), Antonov – Tallo (Perosevic, 61.), Beridze

  • A másik alsóházi rangadón a ZTE hazai pályán kiütötte a Budfok csapatát. Így a Zalaegerszeg nagy lépést tett ezzel a győzelemmel a bennmaradásért, a Budafok egy nagyon szimpatikus csapat benyomását keltette az idei bajnoki szezonban, de csoda segíthet számukra, hogy bennmaradjanak.

 

ZTE FC–Budafoki MTE 5–0 (2–0)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Bogár
gólszerzők: Koszta (36., 37., előbbit 11-esből), Szánthó (57.), Favorov (66.), Futács (89.)
sárga lap: Zimonyi (21.), Favorov (30.), Koszta (42.), illetve Zeke (18.), Nikolic (35.), Filkor (36.), Jagodics (55.), Oláh (69.)

ZTE FC: Demjén – Szépe (Németh E., 83.), Kálnoki-Kis, Bobál D., Bedi – Babati, Sankovic, Favorov (Kovács B., 83.), Szánthó (Vass P., 77.) – Zimonyi, Koszta (Tajti, 71.)
Budafoki MTE: Bese – Huszti, Jagodics, Nikolic, Zeke (Medgyes, a szünetben) – Filkor (Csonka, a szünetben), Oláh – Skribek (Szabó M., 64.), Lőrinczy (Kulcsár K., a szünetben), Takács R. (Ihrig-Farkas, 59.) – Kovács D.

Fotó/Szokodi L.

OTP BANK LIGA 30., FORDULÓ

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK:

2021 04.20

17:30 ZTE FC – BUDAFOKI MTE 5-0

20:00 FERENCVÁROSI TC – ÚJPEST FC 3-0

2021 04.21

15:15 MTK BUDAPEST – KISVÁRDA MASTER GOOD

17:30 DVTK – PUSKÁS AKADÉMIA

20:00 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC – MOL FEHÉRVÁR FC

20:15 PAKSI FC – BUDAPEST HONVÉD

 

OTP BANK LIGA 30., FORDULÓ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App