-Így zárult az utolsó bajnoki forduló, utolsó napja

 

  • Az OTP Bank Liga 33.  záró fordulójának vasárnapi napján három mérkőzést rendeztek. A tét az volt, a Puskás Akadémia, vagy a MOL Fehérvár csapata szerzi meg a bajnoki ezüst érmet, erre a felcsúti csapatnak volt, nagyobb esélye a mérkőzést megelőzően. Az biztos volt, ha hazai pályán legyőzi a már biztos kieső Budafok csapatát, akkor biztos ezüstérmes lesz és klub történetet is ír a csapat. A mérkőzés képét tekintve a Puskás Akadémia nem bizta a véletlenre az első tíz percben megszerezték a vezetést, és az első félidő lefújásakor, már 4-0-ra vezettek. A második félidőben is a hazai csapat dominált több ziccert is kialakítottak, de az utolsó pillanatban a budafokiak, vagy hárítani tudtak, vagy a vendégek szerencséjének köszönhetően nem pattant be a labda, de egy gólt azért még bepréseltek a hazaiak az ellenfél kapujába és így 5-0-ra kiütéses győzelemmel  zárta a bajnoki szezont a Puskás Akadémia, és a mérkőzés után az ezüstérmet vehették át.

Ezüstösen csillog, a Pancho Aréna!

 

Puskás Akadémia FC – Budafoki MTE 5-0 (4-0)
Gólszerző: Nagy Zs. (8., 16.), Knezevic (15.), Slagveer (34.), Spandler (73.)
Puskás Akadémia: Auerbach – Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Deutsch L. (Ganbold 85.) -Urblík (Corbu 77.), van Nieff (Ominger 77.) – Slagveer (Baluta 87.), Knezevic, Nagy Zs. – Komáromi (Weslen Júnior 85.)
Budafok: Kovács Z. – Margitics (Fekete M. 77.), Jagodics M., Oláh B. (Huszti A. a szünetben), Zeke – Filkor, Micsinai (Csonka a szünetben) – Ihrig-Farkas (Lőrinczy a szünetben), Takács R. (Kulcsár K. 59.), Medgyes S. – Kovács D.

Hornyák Zsolt:

Először is nagy örömmel láttam újra a  tribünön a szurkolókat, és köszönöm a támogatásukat. Nagyon nehéz úton keresztül jutottunk el ideáig. Nagyon örömteljesen tudom értékelni ezt a szezont, mert így tudunk erősebbek lenni és jómagam is. Ma megtudtuk mutatni, hogy ne legyen senkinek kétsége a felől, hogy nem érdemelnénk meg az ezüst érmet, már a mérkőzés első félidejében úgy érzem eldőlt a találkozó és az is, hogy idén mi érdemeltük ki a második helyet a bajnokságban„.

Pacsi Bálint:

„Gratulálok a Puskás Akadémiának a győzelemhez és a megszerzett bajnoki ezüstéremhez. A felcsútiak történelmi sikerének értékét növeli, hogy hozzánk hasonlóan sok fiatalnak adtak lehetőséget a szezon során. Ami a mérkőzést illeti, az első félidőben néhány játékosunk már »nyaralt«. A szünetben próbáltuk rendezni a sorokat, hármat cseréltünk és a második játékrészben elfogadhatóbb teljesítményt nyújtottunk. Összességében azonban sokkal jobb volt az ellenfél.”- Budafoki MTE megbízott edzője

 

 

  • A másik érmes találkozót a MOL Fehérvár csapata játszotta a Diósgyőr otthonában. A találkozóra érkező fehérvári alakulat iramosan kezdte a találkozót és betalált, majd büntetőt is rúghatott a mérkőzés elején a vendég csapat az első megítélt találatot a félidő utolsó perceiben lehetett beírni a vendégcsapatnak. A félidőre már egy gólos vezetéssel ment pihenőre a fehérvári alakulat, ami lehet mi el tudtunk fogadni, de Szabics Imre számára biztosabb az ha a többgólos győzelemmel szerzi meg a csapat a győzelmet és a bajnoki bronzérmet. Ennek tükrében érkezhetett  a pályára a fehérvári legénység akik a második félidőben három góllal tömték ki a hazaiak kapuját és 4-0-ás összesítéssel bebiztosították a győzelmet és a bajnoki bronzérmet .

Diósgyőri VTK-MOL Fehérvár FC 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Petrjak (44.), Nikolics (55., 90.), Zivzivadze (79.)
DVTK: Malenica – Polgár, Szűcs, Milovic, Soldo (Makrai, 75.) – Max (Zivulic, 59.), Molnár G. (Iszlai, 85.), Grozav – Grgic, Drazic (Ivanovski, 75.), Suljic (Márkvárt, 59.)
MOL Fehérvár: Kovács D. – Bamgboye, Fiola, Musliu, Stopira – Dárdai (Bourard, 80.), Nego, Houri (Alef, 71.), Petrjak – Szabó L. (Zivzivadze, 62.), Nikolics

Fotó/Szokodi L.

Szabics Imre:

„Elvégeztük a házi feladatunkat, megszereztük a 3 pontot, ezért jöttünk. Sajnos a Puskás Akadémia nem botlott, örülünk a 3. helynek. Április 1-je óta hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, tudjuk, hogy mik azok a dolgok, amelyeken változtatnunk kell annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk a Ferencvároshoz és ne legyen ekkora különbség a két együttes között. A magam részéről örülök a harmadik helynek, hiszen nem volt ez olyan egyértelmű. Amióta a stábommal mi irányítjuk a csapatot, hét bajnokiból ötöt megnyertünk, egy döntetlen mellett pedig egyszer kikaptunk. Ezt az időszakot figyelembe véve második helyen állunk a Ferencváros mögött. Jól dolgozott a stáb, a játékosok, mindenkinek köszönöm a munkáját.”

 

Fotó/Szokodi L.

Zoran Zekić: 

„A mai mérkőzésen nem nyújtott jó teljesítményt a csapatom. Volt ugyan néhány helyzetünk, de nem működtünk igazi csapatként. Az utcáról összeszedett emberek is lehet, hogy jobban teljesítettek volna, szóval elnézést kérek mindenkitől. Nehéz volt ezen a héten a felkészülésünk, éreztem, hogy a játékosok közül néhányan már nincsenek ott fejben. Nekik a klub és a csapat felé több tiszteletet kellett volna mutatniuk. Hosszú hónapokat vártunk arra, hogy szurkolóink a stadionon belül tudjanak biztatni bennünket. Teljesen érthető az ő boldogtalanságuk, mi is azok vagyunk az eredménytelenség miatt.”

  • A harmadik találkozót a Kisvárda hazai pályán fogadta a Paks csapatát, azt a csapatot, amelyiknek még matematikailag volt, esélye arra, hogy akár a dobogóra is kerüljön. Erről a mérkőzés első szakaszában viszont a házigazda Kisvárda csapata gyorsan elhessegette a paksiak „álom felhőcskéit”, mert az első negyedórában már, két góllal vezetést szerzett a hazai alakulat, de az első félidő lefújásáig még két kisvárdai gól is becsúszott az ellenfél kapujába. A második félidőben 1-1 gól született és így kialakult az 5-1-es hazai siker, így a Paks ezzel a veszteséggel is egy előkelő 4. hellyel büszkélkedhet, amit meg is érdemelt a csapat az idényben mutatott teljesítménye alapján és a Kisvárda a tavaszi szezonban mutatott mutatott felívelő teljesítménye is azt mutatja, hogy megérdemelten lettek ötödikek az idei bajnoki szezonban.  

Kisvárda Master Good-Paksi FC 5-1 (4-0)
Gólszerzők: Viana (8.), Melnyik (13.), Ötvös (34.), Leoni (45.), Camaj (86.), illetve Haraszti (67., 11-esből)
Kisvárda Master Good: Dombó (Odincov, 84.) – Hej, Kravcsenko (Prenga, 77.), Cirkovic, Leoni – Melnyik, Karabeljov – Sassá (Camaj, 77.), Ötvös (Horváth Z., 65.), Kovácsréti – Viana (Zlici, 65.)
Paksi FC: Holczer – Lorentz, Böde, Szélpál, Szabó J. – Papp – Bertus (Kulcsár, a szünetben), Bognár (Haraszti, a szünetben), Szakály (Nagy R., a szünetben), Szabó B. (Sajbán, 77.) – Hahn (Balogh B., a szünetben)

Fotó/Szokodi L.

Bognár György

„Sajnos már a bemelegítésnél éreztük, hogy ebből úgymond edzőmeccs jelleg lehet. A Kisvárda sokkal motiváltabban állt a mérkőzéshez, igazi presztízst csinált a találkozóból, így még ilyen arányban is abszolút megérdemelten arattak győzelmet ellenünk. Ma több olyan játékosunknak adtam szerepet, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak az utóbbi időben, ugyanakkor a hozzáállásukkal kivívták az esélyt. A teljesítményünk ma nem sikerült a legjobban, úgy gondolom, én is benne vagyok ebben a vereségben, én is idő előtt engedtem el ezt a találkozót. Elemi hibákat vétettünk, szerintem az ötből háromszor vagy négyszer is mi indítottuk a hazaiakat. Dekoncentráltak voltunk, melynek voltak előjelei, mégpedig, hogy már az előző fordulóban eldőlt a végleges helyezésünk. Végül, lehet előre tervezni, a következő szezonon gondolkozni, hiszen nem a mai volt a valós teljesítményünk. Értékes játékosaink vannak, akik nem véletlen lettek negyedikek és lőttek hetvenhat gólt a szezonban” – fogalmazott a PAKSI FC vezetőedzője, Bognár György

Fotó/Szokodi L.

Supka Attila:

Az egész bajnoki szezon alatt, nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat, szinte egész szezon alatt, nem voltak, kiesési gondjaink, mert mindig biztonságos volt, hogy bennmaradjunk. Ez kösszönhető annak is, hogy a csapat nagyon együtt volt, és a tavaszi szezonban amikor belekerültünk egy kis gödörbe, abból is ki tudtunk lábalni. A szakmai stáb is nagyon jó munkát végzett és elengedhetetlen, hogy megköszönjem a bajnokság végéra visszatérő szurkolótáborunknak is megköszönni a szurkolást., -nyilatkozta a Kisvárda vezetőedzője.

OTP BANK LIGA 33. FORDULÓ

2021 05.07 PÉNTEK:

20:00 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC – MTK BUDAPEST 5-1

2021 05.08 SZOMBAT:

17:00 BUDAPEST HONVÉD – FERENCVÁROSI TC 1-2

19:30 ÚJPEST FC  – ZTE FC 5-4

2021 05.09 VASÁRNAP:

17:30 PUSKÁS AKADÉMIA – BUDAFOKI MTE  5-0

17:30 DVTK – MOL FEHÉRVÁR 0-4

19:30 KISVÁRDA MASTER GOOD – PAKSI FC 5-1

OTP BANK LIGA 33. FORDULÓ

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE TABELLA:

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App