A hazai kézilabdázás két nagy kézi csapata az MKB Veszprém az idei szezonban szenvedni látszik. Edzőváltás, játékos állomány problémák, addig a MOL Pick Szeged csapata elkezdett szárnyalni.

Ki is az a Mister?

  • Juan Carlos Pastor, aki 2013 óta a MOL Pick Szeged vezetőedzője.
  • Akit Szegeden is csak Misternek hívnak!
  • Ő egy maximalista ember aki, a kézilabdában nem ismer lehetetlent. A spanyol válogatottal 2005-ben világbajnok lett, a Valladoliddal kétszer nyert spanyol kupát, és KEK győztesek voltak 2009-ben. A szegedi első évek ismerkedése után a Pick Szeged vezető edzőjeként 2017/2018- as  szezonban 10 év után Magyar bajnoki címet nyert a csapattal. Az utolsó edző a Pick Szeged történetében, aki bajnoki címet nyert V. Matics Mester volt.   Fotó: Szokodi L. 

Vajon az idei 2017/2018 – as szezonban a cél a FINEL4?

 

Az biztos ilyen jól még nem kezdte a az őszi szezont a Velux EHF Bajnokok Ligájában a csapat.

Eddig veretlen szeged már olyan skalpot is begyűjtött, mint a HBC NANTES francia csapat, aki a tavalyi FINAL4 döntőse volt.

A csapat játéka még nem állt teljesen össze, hiszen a nyáron a Mister olyan két nagyszerű játékost is igazolt, akik már ismerik milyen a bajnokok ligája győzelem.

Canellas, és Maqueda a Vardar csapatával már megtapasztalták, a győzelmet. Én részese lehettem a 2015/2016-os FINAL4-ban  amikor kupát felemelték. Láttam ezt a két embert örülni. Ők erőt és tapasztalatot adhatnak a csapatnak, és az már látszik, a Mister is hallgat akár Maqueda szavaira. Hiszen az elmúlt mérkőzésen időkéréskor Maqueda kérte a kapitányt, hogy milyen figurát játszanak, s lám csodát engedte és be is jött.

 

Eljött egy új korszak a csapat életében?

Az biztos a Mister teljes bizalmat élvezheti a tulajdonos Csányi S. úr részéről. Aki ha teheti a hazai mérkőzéseken megtekinti a mérkőzést, és pár üdvözlő szóval köszönti a vezető edzőt. Valami érezhető, a városban járva sokszor hallom a kávézóban, étteremben, az utcán fél füllel hallgatva …”Pick Szeged játszik!”….”Fantasztikus meccs volt!”…, A szegedi emberek, s most már hazai és nemzetközi szurkolók is szurkolnak a csapatnak itthon, vagy amikor külföldön van a vendég szektorban mindig található hazai mezben szurkoló.

Fotó: Szokodi L.     

Spanyol jellem!

Szigorú jelleme mellett egy tiszta szívű ember lakozik.

Aki képes meglepni taktikájával a szurkolókat, és a szakembereket is.

Viszont eddig sikerült minden, és a csapat szellem is családiasabbá vált.

Szabadidejében, szeret a városban sétálni.

Én, amikor találkozok vele, mindig szinte egyszerre köszönünk egymásnak.

Szia! Hogy vagy?

Mister ő az, aki szakmailag megtanítja, a sportolóval hogyan válhat a legjobbá, a szurkolóval pedig együtt tud küzdeni a MOL Pick Szeged csapatával.

#csakelőre

 

 

 

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App