Örömjáték az első félidőben, szétszórtság a másikban hazai pályán

MOL-Pick SzegedRK Celje Pivovarna Lasko 33-24 (18-8)

 

         A BL-ben eddig veretlen MOL-Pick Szeged, ma hazai pályán fogadta a RK Celje Pivovarna Lasko a VELUX EHF Bajnokok Ligája 4. fordulójában.

         A játékosok a mérkőzés előtt elmondták, Bodó (9) „minden meccs nehéz”, Sostaric (24) „meg kell mutatnunk, hogy itthon mi vagyunk a főnökök. Az elmúlt hetek teljesítménye mindenképp nagy lendületet adott a Csapatnak, és ahogy korábban Pastor mester és Bándidi (27) is nyilatkozta egyre jobban csiszolódik össze a Csapat, ami a játékon is meglátszik.

Az első gólt a vendégek szerezték – Ők kezdték a meccset -, de az előny, gyorsan elveszítették. Gólról-gólra lépett meg a Szeged, könnyed játékot játszva, míg a Celje sok helyzetet hagyott ki.

A kapuban, az első félidőben az eddig megszokottak szerint Sego pardézott, Bánhidi és Maqeda (5) bombázott, Bombac (44) remekül osztogatta a labdát.

A második félidőben már Alilovic (32) állt a kapuban, aki egy kicsit nehezen lendült be. Kasparak is megszerezte a második félidőben első BL gólját is.

Azonban a második félidőben a Pick bent maradt az öltözőben, a Celje 5 gólt dobott egymás után, a második félidő 13dik percéig pedig annyit, mint az első félidőben. Emellett a vendégek kapusteljesítménye is javult. Bodó bombája nagyon kellett.

A félidei 10 gólos előny 4 re csökkent a 46 perc derekára, ahogy a 7 gólos előnyt a Motor elleni meccsen is elfogyott. Alilovic tett hozzá, elkezdett a szeged kimászni a gödörből. Ehhez nagyon kellettek Bándidi beállóból lőtt góljai.

A második félidőt jellemezte az egymás hibáit kihasználása, illetve az 57-dik percre már a 6-3-as kiállítások aránya.

A lefújás előtt még Maqueda és Alilovic is parádézott. Zúgott a csarnok alilovicsot és a Csapatot is éltetve, mindenki felállva tapsolt az utolsó 2 percben.

         A lefújáskor 9 gól különbséget mutatott az eredményjelző, ami hatalmas teljesítés, hiszen 4 forduló után 100%-os a MOL-Pick Szeged mérlege a BL-ben. A következő héten a SG-Flensburg Handewitt lesz a szegediek vendége, akit a Celje korábban megvert. Jó esélyekkel várjuk a mérkőzést.

#hajráSzeged, #csakelőre

M.A.

Fotó: Szokodi L.

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App