MOL-Pick Szeged – SG Flensburg-Handewitt 30-28 (15-14)

 

Harmadszor játszott ebben a BL szezonban hazai pályán a MOL-Pick Szeged. Eddig, 4 fordulót követően veretlenül, csoport másodikként (gólarány alapján) követi a PSG-t. 2009-ben játszott egymás ellen a két csapat, akkor még Skaliczki László vezetésével, akkor itthon 1 góllal kapott ki a csapat, idegenben 13 góllal.

A mérkőzés előtt Balogh Zsolt (19) vehetett át emlék plakettet Dr. Szűcs Ernő Pétertől – a Klub elnökétől – 300-dik BL góljáért elismeréseként, melyet 2018.10.07-én a Celje ellen lőtt hazai pályán.

Telt házas csarnok fogadta a csapatokat, azt a SG Flensburg-Handewitt-et aki jelenleg vezeti a Bundes Ligát (német bajnokság). A BL idei kiírásában, két győzelem és két vereség a mérlegük. A Csapatot, a fanatikus szurkolók, kb. 20 fő kísérte el a mai meccsre.

Pastor: a szurkolóink mindig erőt adnak!

Matej Gaber: koncentrált játékkal és szurkolóinkkal közösen legyőzhetjük a Flensburgot

Mi kezdtük a meccset, Maqueda (5) passzából Zsitnyikov (89) test mellett engedte el a labdát, de a kapus hárított. A vendégek támadása sem volt eredményes, egy lépés miatt, ismét mi támadhattunk, melyet Canellas (14) gólra is váltott (2:30).

Sego ismét jó formában kezdte a meccset, duplán védett, majd Canellas kapott sárgát és a Szeged egy hétmáterest, melyet szintén védett. Sostaric (24) is parádézott 5 szegedi gólból 3 az Ő nevéhez fűződött már a 7-dik percben.

A vendégek nem nagyon találták az ellenszert a hazaiak kezdésére. Kihagyott helyzet, kapufa.

6 – 5 szép összjáték Kallman (8) és Blazevic (21) között, melynek végén a beálló lőtt hatalmas gólt.

8 – 5 (15:47) időt kértek a vendégek. Ezt követően az irányító poszton Dean Bombac (44) váltotta Zsitnyikovot a hazaiaknál.

Már a második bombáját fújták vissza a játékvezetők a szegedi Csapatnak, melyre a publikum füttykoncerttel reagál. Remek védekezésből többször is indulhatott a Pick, Kallman üres kapus gólt is szerzett.

13 – 10 (26:21) időt kért a Mistere. A támadásunkból egy vendég gól született, ahogy korábban az ellenfél időkérésénél is.

A félidő végén a dudaszóval egyszerre, egy Sego védéssel zárult a félidő 15-14.

Egy-egy gól nélküli támadással indult a második félidő. A vendégek beállója üresen maradt, de a tiszta ziccerét is fogta Sego. A gólcsend Sigurmannsson (10) hétméteresével tört meg a 34-dik percben, melyet Bánhidi harcolt ki egy befordulás során. Segonak nem csak a védés ment jól a mai meccsen, egy rossz támadásból, emberelőnyben, üres kapus gól dobott.

Blazevic (21) agresszív védekezésének, és Sego ismét hatalmas bravúrjának az 5 gólos előnyért támadhatott a Szeged. A támadásból hétméteres lett, Zsiznyikovnak köszönhetően, de Sigurmannsson labdáját hárította a Buric (1). Majd rögtön időt is kértek a vendégek (38:40). Kemény védekezés, és majdnem egy labdaszerzés után – már passzívnál – mégis betaláltak a németek.

A mai napon már sokadjára éltette a közönség Sego-t, Sostaricot és Maquedat is. Ehhez csatlakozott Deki (Bombac) is, aki mesterhármast szerzett a második félidő 15-dik percében.

A vendégek nehezen találták az ellenszert a Pick-Szeged játékára, azonban amikor tiszta helyzet adódott, kihasználták.

Ahogy a Kallman-t váltó Sigurmannsson is már nem csak hetesből volt eredményes.

Az utolsó 10 perc is egy Sego védéssel kezdődött 27 – 21. A játékból kiszállni kényszerülő Maquedat Kasparek (37) váltotta a jobbátlövőben.

27 – 23 (54:35) Pastor mester időt kért.

Belül az utolsó 4 percen. (28 – 24), Kallman labdát csen, de nem tudtuk gólra váltani, ahogy a németek sem. Mindkét Csapat rohanósra váltott.

Felállva buzdította (28:22) Csapatát a szegedi közönség „izzik a csarnok, itt a Magyar bajnok”, „PICK-Szeged”. A lefújás előtt, még kikérte utolsó időkérési lehetőségét Pastor.

Bánhidi (27) beállóból szerzett góljával, már biztos volt a hazaiak GYŐZELME!!!

A következő nagy rangadó 2018.10.21-én lesz a Veszprém Arénában, ahol az ősi riválissal csap össze a MOL-Pick Szeged. Utoljára Magyar Bajnokként jöttek el Fiaink.

#hajrászeged #csakelőre

 

Így értékelték a találkozót a résztvevők:

Bulk Mark (vezetőedző) – Gratulált a Szegednek, mind védekezésben, mind támadásban remek teljesítményt nyújtottak. Próbált variálni, de nem találta az ellenszert a mai Szeged ellen. Fiatal csapat léptek ma pályára és a szegedi Szurkolók nagy nyomás tettek a Csapatra. A két pont itt marad, de már a következő, szerdai saját bajnokságukban lévő meccsre kell koncentrálni.

 

Juan Carlos Pastor – Nehéz volt ellépni, mert saját hibáinkból mindig visszajöttek. Minden fázisban jól játszott a Csapat. Az első félidő végén gyengébb periódus következett. A vendégeknek problémái voltak a védekezésünkkel, a kulcs, a második félidőben mutatott játékban volt, előnyünket meg is tudtunk tartani. Gratulált a szurkolóknak, biztos benne, hogy Ők is élvezték a mai játékot.

Hald Jensen Simon (5) – jó élmény volt itt játszani, egyetért az edzővel, a második félidőben sok hibával játszottak.

Jonas Kallman – nagyon jó érzés végigkísérni a csapatot a meccs végén. Voltak periódusok, amikor nem annyira ment, de a két pont nálunk, aminek a későbbiekben még nagy szerepe lesz.

 

 

 

 

 

 Fotó: Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App