-Ellépett a kiesőhelyről a Budafok, a Honvéd legyőzésével.

 

 

  • Visszavágott a tavalyi decemberben elvesztett mérkőzés után, a Budafok csapata. A mérkőzés megkezdése előtt mind a két együttes tudta, ha ezen a mérkőzésen, pontokat tud elcsenni a másiktól, az nagy erőt adhat a folytatáshoz a bajnokságban. A mérkőzést mind a két csapat nagy erőbedobással kezdte, annak ellenére, hogy -4 fok volt a stadionban. A Budafokiaknak a 28. percben szabadrúgást ítélt a játékvezető, a Honvéd kapuja előtt kb. 25 méterre. A szabadrúgást Kovács Dávid végezte el, aki nem aprózta el a rúgást úgy eltalálta a labdát, hogy amit Tujvel azt már nem bírta hárítani, megszerezte az idegenben játszó Budafok csapata a vezetést. A válaszra nem kellet sokat várni a Honvéd részéről a 37. percben Gazdag góljával kiegyenlített a Honvéd, majd három perc sem telt el,  Bőle is betalált és a hazaiak átvették a vezetést. Az iram nem változott, jó volt látni hazai pályán, milyen küzdelem van a bennmaradásért vívott csatában. A második félidő is iramosan folytatódott, egy budafoki szögletet követően, Szendrei rosszul ért  a labdába és saját kapujába lőtt, öngól. Ez jól felcsigázta a két csapatot, mert mind a két csapatnak nagyon fontos volt, hogy a három pontot megszerezze. A rendes játékidőben maradt a döntetlen  a három perc hosszabbítás második percében  ismét egy budafoki helyzet alakult ki Ihrig-Farkas lőt GÓL, ami a budafoki csapat győzelmét is jelentette, mert ez után már nem történt változás a találkozón. A Bodafok megelőzte a Honvédot ezzel a megszerzett három ponttal. A Honvéd a tabellán a második kiesőként áll jelenleg.

 

Budapest Honvéd FC-Budafoki MTE 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Gazdag (37.), Bőle (40.), illetve Kovács D. (28.), Szendrei (51., öngól), Ihrig-Farkas (92.)
Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Klemenz, Bardea (Nagy D., 59.), Tamás K. – Hidi (Gale, 59.), Szendrei, Gazdag – Bőle, Balogh N. (Traoré, 82.)
Budafok: Póser – Huszti A., Jagodics, Oláh B., Zeke – Csonka, Filkor (Micsinai, 75.) – Takács R. (Medgyes, 84.), Kovács D. (Kulcsár K., 75.), Szabó M. (Ihrig-Farkas, 69.) – Zsóri

 

Vezetőedzői értékelések:

Budafoki MTE: Csizmadia Csaba nyilatkozata.

 

Budapest Honvéd: Pisont István nyilatkozata.

 

OTP BANK LIGA 21.FORDULÓ:

Eredmények:

Péntek:

Újpest – DVTK 1 – 0

Szombat:

Kisvárda Master Good-ZTE FC 2-1 (1-0)

Puskás Akadémia FC-Paksi FC 3-2 (2-0)

Budapest Honvéd FC-Budafoki MTE 2-3 (2-1)

OTP BANK LIGA 21. FORDULÓ:


Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App