OTP BANK LIGA 11.,FORDULÓ:

Micsoda forduló!

A Kisvárda visszatért az első helyre, a Puskás Akadémia dobogós, és a tavalyi bronzérmes MOL Fehérvár egy lépésre a dobogótól.

Na de kezdjük a pénteki forduló nyitómérkőzésével, a MOL Fehérvár – Paks összecsapással. Erről egy kis összefoglalót már készítettem cikk itt.

MOL Fehérvár FC–Paksi FC 2–1 (1–0)

A mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatón Bognár György lazán csak annyit mondott, “Nem érdemeltünk vereséget!” -majd így folytatta:

„Én többet erről nem akarok mondani, mert az túl sokba kerül az nekem!”- vélhetőleg a mérkőzésen, a bírói döntésekről lett volna, egy-egy olyan véleménye a szakembernek, ami nem biztos, hogy az eset igazságát vélte volna tisztázni, de ezt sajnos nem tudhatjuk.

Fotó/Szokodi László

Az biztos ezen a mérkőzésen is a VAR (videóbíró ) beavatkozása hozott döntés után, nem lehetünk benne biztosak, hogy igazságos ítélet született.

Fotó/Szokodi László

Mi történt egy hét alatt Fehérváron?

A Paks elleni mérkőzést követően, a hazai csapat vezetőedzője Szabics Imre is nyilatkozott, aki az előző bajnoki fordulóban az Újpest otthonában hagyták a három pontot, a mostani bajnoki fordulóban, a Paks ellen már feledtébb örömteli hangulatban beszélt a csapat teljesítményéről.

Szabics Imre nyilatkozata, a Paks elleni 2-1-es győztes mérkőzés után.

Szabics Imre nyilatkozata az Újpest ellen 1-0-ra elveszített mérkőzést követően.

 

A MOL Fehérvár a Paks legyőzésével kúszik felfelé a tabellán és már csak egy lépcső válassza el, hogy a dobogóra érjen.

A bajnoki forduló  szombati mérkőzései közül, az MTK-DVSC mérkőzésre látogattam ki, az erről készült beszámoló link itt: MTK-DVSC.

MTK Budapest – DVSC  1-1

Nem ez a mérkőzés volt, életemben az amire biztos emlékezni fogok száz év után is. A mérkőzés annyiban volt, számomra értékes, hogy jó volt, látni az MTK csapatánál, hogy megpróbáltak, küzdeni.

Nem mintha eddig nem láttunk volna, valami hasonlót, de olyan „szétszórt” jelleget mutatott eddig a bajnoki szezonban a csapat. A DVSC ellen látszott van elképzelés, passz, harc a labdáért, és fejben is ott volt, a csapat, annak ellenére, hogy megszerezve a vezetést, visszaesett a játékuk, és ezt a DVSC kihasználva bekapott góllal egy pontot el tudtak rabolni.

„ÖNBIZALOM!”, – vajon csak ennyi kell ahhoz az MTK-csapatának, hogy újra győzni tudjon?

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón erről beszélt az MTK megbízott vezetőedzője , Teodoru Vaszilisz.

 

 

Szombaton még két másik mérkőzést is játszottak, a a Mezőkövesd – Újpest ,2-2-es döntetlennel zárult. A hétkőzi kupasorozatban a Mezőkövesdet, azt nem mondanám, szegediként, hogy meglepetésre, inkább örömömnek tudhatnám be, hogy  a Szeged-Csanád G.A. búcsúztatta, Supka Attila csapatát. Így  a hétvégi bajnoki fordulóban megszerzett egy pont, nem nagy vigaszt jelenthetett, a mezőkövesdi vezetőségnek.

A bajnoki cím védő Ferencváros idegenben győzte le a Gyirmót csapatát 2-0-ra.

 

A vasárnapi fordulóban, a Kisvárda hazai pályán 5-0-ra páholta el a ZTE csapatát.

Joao Janeiro, a Kisvárda vezetőedzője:

„-Természetese, nagyon büszke vagyok, hogy elértünk egy gyönyörű mérföldkövet. A klubunknak ez volt, eddig a legnagyobb arányú győzelme de nem szoktam nézni a múltat, hogy az előző szezonokban, hogyan szerepelt a Kisvárda. Az a  célom, hogy a játékosaim boldogok legyenek egy nagyon jó egyensúly legyen a csapaton belül”., -nyilatkozta a szakember.

Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd FC 3–1 (1–1)

 

A vasárnap  esti rangadót a Puskás Akadémia – Budapest Honvéd mérkőzésről készített összefoglaló itt. Puskás- Honvéd

A cikkből egy kis előzetes:

Horváth Ferenc:

Fotó/Szokodi László

“Nehéz, egy ilyen mérkőzés után bármit is mondani. Nagyon sok minden történt ezen a mérkőzésen. Én azt gondolom, hogy ez nem igazán a pályán dőlt el, ez  egy kis kocsiban dőlt el. Nehéz úgy beszélni a meccsről, ahogy szeretnék, hogy nem a bírókról beszélni , de gondolni sem merek rá, mert félek, hogy az MLSZ-nek gondolatrendőrsége is van”., -nyilatkozta a Budapest Honvéd vezetőedzője”., nyilatkozta a Budapest Honvéd vezetőedzője.

Így zárult, az OTP Bank Liga 11., fordulója

 

Borítókép/ Szokodi László

2021 11.02

OTP BANK LIGA 12., FORDULÓ

2021 11.05 PÉNTEK:

20:00 MTK BUDAPEST – GYIRMÓT FC

2021 11.06 SZOMBAT:

14:45 MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC – PAKSI FC

17:00 DVSC – BUDAPEST HONVÉD

19:30 PUSKÁS AKADÉMIA – ÚJPEST FC

2021 11.06 VASÁRNAP:

15:30 KISVÁRDA MASTER GOOD – FERENCVÁROSI TC

17:30 MOL FEHÉRVÁR FC – ZTE FC

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App