OTP BANK LIGA 25. FORDULÓ

 

„Amit felépítettünk a mai mérkőzésre, azt maximálisan megtudtuk valósítani!- Supka Attila

 

 

  • Érdekes, fordulatokban gazdag mérkőzéseket hozott, a labdarúgó bajnokság 25. fordulója. A pénteki nyitómérkőzésen az MTK idegenben játszott, a DVTK ellen és gól nélküli döntetlen ért végett a mérkőzés. Szombaton két mérkőzést rendeztek,és mind a két találkozón  potyogtak  a gólok. A Puskás Akadémia az Újpestet fogadta a Pancho Arénában és nagy küzdelemben 2-1-re tudott győzni a házigazda Puskás Akadémia csapata. A másik mérkőzésen a Paks otthonába látogatott a Mezőkövesd csapata. Izgalmas csihu-puhi mérkőzésen négy gól született, ezen a két csapat osztozkodott 2-2-es döntetlennel és pontosztozkodással ért véget a mérkőzés. A vasárnapi három mérkőzés közül a Budapest Honvéd találkozóról én is készítettem beszámolót link itt: Honvéd – Kisvárda FC A másik két találkozó a Ferencváros idegenben játszott a ZTE otthonában és 2-2 es döntetlennel záruló mérkőzés után egy kis levegővételt vehet  Boér Gábor csapata, elmozdult a kieső helyről, de még nagyon rezeg a léc. Az esti Budafok, MOL Fehérvár mérkőzés is hozott meglepetéseket. Volt kihagyott tizenegyes, öngól és fehérvári öröm a végén és a győzelemért járó három pont. 

  • CIKK/SZAMY

 

 

Budapest Honvéd FC–Kisvárda Master Good 0–1 (0–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Navratil (92.)

Fotó/SZAMY ( A képen, Supka Attila, Kisvárda Master Good FC vezetőedzője látható)

 

Horváth Ferenc:

Fotó/SZAMY

Nehéz bármit is mondani erről a mérkőzésről. Úgy vettem észre a Kisvárda arra várt, mikor fogunk hibázni, végül is ez a taktikájuk bevált. Próbáltuk nem siettetni a játékot, próbálni megjáratni a labdát, hol találjuk meg azokat a területeket, ahol szabadon tudunk bemenni. A második félidőben ezt, többé kevésbé sikerült is megoldani,  veszélyesen játszottunk, nem éreztem, hogy baj lehetne”.- nyilatkozta, a Budapest Honvéd  vezetőedzője.

ZTE FC–Ferencvárosi TC 2–2 (1–0)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.:    Kárpály
gólszerzők: Koszta (7.), Futács (68., 11-esből) illetve Boli (51., 66.)
Fotó/SZAMY

Sergei Rebrov:

– „Mindig nehéz mérkőzéseket játszunk a Zalaegerszeg ellen. Az elmúlt két meccsen volt, hogy tíz játékossal tudtuk legyőzni a ZTE-t, illetve előfordult, hogy az utolsó pillanatban rúgott góllal sikerült felülkerekednünk. Úgy gondolom, hogy ha 1-0-ról tudtunk volna fordítani, majd megőrizni az előnyt, akkor elégedettek lehetnénk, viszont a 2-1-es vezetés után ezzel az eredménnyel nem lehetünk elégedettek. Ettől függetlenül továbbra is megfelelő előnnyel vezetjük a bajnokságot.”-nyilatkozta, Serhij Rebrov, a Ferencvárosi TC , vezetőedzője. Forrás:  www.ftc.hu

Fotó/SZAMY

Boér Gábor:

Mérkőzés előtt rengeteg problémánk volt, de kértem a srácoktól, hogy adják ki a maximumot és játszunk egy nyílt, jó mérkőzést a Ferencvárossal. Ezt nagyjából meg tudtuk valósítani. Azt gondolom, hogy nagy erőket mozgósítottak olyan játékosok, akik az elmúlt időszakban nagy terhelést kaptak és szinte semmiből kellett berobbanniuk az NB I-be, úgyhogy le a kalappal a srácok előtt. Nagyon büszke vagyok a mai eredményre és arra a szervezettségre, amit tudtunk mutatni. Tudtuk azt, hogy a Ferencváros milyen erőt képvisel, milyen kvalitásokkal bír és ezt bizonyították a mai mérkőzésen is. Azt gondolom, sikerült felvenni velük a versenyt és kihoztuk a maximumot a meccsből.- nyilatkozta a ZTE vezetőedzője.

Budafoki MTE–MOL Fehérvár FC 1–2 (1–1)
Budafok, zárt kapus, v.: Zierkelbach
gólszerzők: Skribek (40.), illetve Zivzivadze (17.), Zsóri (84. – öngól)

 

 

Fotó/SZAMY

Csizmadia Csaba:

“Úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettünk volna. Letámadtuk ellenfelünket, sok labdát szereztünk. Majd teljesen váratlanul egy nagyon szép góllal vezetést szerzett a Vidi, de ezt követően is folytattuk a saját játékunkat. Dominánsabbak voltunk, egyenlítettünk és kihagytunk egy büntetőt is. A második félidőben két játékosunk sem talált kaput ziccerben, ilyen tiszta helyzeteket mi nem hagyhatunk ki, ezt nem engedhetjük meg magunknak. Visszanéztem a győztes gól előtti szabadrúgást megelőző szituációt, talán kicsit könnyű síppal fújták, de nem szabad ilyen lehetőséget hagyni egy olyan ellenfélnek, ahol minőségi játékosok vannak. Zsóri Dani csúszott bele a labdába véletlenül, nagyon sajnáltam őt és az egész csapatot. Az, hogy kimaradt egy büntető, az benne van a játékban, Kovács Dávid eddig mindegyiket belőtte.”-nyilatkozta, a Budafoki MTE vezetőedzője

 

Szalai Tamás:

“Nem kezdtünk jó ritmusban ma este. Mondom ezt a rúgott gól ellenére is, mert nem találtuk a saját játékunkat. Ez a második játékrész első tizenöt percéig így volt, de az utolsó húsz percre felpörögtek a srácok és jöttek a helyzetek is – bár az utolsó passzok hiányoztak. A szélén több kettő az egyes szituációt kellett volna kialakítanunk, de egy szerencsés góllal sikerült megnyernünk a találkozót. A mai mérkőzésbe is mindenki beletette a munkát, maximálisan elégedett vagyok a hozzáállással. Egy góllal szerintem rászolgáltunk a győzelemre. Emellett is, jobban kell dominálnunk az ilyen meccseken és előbb el kell döntenünk a három pont sorsát, ehhez viszont javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon.”- nyilatkozta, a MOL Fehérvár FC, megbízott edzője.

 

Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–2 (0–1)
Paks, zárt kapuk mögött, v.: Pintér
gólszerzők: Haraszti (75., tizenegyesből), Sajbán (85.), illetve Vutov (28.), Besirovic (76.)

Bognár György: „Az első félidőben gyengén játszottunk, nem tudtunk elég labdát szerezni a középpályán, ezáltal nem volt hatékony a játékunk. A második félidővel elégedett vagyok, ekkor uraltuk a mérkőzést és akár az eredményt is megfordíthattuk volna. A játék képe alapján azonban úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született.”

Pintér Attila: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat meg szerette volna nyerni a találkozót. Sok lehetőséget dolgoztunk ki, 1-0-nál meg voltak a helyzeteink ahhoz, hogy tovább növeljük az előnyünket. A csapat erejét mutatja az is, hogy 1-1 után ismét meg tudtuk szerezni a vezetést. A Paks egy nagyon jó csapat, ezt ma is bebizonyította. Örülök az egy pontnak, viszont a helyzetkihasználásunk miatt nem vagyok maradéktalanul elégedett. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, az adódó lehetőségeinket könyörtelenül ki kell használnunk. További sok sikert kívánok a Paksnak!”

Puskás Akadémia FC–Újpest FC 2–1 (1–1)
Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapus, v.: Farkas
gólszerzők: Knezevic (34., 11-esből), Géresi (72.), illetve Beridze (45+1., 11-esből)

Fotó/SZAMY

Hornyák Zsolt:

Először is egy nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, az Újpest nagyon javulófélben van, de ezt is vártuk. Az ötvédős védőrendszer nagyon illik nekik, jól csinálják ez eredményt is hozott nekik. Ezt a védőrendszert nagyon nehéz megbontani és az elején Beridze , és Perosevic révén veszélyes kontrákat hajtottak végre, szerencsére Toth Balázs ezeket tudta védeni. Viszont meg kell dicsérnem a csapatomat a  második félidőben határozottan, és elszántan játszottak. Egy szuper egyenes akció végén Géresi gyönyörű gólt szerzett és megérdemelten nyertük meg a találkozót.- nyilatkozta, a Puskás Akadémia FC , vezetőedzője.

 

Michael Oenning:

“Először is szeretnék gratulálni a Puskás Akadémia csapatának a győzelemhez. A vereség ellenére bizakodó vagyok a csapatom játékát illetően, hiszen számtalan helyzetet dolgoztak ki az egész mérkőzés során és jól játszottak végig. Azt, hogy az ellenfelünk egy tizenegyesből szerzett vezetést, elég szerencsétlen helyzetnek tartom, pláne hogy a visszajátszást megnézve, 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem volt jogos a büntető. Emellett nagyon sok sárga lapot is kaptunk a bírótól, annak ellenére, hogy hasonló helyzetekben az ellenfelünket nem büntette ugyanolyan szituációkban. Kemény meccs volt a mai ez kétségtelen, nagyot harcoltak a fiúk a pályán. A tizenegyest követően vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, ami örömteli, mégha a mi esetünkben is egy büntető hozta a gólt. A második félidőben meg akartuk nyerni a meccset, erőltettük a támadásokat, viszont a Puskás sajnos ki tudta használni, hogy a támadások miatt fellazult a védelmünk. Érhető, hogy ők is ugyanúgy hajtottak, mint mi, hiszen a győzelemért léptek pályára. Az előforduló hibáink végül sajnos megbosszulták magukat, a kulcsszituációban szervezetlenek voltunk a 16-oson belül és megkaptuk a második gólt. Hiába adtunk bele mindent, a mérkőzés végén már nem tudtunk egyenlíteni. Annak örülök viszont, hogy lehetőségem volt újabb játékosokat kiprónálni, például a sérüléséből visszatérő Simon is kaphatott pár percet. Sajnos pont nélkül távozunk ma este, de előre nézünk és a következő lépésekre koncentrálunk.”, nyilatkozta , az Újpest FC vezetőedzője. Forrás: www.ijpestfc.hu

 

Diósgyőri VTK–MTK Budapest 0–0

Fotó/SZAMY

Michael Boris:

– A DVTK nyilvánvalóan meg akarta nyerni a meccset, hiszen fogynak a fordulók, ez érződött a felállásukon és a játékukon is. Jól támadtak le, az első 20 percben nem találtuk a megoldást. Hosszú labdákkal is próbálkoztak, de rendre mentettünk. Utána feljavultunk, volt helyzetünk is, vezetést is szerezhettünk volna. A fordulás után fokozatosan egyre nagyobb lett a fölényünk, köszönhetően annak is, hogy jó fizikai állapotban vagyunk, sok esélyünk volt a gólszerzésre – főként a hajrában -, de nem találtunk be, amit nagyon sajnálok. Az ilyen mérkőzéseket meg kell nyernünk.-nyilatkozta, az MTK Budapest vezetőedzője.

OTP BANK LIGA 25. FORDULÓ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App