OTP BANK LIGA 31. FORDULÓ

 

A frissesség és a taktika jellemezte a szombati fordulót!

 

Puskás Akadémia FC-ZTE FC 1-4 (1-1)
Gólszerzők: Komáromi (10.), illetve Favorov (13.), Tajti M. (75.), Futács (88., 92.)
Puskás Akadémia: Tóth B. – Nagy Zs., J. Nunes, Spandler, Deutsch L. – Baluta, Urblík, Corbu (Mance, 82.) – Komáromi (Weslen Júnior, 82.), Géresi (Knezevic, 74.), Kiss T.
ZTE FC: Demjén – Szépe, Bobál D., Kálnoki Kis, Gergényi – Favorov, Sankovic – Szánthó, Babati (Vass P., 62.), Koszta M. (Futács, 74.) – Zimonyi (Tajti M., 56.)

Az OTP BANK Liga 31. fordulójának szombati nyitófordoló mérkőzésén a Puskás Akadémia fogadta a Zalaegerszeg csapatát. A Puskás Akadémia a 2. hely megtartásáért küzd a bajnokságban, ami a csapat történetének eddigi legnagyobb sikere lenne. Az elmúlt bajnoki fordulóban megbotlott és idegenben 2-1-re kapott ki a DVTK csapatától. Közepes iramú találkozón, mind a két csapat a taktikára fektette a hangsúlyt, miként tudná megbontani a másik csapat alakzatát.

10. perc Egy ZTE hazai oldalon történt bedobást követően Szánthó elveszíti a labdát Corbu passzol ki a jobb oldalra Komárominak, aki egy kicsit ficánkol a labdával, majd megfordul és tizenhatos előtt pár méterrel fordulásból piszok nagy gólt lő, 1-0.

13. perc ZTE támadás során Szánthó a félpályáról a bal oldalra át íveli a labdát Zimonyinak aki az ellenfél tizenhatosánál poroszkál befelé a labdával , egy hazai hátvés játékoson átjut majd passzol a tizenhatoson befelé érkező Favorovnak ( Puskás Akadémia kölcsönadott játékosa ZTE-nek), aki kapásból kilövi a jobb oldalsó sarkot,  1-1.

Az első félidő 1-1-es döntetlennel zárult. A második részben kisebb helyzetek alakultak ki mind a két csapat részéről, de gól nem született.

75. perc  ZTE támadás a jobb oldalon a felezővonalnál Tajti passzol egyenesen Futácsot indítja, aki végigszáguldozik az alapvonal felé , az érkező hazai csapat játékosát kicselezi és bal lábbal befele íveli a labdát, amire érkezik Tajti és belepiszkálva a labdába Tóth mellett bepattan a labda a kapuba, 1-2.

ITT AZÉRT ELALUDT A HAZAI CSAPAT HÁTVÉDSORA!

88.perc Tajti a most a bal oldalon a középpályánál indítja a csereként beállt Futácst, aki befut az ellenfél kapuja elé a tizenhatos vonalánál csak Tóth van vele szemben aki széttárja a kezét, ezzel is megijesztve Futácsot, de ő nem rebben meg Tóth mellett a kapu jobb oldalába gurítja a labdát, 3-1.

92. perc A hosszabbításban 5 ZTE játékos az ellenfél tizenhatosán belül, Tajti persze ott hetyeg aki ezen a mérkőzésen fantasztikus játékot produkált. Tajti passzol Gergényinek aki két védőt kicselezve ellövi a labdát és az ellenfél bal oldalán ki más állna „egyedül”, mint sivatagban a gyík, persze Futács, akinek csak bele kell piszkáli a labdába és Tóth hóna alatt begurul a labda a kapuba, 1-4.

A mérkőzésen több gól nem született, ezzel a győzelemmel a ZTE úgy néz ki bebiztosította magát, hogy a következő szezonban is az NB I.-ben maradjon, a számok tekintetében még nem, de a ZTE  az elmúlt két mérkőzésen mutatott  játéka alapján maradnak az ELIT LIGÁBAN.

A Puskás Akadémia két olyan alsóházban szereplő csapattól kapott ki, ami miatt rezeghet a bajnoki ezüst megszerzése. Két mérkőzés van hátra ha azokat megnyeri a Puskás Akadémia akkor biztos 2. helyen végez.

Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Gólszerző: Grozav (63.)
Kisvárda: Dombó – Hej, Cirkovic, Kravcsenko, Leoni – Melnyik, Karabeljov – Ötvös (Sassá, 58.), Bumba (Zlicic, 76.), Kovácsréti (Navratil, 64.) – Viana (Jelena, 65.)
DVTK: Malenica – Polgár, Milovic, Soldo, Pikk – Grgic (Karan, 88.), Max (Szűcs K., 84.) – Roshi (Márkvárt, 57.), Suljic (Molnár G., 57.), Grozav – Vanecek (Drazic, 57.)

A mérkőzés első félideje kiegyenlített játékot hozott. A második félidőben egy diósgyőri támadás során a hazaiak beszorultak és a tizenhatoson belül pattogó labdára szemfülesen érkező Grozav érkezik, aki bepattintja a kapu jobb oldalába a labdát, 0-1. Ezzel a találattal megszerezte a győzelmet a vendég DVTK csapata, ami azt is jelentheti, hogy az elkövetkezendő két mérkőzésen hasonló jó formában játszanak és győznek, akár esélyük is maradhat a bennmaradáshoz.

 

Újpest FC-MTK Budapest 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Junior Tallo (35., 11-esből), illetve Schön (7.), Varga R. (76., 93.)
Piros lap: Kutrumpisz (86.)
Újpest FC: Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov (El Ghanassy, 64.) – Simon K. (Bacsa, 71.), Mitrovic, Onovo, Csongvai (Szakály P., 65.) – Junior Tallo, Beridze (Cerqueira, 75.)
MTK Budapest: Mijatovic – Alho (Ikenne-King, 81.), Perkovic (Palincsár, 74.), Nagy Zs., Fereira, Herrera – Varju, Cseke – Prosser (Balázs, 89.), Schön (Vancsa, 81.) – Varga R.

 

Két nagy múltú csapat 225. összecsapásához érkeztünk, az idei bajnoki szezonban az őszi fordulóban az MTK idegenben nyert, majd a tavaszi fordulóban az Újpest visszavágott idegenben így a mai találkozó előtt döntetlenre áll a két csapat idei egymás elleni mérlege. A találkozót az Újpest kezdte a mérkőzés zárt kapuk mögött rendezték. A kormányrendelet alapján elképzelhető, hogy a következő bajnoki fordulóban már nézők is részt vegyenek a mérkőzésen, de ez csak ha beoltottak száma eléri a négymillió főt.

Az első percekben nem volt, nagyobb helyzet, de az érződött, hogy az MTK frissebben érkezett erre a mérkőzésre, mint a legutóbbi Kisvárda elleni hazai találkozón.

7. perc MTK támadás a bal oldalon Prosser kapja a labdát aki a tizenhatos csücskében passzol Schönnek, aki fordulásból bal lábbal nagyon eltalálja a labdát és a kapu jobb alsó sarokba bebombázza a labdát, 0-1.

A következő percekben kisebb szabálytalanságok volt, Kastrati, Herrera ütközött és Herrera a levegőben fordult egyet,  és a hátára esve cuppant egyet, de hála az esés látványban volt, veszélyes.

20. percben Varga, Prosser mutatott be veszélyes attrakciót az ellenfél kapuja előtt, de Prosser a kapott labdába csak sarokkal tudott belepiszkálni, ami tovább gurult az ellenfél hátvéde, Kastrati felé aki kirúgta a labdát.

35. perc Újpesti szöglet, Antonov beíveli a labdát, amit Tallo fejelne, de a játékvezető kicsit haboz, majd befújja a büntetőt. Mijatovic  vitatkozik, az alapvonal vezetővel és ezért kap a játékvezetőtől ajándékba egy sárga  lapot. A büntetőt a sértett Tallo végzi el, aki magabiztosan a jobb alsó sarokba rúgja a labdát. Tallonak ez volt a hatodik gólja.

Az első félidőben utolsó perceiben újpesti támadás során már azt gondoltuk felszabadult a vendégek kapuja, amikor Talloról kifelé pattant a labda, amire  Csongvai lecsapott és, kb. 30-32 méterről rálőtte a labdát ami a kapufán csattant.

42. perc Schön Szabolcs a bal oldalt befelé indul az újpesti kapu fele , majd passzol Nagy Zsombornak akit az újpesti játékos „vitatható ” módon nem engedett labdához, de ezért a játékvezető nem ítélt büntetőt.

56 perc A második félidőben is tovább folyt a parázs hangulat Schön buktatásáért Onovo sárgult be.

77 perc Az Újpest térfelén bal oldali bedobást követően Cseke , Palincsárhoz passzol, aki tovább gurítja a már Újpest tizenhatosán ácsorgó Vargához, aki befele indulva ellövi a labdát, ami Banai mellett a kapu jobb  oldalán begurul a hálóba, 2-1.

Itt azért meg kell dicsérni Palincsárt, jó cserének bizonyult, és Vargában a megszerzte idei 7. gólját.

93. perc A hosszabbításban sem adta fel az MTK,  Palincsár a megkapott labdát továbbpasszolja Vargának, aki egyből ellövi, az előtte álló 4 újpesti játékos között és GÓÓÓL , 1-3 . Varga Roland két gólja eldöntötte a három pont sorsát az MTK javára, ami azt jelenti az MTK álmai tovább élnek, amit a bajnokság előtt megálmodtak, megszerezni a 45 pontot.

CIKK/Szokodi L.

Fotó/Szokodi L.

 

OTP BANK LIGA 31. FORDULÓ

2021 04.24

14:45 PUSKÁS AKADÉMIA – ZTE FC  1-4

17:00 KISVÁRDA MASTER GOOD – DVTK  0-1

19:30 ÚJPEST FC – MTK BUDAPEST  1-3

2021 04.25 VASÁRNAP:

14:30 BUDAFOKI MTE – PAKSI FC

17:00 MOL FEHÉRVÁR FC – FERENCVÁROSI TC

19:30 BUDAPEST HONVÉD – MEZŐKÖVESD ZSÓRY

OTP BANK LIGA 31. FORDULÓ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App