Gratulálunk!

Két szegedi edző,  Vágó Fanny és Makra Zsolt,  a legmagasabb pro licenses edzői diplomát vehetett át hétfőn  az MLSZ telki edzőközpontjában. Olyan neves diplomás edzői tagok közé került a két szegedi diplomás edző,  mint , dr. Mezey György, Lőw Zsolt. Ahhoz , hogy valaki ezt a pro licenses diplomát megszerezze ,  anyagilag is biztosítania kell , hogy ki tudja fizetni, a több, mint egymillió forintos képzést, és ez mellett,  két éves szakmai tapasztalat is szükséges , de erről, az MLSZ oldalán bővebb információt találhat az aki szeretne ilyen diplomát szerezni.

Cikk/ Szokodi László

Fotó/ Szokodi László ( Vágó Fanni volt, magyar labdarúgó-válogatott játékos.)

Az elmúlt másfél évben végzett tanulmányaik zárásaként 22 szakember kapta meg a legmagasabb edzői képesítést.

Fotó/ MLSZ

 

♦Hétfőn délelőtt az MLSZ telki edzőközpontjában ünnepélyes keretek között 22 szakember – köztük két hölgy – vehette át pro licences edzői végzettségét igazoló diplomáját. Az elérhető legmagasabb szakmai képzettséget többek között olyan szakemberek szerezték meg, mint Gera Zoltán, Csizmadia Csaba, Hajnal Tamás, Juhász Roland, Kemenes Szabolcs, Pinezits Máté, Tímár Krisztián, Bozsik József, Vanczák Vilmos, Waltner Róbert, valamint a női labdarúgásban dolgozó Vágó Fanni és Halászi Kinga. A hétfői ünnepélyes eseményen jelen volt, Berzi Sándor alelnök és dr. Barczi Róbert sportigazgató is.

Fotó/ Szokodi László ( dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke )

 

 

 

♦Csányi Sándor köszöntőjében kiemelte: azt szeretné, ha pro licences edzőink úgy dolgoznának a jövőben, hogy munkájuk során a saját klubjaik érdekei mellett a magyar labdarúgás érdekeit is szem előtt tartják, és mindent megtesznek azért, hogy minél több labdarúgót neveljenek ki a válogatottak számára.

♦Barczi Róbert hozzátette, olyan generáció szerzi most meg a legmagasabb edzői képesítést, amelynek tagjai közül többen már játékosként is szereztek külföldi tapasztalatokat, és bízik benne, hogy ezekből a tapasztalatokból sok mindent fel tudnak majd használni a munkájuk során.

♦Fórián Zsolt, az edzőképzés igazgatója elmondta, a PRO-képzés filozófiája az volt, hogy a rövid távú célok elérése és az eredményességért folytatott napi munka mellett maradjon energia a klubokban történő folyamatok pozitív befolyásolására, a fejlesztés és előrelépés igényével.

♦A pro licences diplomájukat átvevő edzők: Bozsik József, Csizmadia Csaba, Gera Zoltán, Györök Tamás, Hajnal Tamás, Halászi Kinga, Harmati Tamás, Horváth Péter, Juhász Roland, Kemenes Szabolcs, Makra Zsolt, Nagy Ádám, Pinezits Máté, Szalai Tamás, Székely Tibor Zoltán, Tímár Krisztián, Tóth Mihály Attila, Vágó Fanni, Vanczák Vilmos, Vas László, Vincze Richárd, Waltner Róbert

Forrás/ MLSZ

 

Mint ismert a 2000-es évek elején, az MLSZ csatlakozott az UEFA Edzőképző Szervezetéhez és ezzel hazánkban is lehetővé vált, hogy Európában legmagasabb pro licenc edzői diploma megszerzése. Az első ilyen pro licences diplomát olyan szakemberek szerezték meg, mint:

– dr. Mezey György, Both József, Tajti József, Csank János, Csongrási ferenc, Dajka László, Egervári Sándor, Garami József, Gellei Imre, Keszei Ferenc, Kiprich József, Komjáti András, Pölöskei Gábor, Reszeli Soós István, Róth Antal, Varga István és Verebes József.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App