– Vezetőedzők nyilatkozatai, a mérkőzésekről, a bajnokságról, a nyári felkészülésről.

Az idei 2019-2020-as,  Magyar Labdarúgó bajnokság véget ért. A Ferencváros megszerezte 31. bajnoki győzelmét. A találkozóról és a nyarat, hogy töltik a klubok, a vezetőedzők beszélnek.

Sergei Rebrov, a bajnok Ferencváros vezetőedzője.

– Ukrajnában a bajnoki cím ünneplése általában május 9-re esik, amikor amúgy is nagy ott az ünnepség. Kétszer nyertem bajnokságot a Dinamóval, ott is nagy ünneplés volt. De nem lehet összehasonlítani a kettőt. Minden egyes bajnoki cím fontos a csapatnak és a szurkolóknak is.

Arról is érdeklődtek, hogy a jövőben is a sok labdabirtoklásra épülő játékot láthatjuk-e az együttestől?

– A mai meccsen is fontos volt, hogy amikor labdát vesztettünk, agresszíven küzdöttünk azért, hogy visszaszerezzük azt. Mindig az aktuális ellenfélre készülünk, ma is két teljesen különböző félidőt láthattunk. A második játékrészben próbált erősebben nyomni az ellenfél, hiszen gólkényszerben volt. Örülök, hogy sikerült így befejeznünk a szezont, ugyanis 10 meccset játszottunk egy hónap alatt, ez nagyon kemény terhelés a játékosoknak. A legfontosabb az volt, hogy a folytatás után a DVSC és az Újpest ellen 3-3 pontot szereztünk, ami önbizalmat adott a folytatásra.

Az újságírók érdeklődtek a közeljövő programjáról is.

– Július 16-án kezdődik a felkészülés, kétszer megyünk Ausztriába, edzőtáborba, reméljük, hogy sikerül elegendő meccset játszanunk a felkészülés során, de senki nem látja előre, mi lesz a jövőben. Reméljük a legjobbakat.

Végül azt kérdezték Rebrovtól, mit jelentett a számára, hogy az ünneplés során az ő nevét is skandálták a szurkolók.

– Mindenki tett ezért a bajnoki címért, és meg is érdemli azt: a játékosok, a stáb és a szurkolók is ugyanúgy. Nagyon örülök, hogy a szurkolók örömére tudtunk tenni, és hogy ennyire buzdították, buzdítják a csapatot. És természetesen örülök, ha engem is kedvelnek. 

 

 

 

 

„Gondoltam-e, hogy a csapat a hatodik helyen végez? Igen, ezért jöttem, ezért az álomért és sikerült megvalósítani. De rögtön mondom, hogy nem is az én érdemem ez a mostani, hanem a játékosaimé. Ők érték el ezt a sikert, nekik kell gratulálni. Persze rajtuk kívül a szakmai stábnak, minden támogatónknak, szurkolónak, akik lelkes biztatással segítették a teljesítményünket. Megtettünk mindent, és biztos, hogy nem lesz problémamentes az elkövetkezendő időszak sem, hiszen változások lesznek a csapatszerkezetben. Lesznek, akik elmennek, lesznek játékosok, akik maradnak, újra fel kell építeni a csapatot. De mostanra mi egy család lettünk, igazi csapat, és ha bemennek az öltözőbe, akkor érzik ezt, egyszerűen jó a hangulat. Ezt a szellemet a pályán is láthattuk, ez az eredménye a ténykedésemnek.”,nyilatkozta: Predrag Rogan

 

 

 

 

–  Pisont István, a Budapest Honvéd vezetőedzőjének értékelése:

Forrás: www.honvedfc.hu

 

 

 

–  Kuttor Attila, a Mezőkövesd csapatával, a  4. helyen végzett a bajnokságban. A 33. forduló előtt az edző véleményt nyilvánított a hazai bajnokságról.

Képgaléria:

Fotó/SZAMY

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App