OTP Bank Liga, 2. forduló,( elhalasztott mérkőzés)

Az OTP Bank Liga 2., fordulójában elhalasztott mérkőzést játszotta le a két rivális csapat. A MOL Fehérvár hazai pályán fogata a bajnok Ferencvárost. Szabics Imre a mérkőzés előtt arról nyilatkozott nem lesz könnyű dolga a csapatának, hiszen rengetegen hiányoznak a csapatából, de akik pályára lépnek azok mindent megtesznek, hogy pontot, vagy akár pontokat tartson itthon a csapat. Ez a szellem érződött is a pályán férfias küzdelem volt, mind a két csapat részéről, számomra a kis Dárdai Pali lövése nagyon tetszett, ha az beakadt volna, nyilván másképp alakult volna, egyből a mérkőzés képe, de Dibusz bravúros védése ezt megakadályozta. A vendég Ferencváros csapat az utolsó tíz percben nagyobb sebességre kapcsolt, aminek a 83′ percben meg is lett az eredménye, R. Mmaee góljával megszerezték a vezetést, amire a hazaiak már nem tudtak válaszolni és ez a Ferencvárosnak a három pontot is jelentette. Szabics Imre csapata,  elszenvedte első vereségét, az idei bajnoki szezonban.

 

MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 6000 néző,V:Karakó
Gólszerző: R. Mmaee (83.)

MOL Fehérvár: Kovács D. – Nego, Fiola, Rus, Stopira, Heister – Szendrei, Makarenko – Dárdai, Nikolics, Jallow (Csoboth 87.)

Vezetőedző: Szabics Imre
FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic – Laidouni – Zachariassen, Loncar (Besic 79.), Nguen (Gavric 85.), Uzuni – R. Mmaee

Vezetőedző: Peter Stöger

 

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC):

Fotó/Szokodi L.

 – Büszke vagyok a csapatomra, de azért egy kicsit dühös vagyok, hogy most is rögzített szituáció után kaptunk gólt. Ezúttal más formációt választottunk, mint amit szoktunk, a második félidőben több lehetőségünk is volt. Úgy gondolom, az egy pontra rászolgáltunk volna. Pontrúgások után mi is szerezhettünk volna gólt, azonban ez végül a Ferencvárosnak sikerült. Dolgoznunk kell a pontrúgások levédekezésén, valamint ezek befejezésén is, mert ez nagyon fontos eleme a mai labdarúgásnak. Jobban kell koncentrálnunk, mert nálunk is ott voltak a helyzetek a rögzített szituációk után – Makarenko fején kétszer is ott volt a labda, de sajnos mi nem találtunk be. Bementem már az öltözőbe, lepacsiztam mindenkivel, de ilyen érzelemdús meccs után néha jobb, ha az ember alszik a nagyobb értékelésre egyet, én is úgy döntöttem, hogy inkább majd holnap beszélek bővebben a csapattal. (M4 Sport/molfehervarfc.hu)

 

Fotó/Szokodi Lászó

Peter Stöger (Ferencváros):

– Nagyon boldog vagyok, hiszen sok meccset játszunk ebben az időszakban, nem könnyű mindig fókuszáltnak lenni – idézi a Ferencváros edzőjét a fradi.hu. – Úgy éreztem a csapaton, hogy készen álltunk erre a küzdelemre. Sok különleges meccs vár még ránk, ám ettől függetlenül a fő célunk ismételten megnyerni a magyar bajnokságot. Erre kell koncentrálnunk, de jó úton haladunk. Az eredménnyel elégedett vagyok, a helyzetkihasználással már kevésbé. Játszattunk volna jobban is, de a végeredmény miatt pozitív érzéseim vannak. Összességében ez egy komoly mérkőzés volt, ahol úgy kellett helytállnunk, hogy 7-8 fontos játékosunk hiányzott a keretből.

Forrás:Fradi.hu

Borítókép/Szokodi L.

2021 09.23

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App