UEFA EURO 2020

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG B-CSOPORT 1. FORDULÓ:

-Dán trauma, ami után akár a Dánok Eb-szereplése is kérdésessé válhat.

 

A labdarúgó Európa-bajnokság legmegrázóbb jelenetei zajlottak, a Dánia-Finnország találkozón. A dánok 10-es számú játékosa, Christian Eriksen az első félidő 43. percében összeesett. Ezután minden megváltozott a futball nem a futball volt, már a főszereplő, ennél jóval fontosabbá vált megmenteni a játékos életét.  A dánok csapatkapitány, Simon Kjaer helyzetfelismerésének is köszönhető, hogy azonnal segített társán, míg oda nem ért az egészségügyi stáb. Az a pár pillanat mindent megváltoztatott abban a pillanatban legyen az játékos, szurkoló, és a tv előtt több millió ember számára trauma ért mindenkit. Az egészségügyi dolgozóknak köszönhetően, már a pályán  stabilizálni tudták az állapotát Christian Eriksennek , majd kórházba szállították. A kórházból  már a ős üzent a játékosainak és ezt jó volt, hallani.

A dán szövetség vasárnap a Twitteren közölte, hogy beszéltek a játékossal, aki üdvözletét küldte a csapattársainak. Azt is jelezték, hogy a 29 éves támadó középpályáson további vizsgálatokat végeznek, ezért kórházban marad.

A dán válogatott szövetségi kapitánya, Kasper Hjuland a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, nagyon nehéz estén vannak túl. Dicsérte a játékosait, amiért vállalták a játékot az Eriksennel történtek után is. Azt is elárulta, hogy a válogatott néhány tagja érzelmileg „teljesen kikészült” azután, hogy „ott álltál, és nézted, ahogy a legjobb barátod az életéért küzd.”

A csapat már szombat este megkezdte a trauma feldolgozását, amihez professzionális segítséget is kapnak. A vasárnapi sajtótájékoztatójuk és edzésük elmaradt.

Forrás: UEFA, Instagram oldala.

Megmozdult a világ Christian Eriksen jobbulásáért fohászkodott mindenki!

A közösségi oldalakon sorra jelentek meg a játékos állapotáról szóló, jó hírek és jobbulást kívánó bejegyzések.

Az UEFA insta oldalán, az UEFA elnöke is Aleksander Ceferin is nyilatkozott:

Moments like this put everything in life into perspective.  I wish Christian a full and speedy recovery and pray his family has strength and faith. At these times, the unity of the football family is so strong and he and his family carry with them the good wishes and prayers of everyone. I heard of fans of both teams chanting his name. Football is beautiful and Christian plays it beautifully.

 

A TRAUMA!

Szavakkal nem lehet azt leírni, most mit érezhetnek a dán játékosok, a stáb. A tegnapi mérkőzés közben, és  utána, abban a tudatban lenni, élni, hogy a csapattársuk életéért küzdenek,  ez sokk, vagyis, TRAUMA!

Nehéz ilyenkor jó döntést hozni, azt is mondhatom, írhatom ,lehetetlen, hogy úgy érezzük jól cselekedtünk, de dönteni kell, még akkor is ha ez egy nagyon nehéz döntés is.

Folytatás mellett döntöttek!

A folytatásban már nem az a dán és finn válogatott lépett pályára, amelyik elkezdte a mérkőzést. A folytatásban a 60. percben a finnek lőttek egy gólt, amivel a mérkőzést is megnyerték. A dánok számára már nem az volt, a kérdés, hogy milyen eredménnyel zárul a találkozó, hanem csapattársuk egészségi állapotáért fohászkodtak. Igen mint tudjuk, hogy ha valaki elveszti az eszméletét, és újra kell éleszteni és ebből vissza tudják hozni az egy fantasztikus dolog és az egészségügyi dolgozók munkáját csak dicsérni, dicsérni, dicsérni kell! Viszont sajnos az, hogy stabilizálták a játékos állapotát az egy nagyon jó , de ilyen esetben tudjuk a különböző vizsgálatokat végeznek pl.: MR vizsgálatot, ami alátámasztja az egészségi állapotát ezek napok, hetekig eltarthatnak, de bízunk benne, hogy csak jó híreket kapunk majd, a játékos állapotát illetően.

FOLYTATÁS?

Van egy olyan, amikor hiába vagy, esélyes az Európa-bajnoki cím megszerzésére, az emberi érték, érzelmek fognak kísérni napokig, hetekig, hónapokig. Most így lehetnek a dán játékosok is akik  a  „traumájukban  élnek”, most pályára lépni a következő mérkőzésen és azt kívánni , hogy teljesítményük 100%-os legyen az kizárt. Nem hisze, hogy könnyű döntés meghozni a Dán Labdarúgó-szövetség számára, hogy Dánia nem folytatja az Európa-bajnokságot, de most a játékosokra tekintettel ez lehetne a legmegfelelőbb döntés, még akkor is, ha ez egy labdarúgó játékos számára a legfájdalmasabb is.

Hiszem, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság végén, az UEFA , Fair play -díjban részesíti a Dán labdarúgó-válogatottat, és Christian Eriksent.

Jobbulást Christian Eriksen!

Mi tudjuk, milyen ez a “Trauma érzés” , mi elveszítettünk, egy kiváló magyar válogatott játékost.

Fotó/Szokodi L.

-Fehér Miki te mindig velünk leszel!

„Fehér Miklós a hatvanadik percben állt be csereként a Guimaraes-Benfica portugál bajnoki találkozón. A szakadó esőben megrendezett találkozón Fehér nem egészségesen vállalta a játékot – náthával bajlódott már napok óta –, legalábbis a tragédia előtt saját honlapján még erről adott tájékoztatást. A hajrában gólpasszt adott csapattársának, Aguiarnak, amellyel a vendégek megszerezték a vezetést. Pár másodperccel később a játékvezető sárga lapot mutatott fel a magyar válogatott támadónak – nem engedett elvégezni egy bedobást –, aki egy hamiskás félmosollyal és hajának hátra simításával nyugtázta figyelmeztetését. Fél pillanat sem telt el, Fehér megpróbált újra a játékra összpontosítani, de ekkor mintha valami történt volna vele. Megállt, fejét előre hajtotta, majd háta begörnyedt, kezeit térdére támasztotta, majd tehetetlenül esett hátrafelé a fűre. A két csapat játékosai azonnal körbevették, a játékvezető engedélyt adott az orvosi segítségre. Tizenöt percig állt a játék, ekkor már lehetett tudni: nagy a baj.

Már a pályán megpróbálkoztak újraélesztésével, valaki elrohant a mentőért. A pályán tanácstalan játékosokat láthattunk ekkor, néhányan a földre borulva sírtak, majd lementek a pályáról, hiszen a játékvezető félbeszakította a mérkőzést… Fehért azonnal a guimaraesi kórházba szállították, ahol hiába küzdöttek életéért az orvosok, már ők sem tudtak rajta segíteni.”

 

-Dán trauma, finn győzelem

 

Dánia – Finnország 0-1 (0 – 0 )

Dánia, Koppenhága, V: A. Taylor (angol)
Dánia: 
K. Schmeichel – Wass (Stryger, 76.), Kjaer (Vestergaard, 63.), Christensen, Maehle – Eriksen (M. Jensen, 43.), Höjbjerg, Delaney (Cornelius, 76.) – Poulsen, Wind (Skov Olsen, 63.), Braithwaite.
Vezetőedző: Kasper Hjulmand
Finnország: 
Hrádecky – Raitala (L. Väisänen, 90.), Arajuuri, O’Shaughnessy, Uronen – Lod, Kamara, Sparv (Schüller, 76.), Toivo – Pohjanpalo (Forss, 84.), Pukki (Kauko, 76.).

Vezetőedző: Markku Kanerva
Gólszerző: Pohjanpalo (60.)

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App