– Szoboszlai berúgta a válogatottat, az EB-re!

 

A Magyar Labdarúgó -válogatott hazai pályán , a Puskás Arénában fogadta az Európa -bajnoki pótselejtező döntőjében az izlandi válogatottat. A Puskás Arénában zárt kapus mérkőzésen az első húsz perc az izlandi válogatottról szólt, sőt egy  Sigurdsson szabadrúgás a 11. percben Gulácsi keze között pottyant be a kapuba. A korai izlandi  vezetés észhez térítette a magyar válogatottat. Egyre több magyar helyzetet alakított ki a válogatott az izlandi kapu előtt, Szoboszlai, Sallai, lövések de ezek még rendre elgurultak, Halldórsson kapuja mellett. Az első félidő izlandi vezetéssel zárult. A félidőben Marco Rossi is becsatlakozott online, aki a mérkőzésen nem lehetett jelen, mivel pozitív lett a koronavírus tesztje, de folyamatos kapcsolatot tartotta a játékosokkal, vezetőkkel. A szünetben bizonyára olyan taktikák hangozhattak el, amik az izlandi csapat hátsó védelmi falának áttöréséről szólhatott. Az új generációs magyar válogatott a második félidőre pályára lépve mindent feltett egy lapra most, vagy soha. A második félidőben egy olyan hazai csapatot láthattunk képernyő előtt, akik végig küzdött. A második félidő utolsó percei már több millió magyar tévénéző számára a körömrágás, mellett az volt, vajon szerzünk gólt az utolsó percben. 

IGEN!

Magyar csere, Nego érkezett a  pályára és a magyar csatársor játéka még erősebb lett, aminek következtében a Nego lövését, a 88. percben az izlandi kapus már nem tudta védeni.

GÓÓÓÓL!

Kiáltott fel mindenki, a pályán a csapat, a tévé előtt több millió szurkoló. Aztán jött Szoboszlai bombája, amit már szerintem nem csak én néztem vissza többször. Fantasztikus ez a fiatalember  szó szerint. Szoboszlai D. az utolsó pillanatban 90+2 percben ellövi több, mint harminc méterről, amit az izlandi kapus csak nézni tud, de védeni nem, fene bánja már a mi részünkről ezt ki lehet jelenteni. 

GÓÓÓÓL!

Vezet a magyar válogatott és a négy perc hosszabbítás után Kuipers játékvezető lefújja a találkozót, és a magyar válogatott 2016 után, ismét ott lehet a jövőévi EB-on.

SZÉP VOLT FIÚK!

HAJRÁ, MAGYAROK!

CIKK/SZAMY

 

 

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ, DÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (0–1)

Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland)
Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Fiola (Lovrencsics G., 61.), Kalmár (Sigér, 61.), Nagy Á. (Nego, 84.), Szoboszlai, Holender (Nikolics, 72.) – Szalai Á. (Könyves, 84.), Sallai R.

Vezetőedző: Marco Rossit , Cosimo Inguscio helyettesítette


Izland: Halldórsson – Pálsson, R. Sigurdsson, Árnason, H. Magnússon – J. Gudmundsson (Bödvarsson, 73.), Sigurjónsson, A. Gunnarsson (Skúlason, 83.), B. Bjarnason – G. Sigurdsson, A. Finnbogason (A. Gudmondsson, 73.). 

Vezetőedző: Erik Hamrén
Gólszerző: Nego (88.), Szoboszlai (90+2.), ill. G. Sigurdsson (11.)

 

 

FOTÓ/MLSZ

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App