Konferencia Liga, selejtező, 3. forduló,1. mérkőzés:

 

-Nagyot csatázott az Újpest, de a második félidőben fordítani tudott a Basel és győzött!

 

Nagyot küzdött az Újpest a Basel ellen a Konferencia Liga első mérkőzésén, a Szusza Ferenc Stadionban. Az első félidőben a lila-fehér gárda agresszív játéka meglepte a piros-kék szerelésben játszó svájciakat. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Michael Oenning az újpestiek vezetőedzőjétől nem kaptunk sok információt, milyen összetételben és taktikában fog játszani a csapat, de a mérkőzés első felvonásában látszódott, hogy nem puhány futballt játszik a hazai csapat. Ez meg is lepte a svájciak edzőjét Patrick Rahmentet, ezek szerint ő simább mérkőzésre számított, amit a sajtótájékoztatón el is mondott már az elején szeretnék győzelemre vinni a mérkőzést, na ez nem sikerült az első félidőben.

Fotó/Szokodi László

A hazai csapat agresszív játéka olyannyira jól sikerült, hogy az első félidő utolsó perceiben, Croizet révén meg is szerezte a vezetést, 1-0. A pihenőre újpesti előnnyel vonult le a két csapat. A második félidő viszont nem jól indult a vendégek a második félidő elején kiegyenlítettek, 1-1.

Fotó/Szokodi L.

A mérkőzés előtt már tudtuk, hogy Beridze nem fog tudni pályára lépni, de Tallo első félidőben esett sérülése miatt volt, kénytelen elhagyni a pályát ez megbélyegezte a hazai csapatot. Ami az első játékrészben nagyon jól ment a második félidőben akadozott és a második félidő felére elfáradt az Újpest és még egy vendég találat is begurult Banai kapujába, aki a találkozón, amit lehetett azt védett, 1-2.

Az Újpest hazai pályán kikapott 2-1-re, a Baseltől az első mérkőzésen, de látva az első félidő újpesti teljesítményét, még nincs veszve, hogy idegenben kiharcolja a csapat a továbbjutást.

 

Újpest FC-FC Basel 1-2 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion,  2367 néző, v: Jérome Brisard
gólszerzők: Croizet (40.), illetve Cabral (55.), Males (74.)

Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Diaby – Pauljevic (Simon, 79.), Csongvai (Jevtoszki, 90.), Onovo, Mitrovic, Antonov – Croizet (Katona, 79.), Tallo (Mucsányi, 35.)

Vezetőedző: Michael Oenning
Basel: Lindner – Lang (S. Lopez, 68), Comert, Frei, Pelmard – Quintilla, Kasami (Males, 39.) – Zhegrova (Millar, a szünetben), Palacios (T. Xhaka, 89.), Stocker (Esposito, 69.) – Cabral

Vezetőedző: Patrick Rahmen

Ha nyer az Újpest, akkor az  FK Čukarički (szerb) / Hammarby Fotboll (svéd) páros nyertesével vívhat meg az ősszel induló csoportküzdelmekért, 19-én hazai pályán, míg 26-án idegenben zárulnak majd,  a selejtezők.

A két leendő ellenfél csapat is lejátszotta az első mérkőzést, amit Cukaricki (szerb), csapat  házigazdaként 3-1-re megnyert a Hammarby Fotboll (svéd) csapat ellen.

Borítókép/Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App