VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, EURÓPA, I”-CSOPORT, 6. FORDULÓ, :

-Bődületes pofont kapott a magyar válogatott a szeptemberi vb-selejtező mérkőzéseken!

Mint arról már beszámoltam a tegnapi Andorra elleni vb-selejtező mérkőzést ugyan ,2-1-re megnyerte a magyar válogatott, de a játék teljesítménye semmivel nem múlta felül az előző két szeptemberi mérkőzéseken látottakat.

Mi történ?

 • A magyar válogatottra szeptemberben, három világbajnoki-selejtező mérkőzés várt. Szeptember elején még azt gondoltuk, hogy az Angolok elleni találkozón  kikapunk. A másik kettőt viszont, már előre becsomagoltuk, hogy  ezeken kötelező  a győzelem  és akkor, a szeptember hónapot úgy zárhatjuk, hogy a válogatott   a táblázat második helyen áll.

NEM ÍGY TÖRTÉNT!

 

Magyarország–Andorra 2–1
Budapest, Puskás Aréna,Vezette: Obrenovic (szlovén)

Gólszerzők: Szalai Á. (9. – tizenegyesből), Botka (18.) illetve Llovera (82.)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Botka (Tamás M. 90.), Kleinheisler (Szoboszlai – a szünetben) Nagy Á. (Gazdag 65.), Schäfer, Schön (Nikolics 74.) – Sallai (Sallói – a szünetben), Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ANDORRA: I. Álvarez – San Nicolás, Llovera, Emili García, Alavedra, M. García – Aláez, M. Vieira (C. Martínez 76.), Cervós (A. Martínez 76.) – Pujol (Lima 80.), R. Fernández (V. Bernat 80.). Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez

Az Andorra elleni vb-selejtező mérkőzés a szeptemberi utolsó volt a válogatottnak. A három mérkőzésből ezt az egyet tudta a válogatott megnyerni, 2-1-re.

A mérkőzés előtt Marco Rossi szövetségi kapitány azt nyilatkozta, – “Andorra ellen támadó futballt játszunk. “

– Akkor csak azt nem értem Szalai Ádám,  aki az Albánia ellen nem lépett pályára és  az angolok ellen nagyon gyengén szerepelt, a csapatkapitány, miért volt, kezdő. Szoboszlai Dominik sem szerepelt a kezdőben, cserepadra ültette a kapitány.

A mérkőzést tekintve, a magyar válogatott támadó futballja az első félidő “harminc percéig tartott”. Igaz ez idő alatt két magyar gólt is láthattunk.

9.’ perc – Szalai Ádám 11-esből szerzett gólt, 1-0.

– Szalai Ádám a büntetőt értékesítette , viszont  előtt és utána sem tudott produktív játékot mutatni. Ha hozzá pattant  a labda , vagy elpattant, vagy  nem tudta megtartani, vagy bukdácsolt a pályán.

18′ perc: Magyar szöglet az ellenfél bal oldalán, a befelé érkező labdába Botka fejjel befejeli, Álvarez  kapujába, 2-0.

Itt azért még, azt gondolhattuk, hogy egy gól gazdag mérkőzést láthatunk. A folytatásban  visszaesett a magyar válogatott lendülete és a mérkőzés további részében ugyanazt a válogatott  láttuk, mint az előző kettőn. Az Andorra csapat egy szemfüles kis csapat, mert észre vette, hogy ezen a mérkőzésen, akár pontot is szerezhetnek. Egyre több helyzetet  alakítottak ki és mi szurkolók, egyre többször kaptunk a fejünkhöz.
Az utolsó tíz perc arról szólt, hogy kapun gólt, vagy kihúzzuk kapott gól nélkül. Sokat nem kellett várni a 82. percben betalált Llovera, 2-1.

Ezt csak magunknak köszönhetjük, magunkra húztuk az ellenfelet és azt az ellenfél kihasználta!

A mérkőzést megnyertük, de nagyon el kell gondolkozni, hogy ez a magyar válogatott keret a továbbiakban mire lesz képes, mert a  jövőévi katari világbajnokságra való kijutás, ezzel a mutatott produkcióval, elusznik látszik.

A mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány is elég erős kritikát fogalmazott meg a játékosok teljesítményét illetően.

 

 

 

– Az első félóra után azt hihettük, hogy eldőlt a mérkőzés, mert eleinte nagyon jól játszottunk – kezdte értékelését a szövetségi kapitány. – Félóra után azonban úgy kezdtünk el futballozni, mintha elfelejtettük volna, mi történt velünk Anglia ellen. Úgy tűnt, a csapat elfelejtette, amit megbeszéltünk, a játékosok elkezdtek egyénieskedni, emellett túl sok ki nem kényszerített hiba volt a játékunkban. Helyre kell állítanunk az önbizalmunkat, agresszívebbnek kell lennünk, több párharcot kell nyernünk. Andorra ellen nem szenvedhetünk. Dolgoznunk és javulnunk kell, mert nem lehet ilyen teljesítményt nyújtani, mint amit a mai mérkőzés egyes periódusaiban, különösen a második félidőben. Nem lehet négyszer, ötször megérkezni a 16-oson belülre úgy, hogy aztán nem tudjuk befejezni az akciót. Túl sokat hibáztunk az ellenfél büntetőterületén belül, és ezzel saját magunkat hoztuk zavarba. Tisztázni kell, hogy ki az, aki hajlandó végrehajtani az utasításaimat, mert ha valaki nem teljesíti, amit elvárok, akár taktikailag, akár hozzáállásban, akkor nem lesz a keret tagja. Az utolsó tizenöt percben izgulni kellett, hogy Andorra ne szerezzen gólt. Ez elfogadhatatlan. Egész más hozzáállásra lenne szükség, és mi nem is olyan régen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk erre. Sajnos ha a válogatottunk nem nyújtja a maximumot, össze kell tenni a kezünket, hogy Andorra ne szerezzen gólt a hajrában. A mai teljesítmény miatt szégyellem magam a stadionban megjelent ötvenezer szurkoló előtt.,-nyilatkozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya Marco Rossi

Forrás/MLSZ

 

Fotó/Szokodi L.

Koldo Álvarez az Andorra csapat szövetségi kapitánya, pozitívan értékelte a magyar válogatott elleni találkozót.

– Az első húsz percben nem tudtuk felvenni a kesztyűt, de a maradék hetven percben egyenrangú ellenfelei voltunk a magyaroknak – így a vendégek szakvezetője. – Kis részleteken múlt, hogy nem tudtunk egy ponttal távozni Budapestről. A mai estén kivételes módon teljesített a csapatom, megérdemli tőlem a magas osztályzatot. Örülök, hogy olyan válogatottnak voltunk méltó ellenfele, amely nagyon jól teljesített az Európa-bajnokságon, sajnálom, hogy a másik gólunkat érvénytelenítette a játékvezető.

Forrás/MLSZ

 

A másik két mérkőzéssel kapcsolatosan sem tudnék a válogatottból kiemelni bárkit is, aki kimagaslóan teljesített volna, a szeptemberi vb-selejtező mérkőzéseket tekintve, viszont a gyenge teljesítményt tekintve is volt, aki nagyon gyengén szerepelt.

Lang Ádám teljesítménye volt, a leggyengébb. Leginkább a Albánia elleni utolsó perceben kapott gól miatt.

– Az ellenfél játékosa, Broja a tizenhatoson kivülről tudott Ádám kíséretében, úgy betörni, hogy Broja még kényelmesen el tudta lőni a labdát kapura ,amiből gól született.

Ezzel  a góllal Albánia három pontot szerzett és a táblázatban is elénk ugrott.

Az  Academy Media pontszámításában ,Lang Ádám 5.2 -ponttal az utolsó helyen végzett.
A kapusokat sem kímélte a pontszámítás, Gulácsi P. és Dibusz D.egyaránt 5.5 pont.

Academy Media értékelt, 11   magyar válogatott játékost,  teljesítményük alapján:

Kleinheisler László: 6.0

Sallai Roland: 6.2

Szalai Ádám : 6.2

Szoboszlai Dominik: 6.3

Nagy Ádám: 6.3

Fiola Attila: 6.5

Botka Endre:  6.8

Szalai Attila: 6.8

 

 • A magyar válogatott októberben ismét világbajnoki-selejtező mérkőzéseket játszik, abban már most biztosak lehetünk, hogy Marco Rossi válogatott keretében lesz változás.
  Az angol válogatott elleni mérkőzésen ha nem egy ütközős, több pontrúgást kiharcoló ,fejjel való csatákat, megnyerő válogatott lép pályára, akkor még a számmisztika sem fog segíteni rajtunk.
  Kíváncsi leszek két Paksi játékos, Bognár István és Ádám Martin kap-e válogatott meghívót, Marco Rossitól.

– Ja és   Dzsudzsák Balázs vajon visszatér-e , a magyar válogatott keretébe.

Sok szurkoló tegnap Balázs nevét skandálták.

Balázs gyere vissza!, – A SZURKOLÓ

Fotó/Szokodi L.

Borítókép/Szokodi László

 

Világbajnoki-selejtező “I”-csoport, 2021. 09.08,szerda:

20:45 Magyarország – Andorra 2-1

20:45 Lengyelország – Anglia 1-1

20:45 Albánia – San Marino 5-0

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-SELEJTEZŐ BŐ KERETE:

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC),
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich – Svájc), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország), Tamás Márk (Slask Wroclaw – Lengyelország)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia),Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország)
Támadók: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország),Varga Roland (al-Ittihad Kalba – Arab Emírségek)

A világbajnoki-selejtező, “I”- csoport állása, 6. forduló után:

 1. Anglia  16 pont
 2. Albánia   12 pont
 3. Lengyelország 11 pont
 4. Magyarország  10 pont
 5. Andorra 3 pont
 6. San Marino 0 pont

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App