– Értékes pont az orosz válogatott ellen.

 

 

Az orosz hírekben nagy mentegetőzések jelentek meg,  az orosz-magyar, Nemzetek Ligája mérkőzés után. Az orosz válogatott miért nem szerzett gólt, gólokat több szálon ecseteli az egyik orosz hírügynökség.

 

  • A TASZSZ állami hírügynökség azt emelte ki, hogy 14 mérkőzés után első ízben nem szerzett gólt az orosz válogatott, amely legutóbb 2018 őszén, a svédek ellen volt képtelen a kapuba találni. Az értékelés szerint befolyásolta a meccs végkimenetelét a koronavírus-járvány, amely különböző okból, de több alapember kényszerű hiányát okozta. A hazaiaknál hárman nem állhattak a csapat rendelkezésére, a kapus Guilherme Marinato mellett két védőjátékos, Georgij Dzsikija és Mario Fernandez, akiknek vírustesztje kétes eredménnyel zárult, ezért elkülönítették őket. A TASZSZ megemlítette Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Sallai Rolandot is, akik pedig a magyar együttes moszkvai vendégjátékán nem lehettek jelen klubcsapataik szigorító rendelkezései miatt.

 

Marco Rossi az elmúlt egy hét során 3  mérkőzést játszott a válogatott két győzelem, egy döntetlen. A bolgárok, a szerbek elleni győzelemmel több, mint  tízéves sikertelen sorozatot szakított meg a magyar válogatott. A szerbeket idegenben 1-0- ra győztük le, a  bolgárokat Szófiában, 3-1-re,sorsdöntő mérkőzésen. A válogatott  a bolgárok felett aratott győzelmével, nov.12-én a Puskás Arénában játszhat az izlandi válogatott ellen, az EB-re való kijutásért.

CIKK/SZAMY

 

A válogatott játékát értékelte Marco Rossi szövetségi kapitány.

„Az elmúlt tíz napban ez volt a legkeményebb mérkőzésünk. Az oroszok fizikailag nagyon erősek, nagyon keményen játszottak, s látszólag mi szenvedtünk ettől. Ráadásul gyorsak is voltak, sorozatban alakították ki az elfutások után a helyzeteket. Tudtuk, hogy a labdákkal többségében Dzjubát keresik, mégsem tudtuk megakadályozni, hogy eljusson hozzá a labda. Rizikóztunk, hátha beszenvedünk egy gólt. Elégedett vagyok a döntetlennel, mert ez több, mint amire számíthatunk. De igazán a játékosok hozzáállására vagyok büszke: az egész meccsen végig oroszlánként küzdöttek.” 

Nemzetek Ligája, 3. csop., 4. forduló
OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–0

Moszkva, VTB Aréna, 4000 néző. Vezette: Oliver (angol)
Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) – An. Mirancsuk (Z. Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.). 
Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á., a szünetben), Kalmár (Schäfer, 77.), Holender (Fiola, a szünetben) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga K., 61.). 
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
  • A moszkvai visszavágóra Marco Rossi szövetségi kapitány hat helyen változtatott a három nappal korábban, Belgrádban pályára lépő csapatán, a kapuba Dibusz Dénes állt, a három belső védőnk Botka Endre, Willi Orban és Szalai Attila volt, a jobb oldalt Nego Loic, a bal oldalt Holender Filipnek kellett bejátszania. A középpálya közepén Sigér Dávid, Gazdag Dániel és Kalmár Zsolt kapott szerepet, míg elöl Szalai Ádám és Nikolics Nemanja felelt a támadásokért.
  • A mieink hasonló felfogásban kezdték a mérkőzést, mint három napja Belgrádban, megpróbáltuk már saját térfelükön megzavarni az oroszokat, és labdát szerezni a pálya középső harmadában. Ellenfelünk jobban felkészült erre a harcmodorra, mint a szerbek, így komolyabb lehetőségeket nem sikerült kialakítanunk, igaz, az oroszok sem veszélyeztettek a mérkőzés első félórájában, még ha labdabirtoklásban jobbak is voltak nálunk. A hazaiak aktívak voltak a jobb oldalukon, itt sikerült néhány alkalommal eljutniuk a tizenhatosunk előterébe, de az első 40 percben kapura lövési kísérletük nem volt, a félidő hajrájában egy szöglet utáni fejesük volt az első próbálkozásuk, de ezt blokkoltuk.
  • Marco Rossi a szünetben kettőt cserélt, Holender és Gazdag helyére Fiola Attila és Nagy Ádám érkezett. A második félidő eleje élénkebb játékot hozott, mint az első félidő nagy része, az oroszok nagyobb energiát fordítottak a támadásaikra. A meccs első védését az 54.percben Dibusznak kellett bemutatnia, Dzyuba lövését követően a megpattanó labdát ütötte vetődve szögletre. Három perccel később a bal oldalon mentek el a hazaiak, majd Ionov 14 méterről leadott bombáját követően a keresztlécről a gólvonal elé pattant a labda. A 61. percben Nikolics Nemanját váltotta Varga Kevin, akinek ez volt a második fellépése a válogatottban. Varga nem sokkal később ígéretes beadással jelentkezett, Nego közeli kapáslövését viszont blokkolta Zsirkov.
  • Az utolsó félórában az oroszok nagy erőket mozgósítottak a győztes gól megszerzéséért, ebben a periódusban a védekezésre kellett fordítanunk energiáinkat. Az utolsó negyedóra előtt Marco Rossi újabb cserelehetőséget használt ki, Schäfer András állt be Kalmár Zsolt helyére, végül a 82. percben Könyves Norbert is bejött, ő Szalai Ádámot váltotta. A hajrában jelentős nyomást gyakoroltak a kapunkra a házigazdák, mi egy-egy ellentámadással próbáltunk meg veszélyeztetni, de nagyobb lehetőség nem alakult ki az orosz kapu előtt. Az utolsó percekben a mieink az eredmény tartására helyezték a fő hangsúlyt, és sikerrel is jártak, gólnélküli döntetlennel zárult az összecsapás.

Forrás: www.mlsz.hu

Fotó/ www.mlsz.hu

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App