-Megszerezte első hazai győzelmét a Szedeák, és vezeti a hazai bajnokságot.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Sopron KC 102-81

(24-16, 32-21, 24-19, 22-25)
Tippmix  NB I. „A”csop., 4. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok,600néző
V.: Kapitány G., Győrffy P. A., Goda L.
Szeged: Kerpel-Fronius G. 6, Govens 14/6, Brown 27/12, Dzeletovics 22, Dickey 15. Csere: Kerpel-Fronius B. 2, Mayer 2, Keller 5, Olasz 9, Balogh -, Káposzta -.
Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Govens (33.).
Sopron: Dillard 20/6, Thompson 22/3, Sitku 2, Jogela 7/3, Borisov 12/6. Csere: Bagó 6, Scholl 4, Halász 3/3, Csataljai 5/3.
Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz.

Első hazai győzelem!

– A Szedeák csapata, azt a Sopron csapatát fogadta, azt a Sopront, amelyik az előző mérkőzésükön a Jászberény csapatát kilenc pont különbséggel győzte le, míg a szegedi csapat is a Jászberény csapata ellen játszotta előző mérkőzését, vasárnap, és 22 ponttal simán győzni tudott a  Jászberény otthonában. A mérkőzésre a vendégcsapat két klasszisa Wideman és Takács nem lett nevezve.
A mérkőzés alakulása:

Az első pontot a mérkőzésen a vendégcsapatban játszó Dillard szerezte meg, erre az ellenfél csapatából Dickey, Brown folyamatosan válaszolt és így szorosan, de nem tudott elhúzni a vendég együttes. De a negyed végére Brown kinti találata mellett, Dickey, Govens és Dzeletovics kosaraival megfordították az állást 24-16 zárták az első negyedet.

A második negyed a szegediek sikeres kosaraival kezdődőtt, és folyamatosan tudták előnyüket növelni Dickey mellett, Kerpel-F. Balázs, Olasz is feliratkozott a pontszerzők közé. A vendég együttes játékosai közül Borisov és Schöll iratkozott fel a dobólistára, de ez csak mérsékelten enyhítette az egyre nagyobb különbséget, ami a második negyed végére 56-37 lett a szegedi csapat javára.
A harmadik negyed első kosarát Dillard szerezte kívülről ami három pontot ért. Ami nem hatotta meg a szegedieket, hiszen folyamatosan Govens, Brown, és Dickey sikeres kosarakkal válaszolva  megtartotta a hazai csapat az előnyét, a harmadik negyed végére 80-56 lett az előnye a szegedieknek.
Az utolsó negyedben a vendég együttes  csapata diadalmaskodott, Jogela, Csataljai Thompson, mellett Bagónak is sikeres kosarai voltak. Az utolsó negyedet megnyerte 25 pontot dobó soproni csapat, amire a szegediek csak 22 pontot tudtak dobni. Összesítésben ez csak szépítésre, volt elég a vendég együttes részéről, a végére kialakult 102-81 különbség. A Szedeák megszerezte az új szezonban első hazai győzelmét és ezzel vezeti a tabellát.
A következő mérkőzést a Szedeák idegenbe játssza, a Falco otthonában.
KLIP/SZAMY: Naturtex-SZTE-Szedeák – Sopron KC 102-81 sajtótájékoztató : Szrecsko Szekulovics a Szedeák vezetőedzőjének, és Zach Brown a Szedeák játékosának nyilatkozata.

Szrecsko Szekulovics: – Bizonytalanul kezdtünk, de ez az első hazai meccsnél normális is. Ezt követően viszont három negyeden át kontrolláltuk a játékot. Örülök, hogy ma is ilyen játékot tudtunk nyújtani. Köszönöm, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésünkre, tudom, hogy nem egyszerű most a vírus alatt, de remélem, a jövőben még többen kijönnek majd a csarnokba. A végén viszont kritikával kell illessem a fiatalok játékát, hiszen több hibát is elkövettek.

Zach Brown: – Jól éreztem magam a pályán, jól dolgoztunk a mai meccsen is. Remek sikert arattunk, sok energiával játszottunk, jól működött a gyors játékunk. Szombaton egy fontos és nehéz meccs vár ránk, voltak hibáink a mai meccsen is, ezeket mindenképp ki kell javítanunk addig.

 

 

KLIP/SZAMY: Naturtex-SZTE-Szedeák – Sopron KC 102-81 sajtótájékoztató Sopron KC,- Kosztasz Flevarakisz vezetőedzőjének , és Kevin Dillard játékos nyilatkozata.

 

Kosztasz Flevarakisz: – A meccsről nehéz bármit is mondanom. Egy hónapja nem tudtunk rendesen öt az öt ellen edzeni, több játékosom is hiányzik, ma például három olyan játékost kellett játszatnom, akit normál esetben nem biztos, hogy beküldtem volna. A legfontosabb, hogy a kosárlabda túlélje ezt a helyzetet, ehhez kell alkalmazkodunk. Persze, egészen más szituáció lenne, ha mondjuk Dickey nem játszhatott volna a Szegednél. Ettől függetlenül gratulálok a Szegednek és sok sikert kívánok nekik a folytatásra, nekünk pedig össze kell szednünk magunkat.

Kevin Dillard: – Nehéz szituációban érkeztünk ide, de megpróbáltunk jól játszani és helyt állni. Ilyen helyzetben persze ez nem egyszerű, de nem tudunk mit tenni, kielemezzük, mit rontottunk el ma, és megpróbáljuk kijavítani legközelebb.

 

Fotó/SZAMY

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App