Bajnokok Ligája „A”-csoport, csoportkör,  4., forduló:

 

RB Lipzeg – PSG 2-2

Lipcse, Red Bull Aréna,  V:Andreas Ekberg (SWE)

RB Leipzig : Gulácsi P(GK., C.).,Simakan M., Angelino, Willi Orbán, ( szünetben, A. Haidara),Forsberg E., Adams T., Nkunku C., Muklele N., Laimer K., Gvardiol J., Andre Silva

Vezetőedző: Jesse Marsch

PSG: G. Donnarumma (GK), Hakimi A., Kimpembe P., Marquinhos (C), K. Mbappé, Neymar , Á. DI Maria, Danilo, G. Wijnaldum, Nuno Mendes, I. Gueye

Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Gólszerző: 8′ Nkunku C.,90+2′( 11-esből), Szoboszlai D. , ill., 21′, 39′ .G. Wijnaldum

A combsérüléssel  szenvedő Messi nélkül érkezett Lipcsébe a PSG, de így is egy nagyon erős keretet hirdetett Pochettino, a magyar válogatott játékosaival, Gulácsival, Szoboszlaival, Willi Orbánnal felálló Lipcse ellen. A PSG hazai pályán 3-2-re győzte le Lipcsét.

Felállások:

Lipcse:

PSG:

Mérkőzés alakulása:

1′ perc: A hazai lipcsei csapat kezdte a találkozót és Andre S. kiugratásával, már egyből egy nagy helyzet alakult ki Donnarumma  kapuja előtt, de a partjelző, lest jelzett.

GÓÓÓL!

8′ perc:- Andre Silva labdát szerez a PSG  térfelén, majd beíveli a labdát érkezik Nkunku , aki fejjel a kapu bal oldalába fejel, 1-0.

11′ perc: – Andre Silvat a PSG tizenhatoson belül  Danilo buktatja, a játékvezető büntetőt ítél, a büntetőhöz Andre Silva áll oda, de Donnarumma jól érzi , jobbra vetődve védi A. Silva büntetőjét.

21‘ perc: – K. Mbappé bal oldali beadását , Wijnaldum közelről Gulácsi mellett a kapuba rúgja, 1-1.

24′Adams T., besárgul, DI Maria lökéséért.

29′Jesse Marsch ,az RB Leipzig vezetőedzője, a játéktéren kivülre kerülő labdát elkaja  megpörgeti   és közben  hőzöng, ezért a játékvezető megajándékozza egy sárga lappal.

A 36′ percben már kiegyenlítetebb lett a labdabirtoklás,  a mérkőzés előtt Pochettino nyilatkozta, hogy majd meglátják, hogy áll fel az ellenfél és ahhoz igazodnak, majd erre több, mint fél órát kellett várni.

GÓÓÓL!

39′ perc: – PSG szöglet Di Maria beíveli a labdát Marquinhos  fejjel tovább fejeli, majd az első gól szerzője , G. Wijnaldum fejjel az ötös vonalánál, Gulácsi mellett elfejeli a labdát, 1-2. A partjelző lest jelzett, de a VAR

jelezte érvényes a GÓÓÓL!

45+3 perc: – Három percet hosszabbított a svéd játékvezető. K. Mbappé megindul a jobb oldalt , de közvetlenül mellette egy lipcsei játékos de Mbappé lövését Gulácsi kiöklözi. Majd a játékvezető lefújja az első félidőt.

Andre Silva kihagyott büntetője megpecsételte a Lipcsét és ezt kihasználta a PSG. Nem csodálkozNÉK,  ha a második játékrészben Szoboszlai Dominik is pályára lépne.

46′ perc: – Cserél a hazai csapat, Willi Orbán helyére, érkezik A. Haidara.

59′perc:Hazai kettős csere:Szoboszlai érkezik , Forsberg le, Poulsen be, Andre Silva le.

 

 

52′ – Egy . Mbappé „luftot „rúg a labdába,  Gulácsi kapuja előtt. Ilyet is ritkán látni a franciától

62′ –  Nuno Mendes elrúgja a labdát a játékvezető ezt a megmozdulást egy sárga lappal díjazza.

64′ perc – K. Mbappé  megindul a bal oldalon és félelmetes, milyen gyorsan tud labdával poroszkálni. Az ötösön belülre érve Mbappé kisodródva lő de Gulácsi véd.

69′ perc – Lipcsei szöglet, amit Szoboszlai végez e,l a labda erősen érkezik Donnarumma elé, és csak öklözve tud hárítani.

70′ Hppá! Simakan, Wijnaldum mezét szerette volna már elkérni játékidőben, de ezt a játékvezető ezt a megmozdulását Simakánnak, mezrángatásnak ítélte és sárga lappal jutalmazta.

74′  –Neymar Jr. is kap egy sárga lapot.

80′ perc : – Hazai szöglet, Szoboszlai elvégzi de a labda elakad és PSG játékosa előre vágja a labdát.

85′ perc -Kettős vendég csere:  DI Maria le, érkezik, Thilo Kehrer, Ander Herrera  érkezik, Georginio Wijnaldum le. A hazaiaknál frissítésként érkezik Benjamin Henrichs , Konrad Laimer le.

GÓÓÓL!

90′ +2 – Büntetőt ítél a játékvezető ,a Lipcse javára. Neymar Jr. és Szoboszlai , „megbeszélik” a büntetőt, de ezt most Szoboszlai végzi el és berúgja a labdát, a  jobb alsó sarokba , 2-2. Szoboszlai első gólja a BL-ben.

Mbáppé le érkezik, Mauro Icardi.

90+5 perc – Poulsen sárga lap, majd Herrera is besárgul.

-Majd, a játékvezető lefújja a mérkőzést, hazai pályán Szoboszlai góljával pontot mentett a Lipcse, a PSG ellen.

 

 

 

 

 

BAJNOKOK LIGÁJA, „A”-CSOPORT, 4., FORDULÓ:

Manchester City – FC Bruges 4-1

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App