– Csongrád megye, új Csongrád – Csanád megye névre változott, elkezdődtek az SZVPS nyári programjai

 

7 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4076 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 101 éves krónikus beteg. Ezzel 563 főre emelkedett az elhunytak száma, 2485-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1028 fő. 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. A legfrissebb összesítés szerint 34 idősotthonban jelent meg a vírus, 915 gondozott lett fertőzött, közülük 561-en már meggyógyultak és 133-an elhunytak.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament várhatóan kedden szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatokról.  A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Szegeden 118 főt tartanak számon, aki koronavírussal fertőzött.

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

Csongrád – Csanád megye

2017-ben , az Országgyűlés Lázár János, a térség parlamenti képviselőjének javaslatára – ellenszavazat nélkül – módosította a megye nevét.

2020. június 4.-én, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a Csongrád-Csanád megyét jelző táblát kihelyezték.

MTI

SZVPS:

AZ SZVPS fiataljai, mától a nyári tábori programokban jeleskedhetnek.

A programokban, szárazföldi edzés, futball, vízi edzés, után  ebéd , és  túrázás   kedden, Sárkány hajózás, bowlingozás várja táborra jelentkezőket.

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

 

 

 

 

Academy Média diagram:

https://koronavirus.gov.hu/

 

 

https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L., Forrás adatok: Johns Hopkins CSSE

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App