– Vívó sisak, helyett, öt hétig katonai sapkát visel, a világbajnok Siklósi Gergő

 

Siklósi Gergő, világbajnok magyar párbajtőrvívó egy héttel ezelőtt vonult be a katonasághoz. A facebook oldalán a bevonulás előtt így nyilatkozott.

„Holnaptól egy teljesen más világba kerülök, mert sportszázados katonaként a kötelező alapkiképzésen veszek részt.” -kezdete mondandóját a világbajnok .

 

Szokodi Academy cikk, és képek, a világbajnokról : link itt:Aranyérmes cikk

Majd, így folytatta:

„A tavalyi hazai rendezésű világbajnokságon, egyéniben Régóta tervben volt, és mivel nincs versenyünk már az évben, a legjobb alkalom adódott, hogy kiképzett katonává váljak. Rendezett hajjal, frissen borotváltan, egyenruhában… 5 héten keresztül. Hát.. nem a rendezett hajtól tartok a legjobban!  De úgy gondolom, ha sikeresen veszem az akadályokat, akkor ez az 5 hét nem csak a személyiségemhez, de a sportkarrieremhez is hozzáadhat, szóval… vágjunk bele!”- mondta, a világbajnok

Az öthetes alapkiképzés első hetéről a facebook oldalán számolt be.:

„Már az első hét is megváltoztatott, pedig csak “bemelegítő” jellegű volt, sok oktatás volt, gyakoroltuk az alaki fogásokat és már a fegyvert is megtanultuk szétszedni és összerakni.
Alig van szünetünk, mindig figyelni kell, reggeltől délutánig készenlétben van a testünk, és mindenre tudnunk kell reagálni. Ez azért a nap végére eléggé leszív és elfáradunk, de összességében eddig élvezem! 
Sportolóként amúgy is keménynek kell lenni, szóval mernék mást mondani?!”
Kíváncsiak vagyunk, hogy a következő 4 hét kiképzés, milyen lesz a fiatal sportolónak. Biztosak lehetünk abban, hogy  a kiképzés erőt adhat a jövő évi olimpiára való felkészülésre a világbajnoknak.

SZAVAZZ:

Fotó/ SZAMY:Szokodi L.

Katonai kép fotó: Siklósi Gergő

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App