Már 877-en vannak kórházban, ebből 61-en lélegeztetőgépen

 

Bíztató magyar kutatások folynak a koronavírus vérplazmából kinyert ellenanyagának felhasználásával kapcsolatban, egy betegnél már is elkezdték a használatát – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: a világon az elsők között a Szent László kórházban magyar kutatóknak, orvosoknak sikerült vérplazmából előállítani a koronavírus ellenanyagát és egy súlyos állapotú betegnek csütörtökön elkezdték adagolni. Az ellenanyagot korábban megbetegedett, de már felgyógyult emberek vérplazmájából lehet kivonni, ezért kérik a fertőzésen átesett, már gyógyult emberek jelentkezését a 30/6029250 telefonszámon, illetve a verplazma@dpckorhaz.hu oldalon.

 • A szakember elmondta, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai a vírus környezetünkben való elterjedtségét is vizsgálják, a főváros szennyvizében egyelőre nem találtak koronavírust.
 • A járvány aktuális adatait ismertetve Müller Cecília elmondta: az igazolt fertőzöttek száma 2383-ra nőtt és újabb 11 halálos áldozatot szedett a járvány, így már 250-re nőtt a fertőzés nyomán elhunytak száma. Utóbbiak szinte kivétel nélkül idősek, illetve fiatalabb, ám több krónikus betegséggel küzdő emberrel is végzett a vírus.
 • Kórházban már 877 embert ápolnak, akik közül 61-en szorulnak gépi lélegeztetésre, 401-en pedig már felgyógyultak a betegségből – sorolta.
 • Mindennek párhuzamosan – folytatta – a kiterjedt kontaktkutatás keretében egyre nő a laborvizsgálatok száma, ami azt jelenti, hogy immár 58251 tesztet végeztek.
 • Kérdésekre válaszolva közölte: annak ellenére zökkenőmentes az akut betegek ellátása a tatabányai kórházban, hogy az intézmény 29 dolgozója karanténba került.
 • Ugyanakkor a kiskunhalasi mobilkórház készen áll a betegek fogadására, amennyiben a helyzet azt szükségessé teszi, megkezdődhet a működtetése – mondta Müller Cecília.

 

Forrás: MTI

 

 

Szakember tanácsa, otthoni hajápoláshoz!
(COVID-19)
 • Világos szőke , vegyszerrel kezelt hajakon nem tapad meg a vírus .( festett, dauerolt, szőkített hajakon)
 • Minden nap, nem ajánlott hajat mosni, vagy aki szeretne, az olyan hajápoló termékeket használjon ami nem konzum sampon erre most nagyon jó, teafás készítményű sampon, balzsam.
 • Fontos alapos hajmosás után olyan hajápoló készítményt tegyünk a hajunkra , amit eleve nem szeretnek a vírusok, hajvégápoló olaj, tengersós Hair spray
 • Férfiak számára is ajánlott, minden napos hajmosáshoz, teafás, borsmentás termékek ezek a termékek hajra, és a most divatos szakállra is érvényes.
 • Fodrász szalonban nem tud meglenni a vírus ez jó hír, de ez azokra a szalonokra vonatkozik, ahol ammóniás vegyszeres műveleteket hajtanak végre pl. hajfestés
 • Minden esetben azért ajánlott maszk használata.
FONTOS! A szalon előírás szerinti higiénia betartása!
Szép napot !
Szokodi László
mesterfodrász
Szokodi Academy
Academy Media diagramok 04.24:

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L. , adatok: https://koronavirus.gov.hu/

 

 

Diagram/SZAM:Szokodi L., Forrás adatok: Johns Hopkins CSSE

 

 

forrás: https://koronavirus.gov.hu/

 

Fotó/SZAM:Szokodi L.

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App