Az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony beszámolójában elmondta az elmúlt huszonnégy órában 261 regisztrált fertőzött van nyilvántartva, de a valóságban biztos ennek a többszöröse van. Jó hír az elmúlt napban halálos eset nem történt, és 28 fő gyógyult fel a koronavírus (COVID-19)-ból, valamint 8005 mintavétel történt.- mondta a tisztifőorvos.

 

 

Diagram:SZAM:Szokodi L.

 

 

Diagram:SZAM:Szokodi L.

 

– Kaliforniában élő magyarok is félnek a járványtól, de gulyásleves van az asztalon

  • Amerikában, 2000 milliárd dolláros segélycsomagot fogadott el a szenátus, Amerikában! A gazdaságélénkítő javaslat nagyvállalatokat, közép- és kisvállalkozókat, továbbá tagállamokat és városokat megsegítő intézkedéseket tartalmaz, és segít az adófizetők napi gondjainak enyhítésében is. Az első információk szerint mind a republikánusok, mind a demokraták engedtek a saját eredeti elképzeléseikből.  

MTI

  • A törvény javaslat várhatóan pénteken gyorsan át fog menni, a képviselőházon, amelyet Donald Trump elnök – közlése szerint – azonnal alá is fog írni.
  •   A CNN szerdai tudósításában az eddigi legtöbb haláleset volt, egy nap alatt. Több, mint kétszázan haltak meg a járványban. Legveszélyesebb New York, de az elemzők szerint Kalifornia lehet a járvány következő terjedésének helye. Kaliforniában élő magyarok is félnek a járványtól. Sokan szájmaszkban közlekednek az utcákon, A járvány hatására sorba zárnak be a gyárak, cégek,  fitnesz termek, pizzériák, ezáltal sok helyen  a munkahelyek is megszűnnek ideiglenesen, vagy véglegesen. A kinti magyarok összefogva segítik egymást és a közösség idősebb tagjait. Akiknek bevásárolnak, gyógyszertárba mennek helyettük, de a magyaros ételek az idősebbek számára az ami közelebb érzik az itthoniakat, ma  gulyásleves került az asztalra. Köszönjük a kinti magyaroknak az információkat, és vigyázzatok kint ti is egymásra! #vigyázzunkegymásra

 

Fotó/SZAM: Gémes Zoltán

 

A MAGYAR KORMÁNY TÁJÉKOZTATÓ PLAKÁTJA:

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

 

  • Ételkiszállítás, Szegeden, a Jhon Bull Pub Szeged  

Aktuális kínálatunkat megtalálod a http://www.johnbullpubszeged.hu/…/szukitett-etlap-john-bull… elérhetőségen.

Kiszállítási körzetünk: Szeged és vonzáskörzete (Szőreg, Dorozsma, Gyálarét, Baktó, Tápé).

☎️ 62/484 217 vagy 30/700 7426 (11:00-20:00)

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App