Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája,  3. forduló:

-A Tisza-partiak és a bakonyiak is odapirítottak a BL-ellenfelüknek!

 

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, két magyar csapat szerepel, az ‘A’-csoportban a bajnok Pick Szeged, a ‘B’-csoportban a többszörös magyar bajnok Telekom Veszprém. A Bajnokok Ligája, 3., fordulójában a Telekom Veszprém hazai pályán a címvédő Barcelonát fogadta. Piszok jó mérkőzést láthattunk, és talán azt is megjegyezhetem, hogy  ezen a mérkőzésen mutatta meg a Veszprém, mennyire tud küzdeni. A mérkőzés első hét percében két harcias kakas küzdött egymás ellen, amiből több percen keresztül, gól nem született. Az első gól a hetedik percben született, és ezt követően már számoltuk, hogy mikor melyik csapat szerzi a következő gólt, de a hazai csapat folyamatosan vezetett és a címvédő csak egyenlíteni tudott.  Ilyenkor mindig akadt egy veszprémi játékos, aki vezérként irányította a csapatot és tovább tudta növelni az előnyt. Most is az utolsó percekben a vendégek nagy hajrába kezdtek és az utolsó öt percben csak egy gól volt, az előnye a magyar csapatnak. Védekezésben nagyot küzdött a Veszprém és Ilic jókor kért időkérése megroggyantotta a címvédő Barcelonát. Az utolsó másodperc egy vendég időntúli szabaddobásra volt, elég, de ezt a veszprémiek kapusa, Corrales védte. Nagyon jó mérkőzést láttam és azt, tudom mondani, hogy mostantól ez a Veszprém is esélyes, hogy ismét a FINAL4-ba jusson.

 

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája,” B”- csoport,  3. forduló:

Telekom Veszprém – Barcelona (spanyol) 29–28 (16–12)

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 2, Yahia 3, Nenadic 5, Maqueda 1, Nilsson 1, Ligetvári 3, Marguc 8, Lauge 3, Strlek 2, Lukács, Blagotinsek 1, Mahé, Lékai, Sipos

Edző: Momir Ilics

Barcelona: Perez de Vargas 1, Maciel – Mem 4, Pujol, Janc 2, Gomez 5, Petrus, Soler, Fernandez 2, Parera, Makuc, Langaro 5, Richardson 5, Fabregas 4, Frade, Zein

Edző: Carlos Ortega

Kiállítások: 12 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 2/1

 

  • A Pick Szeged  a Breszt otthonába látogatott és  simán győzött, ami  leginkább a régi Pick játékosának, Skubénak nem tetszett. A Pick Szeged  az elmúlt mérkőzéseket látva magabiztos csapat benyomását kelti, a Tisza-parti együttes,  és az új igazolások is gyorsan beilleszkedtek. A Pick Szegednek az idei BL szezon hozhatja az áttörést, hogy bekerüljön a FINEL4-ba.

Hajrá, kékek!

Frimmel a Zagreb elleni meccsen fantasztikusan szerepelt.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája,” A”- csoport,  3. forduló:

HC Meskov Breszt–PICK Szeged 25–28 (12–16)
Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló, Breszt, 1350 néző. Vezette: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak).

HC Meskov Breszt:  Mackevics – Vajlupov 3, Kaspárek 2, Skube 4, Vranjes 4, Bonnefond 3, Jurionok 1. Csere: Uszik (kapus), Szantalov 2, Sumak 2, Baranov 3/1, Szilko 1. Vezetőedző: Daniel Gordo.
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 3/2, Garciandía 7, Mackovsek 1, Bánhidi 5, Bodó 2, Blonz. Csere: Mikler (kapus), Bombac 6, Frimmel 1, Henigman, Martins, Sostaric 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc
Hétméteres: 2/1, ill. 3/2

 

A BL-ben a Telekom Veszprém a Barcelona legyőzésével a tabella 2., helyén áll. A Pick Szeged a Breszt legyőzésével átvette a vezetést a tabellán. Jó látni, hogy két magyar csapat dobogós helyen poroszkálnak és nagy esélyük van, hogy mind a két csapat továbbjutva bekerüljön az idei FINAL4-ba.

Borítókép/Szokodi L.

2021 10.01

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App