Súlyos betegség után, 70 éves korában meghalt Barok István legendás sportújságíró, testnevelő tanár, a Ságvári Gyakorló Gimnázium nyugalmazott tanára.

ISTEN VELED, TANÁR ÚR!

 

Fotó/ Szokodi László ( Barok István )

Barok István 

         1954 – 2024 

 

♦Barok Istvánt pedagógusként , sportriporterként ismerték  az emberek . Jómagam is ismertem, és elmondhatom , ha sportkérdésben elakadtam , ő biztos , hogy segítségemre volt, és tőle kaptam a sportújságíró ajánlást  is. Eltudott kalandozni a sport világában, legyen az labdarúgás, kézilabda főleg a Pick Szeged, hiszen nagy rajongója volt, a csapatnak ő is!!! De az amerikai futballról is beszámolt nekünk, hiszen ő több  meccset is élőben tekintett meg , amit nekünk úgy adott vissza , minden mozzanatát a meccsnek, hogy el is tudtuk képzelni a passzokat, eséseket, és a számtalan gólörömöt amit a játékosok és a szurkolók átéltek. Pedagóguskén hosszú évekig a Ságvári Gyakorló Gimnázium megbecsült  testnevelő tanára volt.

♦A  Magyar Rádió szegedi stúdiójának sportszerkesztője volt, utolsó bejelentkezése a Szeged – Csanád Grosics Akadémia – Kolorcity Kazincbarcika  meccs volt, amit a szegediek 3-0-ra megnyertek.

  • Ekkor mondta nekünk utoljára: „-Gyerekek várjatok, gyors megcsinálom a rádiónak a riportot, aztán kezdhettek!”, mármint a sajtótájékoztatót.

Ez volt az utolsó alkalom, amikor lencsevégre kaptam.

Cikk/ Szokodi László

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App