UEFA LABDARÚGÓ  EURÓPA – BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 2024 

Szokodi Academy Media az UEFA  labdarúgó – Európa-bajnokság hivatalos média partnere. 

MERKANTIL BANK LIGA, 33., FORDULÓ 

Fotó/ Szokodi László
  • Mint arról már beszámoltam a Szeged-Csanád G.A. a bajnokság utolsó két meccsének eredményétől, a következő bajnoki szezont is az NB II.-ben folytatja. Az is biztos , hogy a két utolsó meccs eredménye előrelépést nem jelent a csapat számára a bajnoki tabella 4., helyén végez a Szeged. A tegnapi utolsó hazai mérkőzésen a már biztos kieső Mosonmagyaróvár csapatát fogadta a Szeged, a Szent Gellért Fórumban. Egy gólzáporos mérkőzésen öt gól esett a találkozón, amiből három szegedi és kettő vendég gól esett. 
Fotó/ Szokodi László ( Barok István )
  • A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött. Barok István sportújságíróra, testnevelő tanárra, a Ságvári Gyakorló Gimnázium nyugalmazott tanárára emlékeztek az egybegyűltek. A legendás zsurnaliszta a Kossuth rádió riportereként rendszeresen tudósított a mérkőzéseinkről. Emlékét örökre megőrizzük! 
  • A találkozó ünnepélyes kezdőrúgását Sahin-Tóth István végezte el, aki családjától kapta a lehetőséget ötvenedik születésnapja alkalmából. István nagy foci fan szurkoló , kedvesével már több  magyar válogatott meccsen is voltak, de női BL-döntőn is láthattuk már őket.

Boldog szülinapot Isti!

Fotó/ Szokodi László ( Sahin-Tóth István és kedvese )

 

  •  A mérkőzés első találatát a Szeged szerezte , már a 3., percben Óvárit buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető nem habozott és a büntető pontra mutatott. A tizenegyest Magyar Zsolt értékesítette, 1-0. Az első játékrész 35′ , percében megszületett a második szegediek találata  Klausz Milán , révén , aki Papp Árontól kapott kitűnő passzát , már csak helyeznie kellett a játékosnak, 2-0. Az első félidő kétgólos szegedi előnnyel zárult. A második félidő mosonmagyaróvári rohamokkal kezdődött és ezekből , kettőt értékesített is a vendég csapat, és ezzel döntetlenre állt a találkozó. Az egyenlítő találat után pár perccel egy szegedi támadás során Horváth Milán közeli fejesét még tudta hárítani az ellenfél kapusa, de a kipattanó labdára a rutinos Gajdos Zsolt csapott le , és az elfekvő Slakta mellett a kapuba gurította a labdát, 3-2. Gajdos találata után több gól nem esett a találkozón. Szép szegedi megoldásokat láthattunk, de a szakmai stábnak le kell vonni a tanulságokat a kapott gólok miatt. A Szeged utolsó hazai mérkőzésén győzött. Egy mérkőzés van hátra , amikor is a Pécs otthonába látogat a Tisza-parti alakulat.

Cikk/ Szokodi László


Szeged-Csanád GA – Credobus Mosonmagyaróvár
 3–2 (2–0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 871 néző. Vezette: Jakab Árpád (Sinkovicz Árpád, Ring Kevin)

Gólszerző: 4′, ( 11-esből), Magyar Zs. 35′, Klausz M. , 72′, Gajdos (72.), ill., 59′, Radics 63′, ( 11-esből), Szabó B.
Szeged-Csanád G.A.: Molnár-Farkas T. – Könczey, Horváth M., Tóth B., Gera – Gajdos (Borvető, 76.), Magyar Zs. (Haris, 64.) – Papp Á. (Palincsár, 90+2.), Márkvárt, Óvári (Földi, 64.) – Klausz M. (Bíró B., 64.). 

Megbízott edző: Kapic Bekim
Mosonmagyaróvár: Slakta – Radics M., Czingráber, Deák I. (Bekker, a szünetben), Horváth K. – Végső, Kapornai (Simita, a szünetben) – Szabó B. (Papp L., 83.), Illés D. (Máris, 75.), Csóka – Szendeff (Tullner, a szünetben)

 Vezetőedző: Nagy Ádám

Germán Tamás, a Szeged-Csanád G.A. csapatmenedzsere: – Az első félidőben igen jó teljesítményt nyújtottunk, a heti felkészülés ennek szellemében zajlott és a felszabadult játék is látszott. A második félidőben nem úgy jöttünk ki az öltözőből, ahogy kellett volna, végül tudtunk váltani, és megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, és nem véletlenül állunk a tabella negyedik helyen.

Forrás: Szeged-Csanád G.A.

Borítókép/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App