UEFA NŐI EB-SELEJTEZŐ „B1”-CSOPORT

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. Svájc
2
2
0
0
7
1
6
6
2. Törökország
2
1
0
1
3
4
-1
3
3. Magyarország
2
0
1
1
3
2
1
1
4. Azerbajdzsán
2
0
0
2
1
5
-4
0

NŐI LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG SELEJTEZŐ, „B”- CSOPORORT, 2., FORDULÓ

♦A magyar női labdarúgó-válogatottja  Isztambulban, a második Eb-selejtező mérkőzésén,  2-1-es vereséget szenvedett Törökország válogatottja ellen. Mint arról, már beszámoltam a női válogatottunk első Eb-selejtező szegedi mérkőzésén, pontot szerzett az azeriek ellen. Akkor még azt gondolhattuk, hogy a szegedi meccsből tanulva, a lányok Isztambulban , felvértezve pontot, pontokat tudnak szerezni a törökök ellen. A mérkőzés képét tekintve így is alakult az első félidő végén mi örülhettünk jobban, hiszen Csányi találatával megszereztük a vezetést és így mi mehettünk a félidő lefújását követően, vidámabban  a pihenőre.

GÓÓÓL!

45′ – Csányi Diánához pattant a labda, aki nem habozott, a tizenhatos vonaláról a bal felsőbe lőtt, 0-1.

Hidegzuhany a második részben!

 

♦Az 50. percben a házigazda válogatott tizenhatoson belüli akcióját követően Birgül lőtt nem sokkal a kapu fölé. Majd a 68. percben, egy török szöglet után alakítottak ki újabb lehetőséget a magyar kapu előtt. Nem sokkal később Szőcsnek a tizenhatoson kívülről kellett játékba avatkoznia.

A törököknek a 80. percben sikerült egyenlíteniük, majd egy szabadrúgást követően a 87. percben lőttek újabb gólt, beállítva a 2-1-es végeredményt.

♦A csoport másik mérkőzése 4-0-s svájci sikert hozott Azerbajdzsán ellen. Így válogatottunk csoportharmadikként várja legközelebbi találkozóját, amelyre május 31-én kerül sor a svájciak ellen.

Törökország – Magyarország 2 – 1 ( 0 – 1 )

Törökország, Isztambul, Pendik Stadfion , V.: Katarzyna L. ( lengyel)

Gólszerző: 80′, Ece T., 88′, Miray Cin , ill, 45+1 Csányi Diána

Törökország: Gamze Y. (GK), Ümran Ö., Gübin H., Abrahamsson, Ílayda C., Ebru T., Meryem C., ElifK., Miray C., Birgül S., Yagmur U.

Szövetségi edző: Necla Güngör K.

Magyarország:  Szőcs (GK), Turányi , Kovács, Németh H., Savanya, Papp, Csiszár, Csányi D., Zeller D., Szabó V., Kaján

Szövetségi edző: Szarvas Alexandra

 

Forrás: MLSZ

Fotó/ Szokodi László (Szarvas Alexandra a magyar válogatott szövetségi edzője.)

 

– Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. A helyzetkihasználásunk ismét gyenge volt, és a játékosok mentalitásával sem voltam elégedett. Ahhoz, hogy a nemzetközi szinten felvegyük a versenyt a riválisainkkal, a mentalitásunkon mindenképpen javítanunk kell a jövőben. Rosszul kezdtük a selejtező sorozatot, de már csak előre tekintek, mindent megteszünk annak érdekében, hogy mielőbb javítani tudjunk a teljesítményünkön – mondta a mérkőzés után Szarvas Alexandra szövetségi kapitány.

 

Fotó/ Szokodi László

 

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Május 31.
Svájc-Magyarország

Június 4.
Magyarország-Svájc

Július 12.
Azerbajdzsán-Magyarország

Július 16.
Magyarország-Törökország

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App