UEFA BL-csoportkör, „F”- csoport

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. DORTMUND
6
3
2
1
7
4
3
11
2. PSG
6
2
2
2
7
8
-1
8
3. AC MILAN
6
2
2
2
5
8
-3
8
4. NEWCASTLE
6
1
2
3
6
7
-1
5

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTKÖR „F”-CSOP., 6., FORDULÓ

 

Fotó/ Szokodi László ( K. Mbappé a PSG játékosa.)

Dortmund – PSG 1 – 1 ( 0 – 0 )

Dortmund, Westfalen Stadion, V: Glenn Nyberg ( svéd )

Gólszerző: 51′, Adeyemi,  ill., 56′, W. Zaïre-Emery

Dortmund: G. Kobel ( GK), M. Wolf, N. Suele, M. Hummels , R. Bensebaini, J. Brandt, S. Őzcan, M. Reus, J. Bynoe-Gittens , N. Fuellkrug, K. Adeyemi

Vezetőedző: E. Terzic

PSG: G. Donnarumma ( GK), A.Hakimi, M.Škriniar, Marquinhos, L. Hernandez, Vitinha, W. Zaïre-Emery K. Lee , B. Barcola, R. Kolo, K.Mbappé,

Vezetőedző: Luis Enrique

@realsilboy

#psg #mbappe #dortmund #championsleague

♬ Dramatic Military – Faid rafanda

 

♦A Bajnokok Ligája-csoportkör „F”-csoportjában az utolsó ( 6,),  fordulóban, a francia bajnok PSG csapata a német Dortmund otthonába látogat. A párizsi csapat a csoport második helyén áll és abban az esetben, ha a másik találkozón a Newcastle – AC Milan mérkőzés döntetlenre végződik, abban az esetben, bármilyen eredmény születik a Dortmund otthonában, akkor biztos a legjobb tizenhat közé jut.

 

 

♦A BL-csoportkör utolsó fordulójához , úgy érkezett a párizsi csapat, hogy saját maga döntheti el, hogy a legjobb tizenhat közé kerüljön. Ha nyer a Dortmund otthonában, akkor biztos a továbbjutás és a csoportelsőség,  ha döntetlen, vagy vereség esetén, akkor , a csoport  másik meccsén, a Newcastle – AC Milan  eredményétől függ.

Tiszta fehérben a vendég párizsi csapat , a hazaiak sárga- feketében.

1′ perc: – A vendég PSG csapata kezdi a találkozót.

Az első percek tekintetében, úgy látszik a két csapat egymás közt akarja eldönteni a csoportelsőséget, és a PSG bebiztosítani a továbbjutást.

8′ perc: -Wolf – Hernandez összeütközött a párizsi csapat alapvonalánál. ( Hernández fájlalta az arcát. )

12′ perc: – Vendég szögelt, amit, K.Lee végez el a beívelt labdára Vitinha érkezik , aki egy laza jobb lábas  bomba lövést elereszt, de Kobel vetődve véd.

14′ perc: – Wolf lövés , Donnarumma véd. Jajjjjj…:) ennél a német lövésnél egy kicsit ideges lettem.

Felpörögtek az események!!!

17′ perc: K. Mbappé kap egy szöktetést a bal oldalt és már a kapust kicselező Mbappé a kapura ívelt labdát, Süle csúszva lábát felemelve ment! Atya ég ez a mentés fantasztikus volt!!!

 

Ezen a meccsen melyik csapat szerzi meg az első gólt?

19′ perc: – Barcola lép most színre, aki bal oldalról , jobb lábbal lő kapura,  a lövése a kapufán csattan.

24′ perc: – Kolo Muani a bal oldalt megszökik a tizenhatos fele a védő és a kapus mellett „elpirítja a labdát”, ami a bal kapufa mellett pár centire „mosolyogva ” hagyja el a pályát.

26′ perc: Reus a PSG kapujával szembe az  ötös vonalán pörög, amikor Marquinhos fejjel hárított labdájára csap le , lő , Donnarumma vetődve véd, Ez szép lövés és szép védés volt.

32′ perc: –Dortmund- PERC ! Annyi lövést durrantott el a német csapat, hogy mire felszabadult a párizsiak kapuja, Donnarumma kezdet perlekedni saját játékosaival, feltételezem, azt mondhatta, hogy jobban figyeljetek, mert kihullik a hajam.

40′ perc:  – A nagy iram alábbhagyott.

45′ perc: – A mérkőzés első sárga lapját a párizsiak csapatkapitánya, Marquinhos kapta.

A játékvezető egy percet hosszabbított, ez alatt Hummels fejese hagyta el Donnarumma kapuját, ez után egyből lefújta a svéd játékvezető a meccset.

GÓÓÓL!

51′ perc: – Labdát szerez a hazai csapat a PSG kapuja előtt, majd  Füllkrug oldalra piszkálja a labdát  Adeyemi elé aki nem hibázik kapuba tessékeli a labdát, 1-0.

GÓÓÓL!

56′ perc:  – K. Mbappé – Barcola – W. Zaïre-Emery passz,  utóbbi  a hazaiak kapuja előtt kb.: tíz méterről elenged egy „pötty” lövést, ( ezzel mindent elárultam, milyen erősségű lövés lehetett),  ami egy védőn megpattanva a kapuban köt ki, 1-1.

57′ perc: Hummels besárgul. ( Zaïre-Emery buktatásáért.)

72′ perc : A tizenhatos vonal előtt, K.Mbappé fickándozik Hummelsel , majd  Mbappé -csel , lő,  de a kapu mellett kicsivel elsurran a labda.

76′ perc: – K.Mbappé megszökik , gólt lő , de a VAR csekkolás után a  játékvezető les miatt, nem adta meg a gólt, kár.

90’+6 perc: – A játékvezető hat percet hosszabbít, de ekkor már mind a két csapat tudta, hogy a másik meccsen a Milan átvette a vezetést, így a párizsiak nem tolakodtak a támadással , a játékvezető lefújta a találkozót. A csoportrangadó 1-1-es döntetlennel zárult mind a két csapat továbbjutott a legjobb tizenhat közé , a Dortmund, a csoport elsőként, a PSG második helyen. Nagy köszönetet mondhatnak az olasz csapatnak , ( AC Milan),   a párizsiak.

♦A csoport másik mérkőzésén az AC Milan 2-1-re győzte le a Newcastle csapatát és szerezte meg a csoport harmadik helyét.

Cikk/ Szokodi László

 

 

 

 

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA CSOPORTKÖR „A”-CSOP., 6., FORDULÓ

2023 12.12 KEDD

18:45 LENS – SEVILLA 2 – 1

21:00 PSV – ARSENAL 1 – 1

21:00 UNION BERLIN – REAL MADRID 2 – 3

21:00 RB SALSBURG – BENFICA 1 – 3

21:00 NAPOLI – BRAGA 2 – 0

21:00 INTER – REAL SOCIEDAD 0 – 0

21:00 KÖBENHAVEN – GALATASARAY 1 – 0

21:00 Manchester Unt. – Bayern München 0 – 1

2023 12.13 SZERDA

18:45 LIPCSE – YOUNG BOYS 2 – 1

18:45 CRVENA ZVEZDA – MANCHESTER CITY 2 – 3

21:00 ATWERP – BARCELONA 3 – 2

21: 00 FC PORTO – SAHTAR 5 – 3

21:00 CELTIC – FEYENOORD 2 – 1

21: 00 DORTMUND – PSG 1 – 1

21:00 ATKETICO M. – LAZIO 2 – 0

21:00 NEWCASTLE  – AC MILAN 1 – 2

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App