NEMZETEK LIGÁJA ‘A/2 ’- CSOP.

M
GY
D
V
LG
KG
GK
P
1. Olaszország
2
2
0
0
5
2
3
6
2. Franciaország
2
1
0
1
3
3
0
3
3. Belgium
2
1
0
1
3
3
0
3
4. Izrael
2
0
0
2
2
5
-3
0

NEMZETEK LIGÁJA A/2-ES CSOP., 2., FORDULÓ

  • A Nemzetek Ligája második fordulójában Izrael válogatottja Magyarországon a Bozsik Arénában fogadja Olaszország válogatottját. Izrael az első körben Debrecenben a Nagyerdei Stadionban Belgiumtól , 3-1-es vereséget szenvedett. Olaszország Párizsban a Parc Des Princes Stadionban ütötte ki 3-1-re a Kylian Mbappéval felálló franciákat. A NL, második fordulójában Izrael válogatottja az olaszokat fogadta a Bozsik Arénában.  Mint arról már beszámoltam, a mérkőzés előestéjén a két szövetségi kapitány , Luciano S.  és Ran Ben Simon   mellett, két csapat egy-egy válogatott játékosa is nyilatkozott a mérkőzés előtt.

A magyarországi időjárási viszonyokat tekintve az elmúlt egy hónapban nem esett annyi eső, mint a mérkőzés napján , hétfőn. Így is több, mint kétezer szurkoló látogatott ki a stadionba.

@szokodiacademy

UEFA NEMZETEK LIGÁJA  “A/2 – LIGA, 2., FORDULÓ Izrael 🇮🇱- Olaszország 🇮🇹0 – 0 Budapest, Bozsik Aréna, V.: Ivan Kruzliak Kezdő 11! Izrael: Garafi Y. (GK), Shlomo R., Nachmias I., Lavi N., Peretz D. (C.), Solomon M., Jehezkel S., Revivo R., Khalaili A., Kanichowsky G., Abada L. Szövetségi kapitány: Ran Ben Simon Olaszország: Donnarumma ( C.), (GK.), Dimarco F., Buongiorno A., Gatti F., Ricci S., Tonali S., Kean M., Bellanova R., Frattesi D., Raspadori G., Bastoni A., Szövetségi kapitány: Luciano Spalletti @TikTok @TikTok for Business @Azzurricalcioitaliano 🇮🇹 @UEFA Nations League @TikTok LIVE Creator #footbal #footballtiktok #foryou #foryoupage #szokodiacademymedia #foci #focihirek #italy🇮🇹 #izrael #bozsikarena #hungary🇭🇺 #szokodiphotographer #hírek #sportnews #bestfrends #photographer @uefa

♬ eredeti hang – SzokodiAcademyMedia

 

 

Egy technikás jól felkészült olasz válogatott mellett, egy szenvedélyes izraeli válogatott harcolt egymás ellen, a győzelemért. Bevallom meglepett , hogy az izraeli csapat , mennyire technikás és jó futballt képviselt az olaszok ellen. A mérkőzés alakulását tekintve az első félidő hajrájában egy Dimarco baloldali beadását Frattesi „mellel ” berongyolja az ellenfél kapujába a labdát, 0-1. (Egy érdekes góllal szerezte meg a vezetést az olasz válogatott, de mivel les nem volt, így a játékvezető a középkezdés pontre mutatott.) Az első játékrész olasz egy gólos előnnyel zárult.  A második félidőben is iramos jó focit láthattunk és „Spalletti  folyamatos taktikái végig jelen voltak az olaszok játékában. Hol hátsópasszos ívelgetéssel csalogatták előrébb az izraeli játékosokat, hol egy-egy középpályás olasz előre indulva próbálta megtörni az egységes „izraeli falat”.

Fotó/ Szokodi László

 

A második olasz gólt egy labdaszerzés előzte meg , Frattesi , Gloukhtól szerezte meg a labdát, majd megindult a tizenhatos felé , a rá közeledő  izraeli hátvéd előtti pillanatban passzolt a már mellé érkező Raspadorinak aki bal belsővel egyből lő, amit Garafi  vetődve véd, de a kipattanóra Kean tisztán érkezik és jobb lábbal a hosszúba lő, 0-2. Egy pici megingás az eddig nagyon fegyelmezetten védekező  izraeli sorfaltól , amit  az olaszok egyből kegyetlenül kihasználtak.

Fotó/ Szokodi László

Az időjárás továbbra sem kegyelmezett , sem a csapatoknak, sem a fotósoknak , akik a pálya mellett ázva kattintgatva készítették a képeket.

Ezt követően a 67′. percben a cserepadon pihenő M. Abu Fani ( Ferencvárosi TC ). lépett pályára Gavriel helyére. Majd a mérkőzés utolsó percében egy izraeli jobboldali pontrúgást követően, amit Safuri végzet el. A beívelt labdára Revivo fejjel tovább csúsztatja a labdát, ami érdekes eséssel Abu Fani elő pattan kb.: 12 méterre a kapufal szemben , és jobbal úgy megküldi a vizes labdát, hogy az a vetődő  Donnarumma mellett „elspriccelve”, száguld az olasz kapuba, 1-2. A szenvedély ezen a mérkőzésen meghozta az izraelieknek a gólt, de a pontszerzéshez kevés volt. A hátralévő hosszabbítás perceiben már több gól nem esett Olaszország , Izrael legyőzésével megszerezte második NL-győzelmét , amivel vezeti csoportját. Izrael visszaesett a 4., helyre , mivel a franciák 2-0-ra legyőzték a belgákat.

Izrael – Olaszország 1 – 2 ( 0 – 1)

Budapest, Bozsik Aréna, V.: Ivan Kruzliak ( szlovák)

Gólszerző:90’, Abu Fani M., ill.,  38’, Frattesi D., 62’, Kean M.

Izrael: Garafi Y. (GK), Shlomo R., Nachmias I., Lavi N., Peretz D. (C.), Solomon M., Jehezkel S., Revivo R., Khalaili A., Kanichowsky G., Abada L.

Szövetségi kapitány: Ran Ben Simon

Olaszország: Donnarumma ( C.), (GK.), Dimarco F., Buongiorno A., Gatti F., Ricci S., Tonali S., Kean M., Bellanova R., Frattesi D., Raspadori G., Bastoni A.,

Szövetségi kapitány: Luciano Spalletti

A mérkőzésről hamarosan egy bővebb összefoglalóval érkezek!

Borítókép/ Szokodi László

Szokodi Academy Media

NEMZETEK LIGÁJA MÉRKŐZÉSEK:

2024 09.09 HÉTFŐ

CIPRUS – KOSZOVÓ  0 – 4

ISRAEL – OLASZORSZÁG 1 – 2

FRANCIAORSZÁG – BELGIUM 2 – 0

TÖRÖKORSZÁG – IZLAND 3 – 1

MONTENEGRÓ  – WALES 1 – 2

NORVÉGIA – AUSZTRIA 2 – 1

SZLOVÉNIA – KAZAHSZTÁN 3 – 0

ROMÁNIA – LITVÁNIA 3 – 1

 

 

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App