-Szűcs Valdó idén már nem áll rajthoz.

-Az idei szezonban már nem áll rajthoz a magyar bajnok gátfutó, Szúcs Valdó.

AZ USA-ban tanuló Valdó számára, a 2020-as atlétikai szezon tanulságos volt. Az év eleje nagyon jól indult a sprinternek. Többször is javítani tudott  60m-en gátfutásban egyéni csúcsán.  Januárban Pozsonyban a nemzetközi fedett pályás  versenyt 7.71 másodperccel megnyerte. Ezután düsseldorfi a fedett pályás viadalon tovább tudott javítani egyéni csúcsán 7.62  másodperccel a harmadik helyen végzett.

HOPPÁ!

-Itt még nem tért véget  Valdó győzelmi sorozatának, a lengyelországi Lódzban megrendezett fedett pályás nemzetközi atlétikai versenyen 7.57 másodperccel győzött  60 m. gátfutás döntőjében.

 

-A hazai versenysorozat Valdó számára, a 46. Fedett Pályás Országos Bajnoksággal indult. A versenyre a sérülésből felépült Baji Balázs is indult. Valdó jó formája ezen a versenyen sem szakadt meg 7.56 másodperccel győzött 60 méteres gátfutás számban, megelőzve Baji Balázst aki a második helyen végzett.

 

„ITT JÖTT A NAGY POFON!”

 

„Bepakoltam a kocsimba a gátakat, és kerestem olyan parkokat, ahol felállíthattam őket” – Szűcs Valdó

 

Az országos bajnokság után Valdó egyből az USA-ba, utazott. A járvány ideje alatt Szűcs Valdó elmondása szerint, a konditermek, atlétikai pályák bezárása miatt, a saját New York-i otthonukban alakított ki  edzőtermet, ha futni szeretett volna, bepakolta a kölcsönkért gátakat és keresett nagy  szabad területeket, vagy parkokat, ahol felállíthatta a gátakat és gátazhatott. Igaz ez a betonos, füves megoldás nem a legjobb, de áthidalni ezt az időszakot arra jó volt. Az atlétikai pályák júniusban újra kinyitottak, így ismét a megszokott edzéseket tudta végrehajtani. „Sokat köszönhetek a menyasszonyomnak, aki mindig mellettem van és ápolja a lelkemet és tudom rá mindenben számíthatok.”- említette Valdó, aki  július végén érkezett haza Magyarországra és a tervek szerint 3 hazai verseny hazai versenyen vesz részt, de  kilátásban  is lehet, egy Diamond League versenyen való részvétel.

 

„Kíváncsian várom, milyen időeredményre vagyok képes. A formám nagyon jó, a jövő hétvégi országos bajnokságra még jobb lesz, a csúcsot pedig az augusztus 19-i Gyulai Memorialon szeretném elérni” – fogalmazott Szűcs Valdó

 

A Budapest -bajnokság első napján 110 m gáton Szűcs Valdó, (Zalaszám-ZAC versenyzője)13.63 másodperccel győzött, majd rá egy héttel  a 125. Magyar Bajnokságon 110 m gáton  Szűcs Valdó, (Zalaszám-ZAC versenyzője), 13.66 másodperces futással, ezt a versenyt is megnyerte.

SZAMY: A 125. Magyar Atlétikai Bajnokság 110 méteres férfi gátfutás döntője.

„A mumusnak számító, Gyulai István Memorial Magyar Nagydíj”

 

Az idei verseny sem hozott változást a sprinterünknek. A versenyen olyan nagy nevek is rajthoz álltak, mint Ortega Orlando, aki  a székesfehérvári verseny előtt Monacóban futotta az idei év legjobb idejét 13.11 másodpercet, 110 méteres gátfutás számában. De a mezőnyben ott volt, Holloway Grant  is és a verseny végül is kettejük  csatájáról szólt, 0.01 századmásodperccel a spanyol versenyző nyerte az idei Gyulai Memorial 110 méteres gátfutás számát, 13.21 másodperccel, Valdó 13.74 másodperccel a 7. helyen végzett.

 

Fotó: Ortega Orlando, és Szűcs Valdó a  Gyulai Memorial Nagydíjon.

 

Az atléták decembertől küzdhetnek ismét az olimpiai indulás jogáért, a férfiaknál 110 m gáton 13.32 másodperc a szintidő.

CIKK/SZAMY

 

 

SZAMY: Szűcs Valdó nyilatkozata.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App