-Szilágyi Áron történelmi aranyat vívott, ami egyben Magyarország első aranyérme az olimpián!

KÖSZÖNJÜK ÁRON!

 

Szilágyi Áron a tokiói olimpián kardvívás egyéni számában, aranyérmes lett és ezzel háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatja magát és egyben sporttörténetet írt. A londoni 2012-es olimpia után, Rióban  2016-ban és  most a tokiói olimpián maga mögé utasította a világ legjobb kardvívóit és ezzel sporttörténetet írt.  A mostani kardvívó döntőben olyan magabiztos vívással győzte le az olasz Luigi Samelét  15:7-re és ezzel sorozatban harmadszor szerezte meg az olimpiai aranyérmet.

Fotó/Szokodi L.

Szilágyi Áron a döntőben az első három tust gyorsan bepöttyintette az olasz Luigi Samelének, majd ez után tudott egyet szúrni az olasz 3-1 Áronnak. Jól van látszik jó formában van Áron kiegyensúlyozott és magabiztosan küzd minden asszónál. Majd egy újabb Áron találat az olasz jobb vállát tudta megszúrni, ami nekünk egy újabb pont, 4-1. Majd ismét Áron pontok, 7-1. Ezután jött egy olasz pont, 7-2. Majd ismét egy olasz pont 7-3, majd 7-4, 7-5. Majd Áron megnyugszik és ez jót tett számára , 8-5, jól van jó lesz ez így Áron!!!

Egy kis pihenő ez pont jókor is jött Áronnak. Folytatás és egyből magyar pont, 9-5, 10-5 HOPP, ezek az Áron gyorsan megszerzett pontjai mutatják mennyire biztosan vív most és egy újjabb 11-5,majd 12-5. Aztán egy olasz találat, 12-6, majd ismét, 12-7.

Majd ismét egy Áron tus, jól indított és azt már az olasz nem tudta kivédeni, 13-7. Én megmondom őszintén nem vagyok, ideges mert annyira jó nézni Szilágyi Áron vívását és innen elveszíteni nem fogja a kétszeres olimpiai bajnokunk ezt  a döntőt. Közben egy Áron találat, 14-7. Az utolsó pötty tus is megvan, 15-7. Elpityeredtem ismerve  őt nagyon  megérdemelten lett ismét olimpiai bajnok immáron, 3x olimpiai bajnok.

Szilágyi Áron 3x olimpiai bajnok magyar kardvívó

Edzője: Decsi András

Borítókép/Szokodi L.

SZILÁGYI ÁRON MÉRKŐZÉSEI

Döntő:

Luigi Samele (olasz) – Szilágyi Áron 7 – 15

Az elődöntőben
Szilágyi Áron–Szandro Bazadze (grúz) 15:13
A negyeddöntőben
Szilágyi Áron–Ali Pakdaman (iráni) 15:6
A legjobb 16 között
Szilágyi Áron–Modzstaba Abedini (iráni) 15:7
A legjobb 32 között
Szilágyi Áron–José Quintero (venezuelai) 15:7

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App