UEFA LABDARÚGÓ  EURÓPA – BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 2024 

Szokodi Academy Media az UEFA  labdarúgó – Európa-bajnokság hivatalos média partnere.  

 

OLYMP A  SZOKODI ACADEMY MEDIA HIVATALOS  TÁMOGATÓJA A LABDARÚGÓ EB IDEJE ALATT!

 

Premier Outlet Budapest
Üzlet 34-35
Budaörsi út 4.

2051 Biatorbágy

– Szent érseki istentiszteleti Liturgia, a szegedi Szerb Templomban.

Fotó/ Szokodi László

 

 

2024. május 26-án, vasárnap őeminenciája, a  budai püspök úr. Lucián a szegedi Miklós atya ereklyéinek átadása templomában tartotta  a püspöki liturgiát a templomi dicsőség ünnepe alkalmából. Varnava Knežević főpap, Ilija Galić főpap-stavrophorus, Dalibor Milenković főpap, Svetomir Miličić protovikárius, Stefan Milisavić diakónus és Nikita Astapov diakónus vett részt az ünnepi ceremónián.

Grigorije Pavlović és Dejan Kostić teológusok különösen hozzájárultak a liturgikus szépséghez.

Dalibor Milenković szegedi főesperes köszöntötte a Főtisztelendő Püspököt, és megköszönte a szegedi plébánia iránti áldását és szeretetét.

Őeminenciája méltatta Dalibor atya és a Szegedi Szerbek Önkormányzatának munkáját, akik egész évben azon fáradoznak, hogy a város egyházi és társadalmi élete jobb legyen. A püspök ebben az értelemben méltatta a Szegedi Szerbek Önkormányzata Elnöke asszony erőfeszítéseit és munkáját. Nade Malbaški és más közreműködők, akik a Magyarországi Szerbek Önkormányzatával közösen hozzájárultak az Egyházi Önkormányzat épületében található új gyülekezeti terem átalakításával kapcsolatos munkálatok befejezéséhez, amelyet a Főtisztelendő Püspök előző este szentelt fel és a mai ünnepi ceremóniát követően az egyházi közösség itt látta vendégül a  megjelent hívőket.

Fotó/ Szokodi László

 

A Szent Liturgia után litánia volt a templom körül, majd Őszentsége Püspök Úr megáldotta az ünnepi ajándékokat és felvágta a tortát.

A templom kapujában kulturális és művészeti programot szerveztek a szerb szórakoztató központ és a szegedi Nikola Tesla iskola résztvevői.

Fotó/ Szokodi László

 

A szegedi templomi dicsőség ünnepségén részt vett Vera Pejić Sutor, a Magyarországi Szerbek Önkormányzatának elnöke, Ljubinka Georgijević, a szegedi Szerb Nikola Tesla Iskola igazgatója, valamint más kisebbségi önkormányzatok képviselői. – Deszk  és Újszentiván tisztségviselői.

Forrás/ Budai Szerb Ortodox Egyházmegye

Borítókép/ Szokodi László

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App