-Több, mint hatvanezer virág díszíti Szegedet a nyáron

 

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. , elkezdte az egynyári virágok ültetését. A belvárosi Széchenyi tér lesz az első helyszín, de folyamatosan szépítik a KHT munkatársai a szegedi belvárost. Ők azok akik hajnalban felkelve takarítják, tisztítják, szépítik a várost. Azért, hogy   mire a város lakossága felébred, akkorra mindenki  tisztán és virágba borulva lássa a „Napfény városát”, Szegedet. Ők azok a kétkezű munkások akik, akkor is dolgoztak, amikor a koronavírus- járvány végigsöpört az országon. Elmondásuk szerint: elég nehéz munka, a több ezer virágot elültetni, de számunkra nagy öröm, amikor látjuk a sétáló embereket fotózkodni a kinyílt virágok előtt.”- említette az egyik dolgozó.

 

 

Idén közel 61 ezer darab egynyári virágot ültetnek ki, több mint 8 millió forint értékben.

 

 

A munkálatok a Széchényi téren kezdődnek, de folyamatosan szépül, a Szent Isván tér , Honvéd tér, Rákoczi tér és a többi teret is virágosítják. Virágoszlopokból 16 db kerül a belváros szívébe a Dóm téren is láthatunk majd belőle.

A legnagyobb mennyiségben kiültetett virágok a Begonia fajták a Rudbecika (kúpvirág) fajták, valamint a Tagetes (Bársonyvirág) fajták. Újdonságok idén a virágágyakban az Alternanthera (papagájvirág), a Dragon begonia (sárkányszárny begonia), a Mecardonia, Pentas (egyiptomi csillagcsokor), a Plectranthus argentatus (ezüstös kakassarkantyú), valamint a Tithonia (mexikói napvirág).

 

CIKK/SZAMY:Szokodi L.

 

 

 

 

 

Fotó/SZAMY:Szokodi L.

 

 

 

A sárkányszárny begónia (Begonia ‘Dragon Wing’)

rendkívül dekoratív közepes magasságú növény, mely dézsába, kaspóba, ámpolnába, más virágok társaságába egyaránt ültethető.

Rózsaszín vagy piros színű virágai nyáron díszítenek. A virágok előnye, hogy az elnyílt virágok maguktól lepottyannak a növényről, így nem kell külön feladatként eltávolítani ezeket. Dús habitusú, erőteljes növekedésű növény, melynek íves hajtásain szárnyformájú, fényes felületű levelek sorakoznak.

Itt olvashat: Begónia

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App