–  A Dóm téren is lesz nyáron előadás, holnap napsütés, de napközben felhőszakadás is előfordulhat.

 

  • A Szegedi Szabadtéri Játékok előadásaiból az Újszegedi színpad mellett, a Dóm téren is lesz előadás, a Akárki című moralitásjátékkal, augusztusban szimfonikus zenekari koncerttel várják a közönséget.

 

    Herczeg Tamás igazgató közölte:

Ugyan nem a megszokott színpadon, hanem a körülményekhez igazodva kerülnek színre produkciók a Dóm téren.
„Most jött el a történelmi pillanat, amellyel mintegy 90 éve adósok vagyunk, hiszen a Szegedi Szabadtéri Játékok előképe a salzburgi dóm előtti játékok, amelynek műsorán minden évben az Akárkit állítják színre” – fogalmazott Herczeg Tamás, igazgató.
Hugo von Hofmannsthal műve az emberi lét alapkérdéseivel foglalkozik, a főszerepekben pedig két Kossuth-díjas művészt láthat a közönség. Július 24-én a címszerepben Zsótér Sándor, míg a Halál és a Bölcs szerepében Hegedűs D. Géza lép színpadra. A Fogadalmi Templom elé álmodott produkciót Bodolay Géza rendezi.
Mindemellett augusztus 15-én egy szimfonikus zenekari koncert is gazdagítja az idei kínálatot.
Mindkét Dóm téri produkciót ingyenesen tekinthetik meg a nézők.
Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon egyetlen változást leszámítva az eredetileg meghirdetett produkciókat láthatja a közönség. Július 17-én Händel Agrippina című vígoperájával indul az évad, ezt követően július 24-én és 25-én Szente Vajk rendezésében érkezik a Legénybúcsú. A sort egy Moliére-komédia, az Úrhatnám polgár folytatja, majd a Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalett látható.

MTI

 

Országos tisztifőorvos: jelentősen és folyamatosan csökken az aktív fertőzöttek száma.

Müller Cecília elmondta: ez köszönhető annak, hogy nagy mértékben nő a gyógyultak száma, ez 2355 embert jelent.
A gyógyultak száma kétszerese az aktív fertőzöttekének – tette hozzá.
Jelenleg 4027 igazolt fertőzött van Magyarországon, az aktív fertőzöttek száma 1121. Az elmúlt 24 órában tíz újabb pozitív esetet találtak, és egy 37 éves férfi elhunyt a betegségben. Ezzel 551-re nőtt a koronavírussal összefüggő halálesetek száma. 344 embert ápolnak kórházban, és húszan vannak lélegeztetőgépen.
Az aktív fertőzöttek 41 százalékát Budapesten, 59 százalékát vidéken regisztrálták – közölte.
Hozzátette: nincs jelentős változás a százezer lakosra vetített adatokban.                                                                                                                                                          A 37 éves férfi halálára vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta: ritkán, de előfordul, hogy rendkívül gyorsan zajlik le a betegség.
Továbbra is jellemzően az idős, krónikus betegek tartoznak a magasabb kockázati csoportba – jegyezte meg.
A kormányhivatal járványügyi vizsgálatot végez, az elhunyt férfi kontaktszemélyeit szoros megfigyelés alá vonják – mondta.
Müller Cecília felhívta a figyelmet a nyaralók fertőtlenítésének fontosságára. Hangsúlyozta, hogy a magyarországi nyaralás biztonságos, külföldi utazást tervezőknek azt ajánlotta, hogy az út előtt alaposan tájékozódjanak a célország járványügyi helyzetéről és szabályairól a konzuli szolgálat segítségével.

https://koronavirus.gov.hu/

 

A várható időjárás előrejelzés Szegeden. – 25-31C fok között várható a napi hőmérséklet , de napközben felhőszakadás is előfordulhat.

Cikk/SZAMY:Szokodi L.

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App