A horvát középpályás ötödik Bajnokok Ligája koronáját emelte fel ebben a ciklusban, és 436 meccsen lépett pályára madridi mezben.

Fotó/ Szokodi László

Luka Modrić a Real Madridban  folytatja legendás pályafutását 2023-ig írt alá . A horvát középpályás ismét a keret meghatározó tagja volt csapatunk újabb történelmi jelentőségű hadjáratában. A Decimocuarta, a LaLiga és a Spanyol Szuperkupa elhódítása után Modrić impozáns trófeaszerzése a klubnál 20: öt Bajnokok Ligája-győzelem, négy klubvilágbajnokság diadal, három UEFA-szuperkupa és LaLiga-cím egyenként, négy spanyol szuperkupa. és egy Copa del Rey-t.

Fotó/ Szokodi László

Modrić 2012. augusztus 29-én és két nappal a leleplezése után debütált, és ezt lenyűgöző módon tette, amikor a csapat a Barcelonát a Santiago Bernabéuban megmérkőzte a Spanyol Szuperkupával. A 2012/13-as LaLiga 10. mérkőzésén, a Zaragoza elleni mérkőzésen nyitotta meg számláját a klubban, és 436 meccsen lépett pályára, amelyek 31 gólt hoztak.

Díjak
Kiváló teljesítménye révén helyet kapott a Real Madrid történelemkönyvében. Kiemelkedő díjai között szerepel a 2018-as Aranylabda, a 2018-as FIFA legjobb férfi játékosa, a 2017/18-as UEFA év játékosa és az oroszországi világbajnokság aranylabdája. Ráadásul ebben a szezonban helyet kapott a Bajnokok Ligája szezon csapatában, és a Szuperkupa döntőjében a meccs emberévé koronázták. A 2017-es klubvilágbajnokságon Aranylabdának, 2016-ban ezüstlabdának is nevezték, és öt alkalommal szerepelt a FIFA FIFPRO Férfi Világbajnokságon11.

Megjelenések
A madridista színekben 436 kiruccanása során a következő hat versenyen találkozott: LaLiga (294), Bajnokok Ligája (99), Király-kupa (24), Spanyol Szuperkupa (kilenc), Klubvilágbajnokság (hat) és az UEFA Szuperkupa (négy). A tavalyi szezon a legjobbnak bizonyult a gólpasszok tekintetében (10), beleértve néhány magasztos, döntő passzt, például azt, amelyik Rodrygót kikapta a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Chelsea ellen.

Borítókép/ Szokodi László

2022 06.08

Hírlevél

Powered by Live Score & Live Score App
Powered by Live Score & Live Score App